Šta je novo?

Potrebna pomoc - RBE bios mod za 4850

gx-x

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.02.2004
Poena
720
Pozdrav,

Da li neko ko ima iskustva sa RBE i 4xxx serijom karti moze da mi moduje bios za moju kartu da mi 2D i 3D klokovi i napon budu isti ?

Do sada sam ovo radio sa Riva Tuner low level OC posle koga klokovi ostanu isti za 2D i 3D (pojma nemam sta se naponom desi) i to mi je radilo. BEZ toga imam BSOD-ove i na default posto karta stalno menja sa 500 na 625, dobijam glitcheve po windowsu (od pomeranja/spustanja/zatvaranja prozora), i na kraju kad nesto pokrenem uglavnom dobijam ati2dvg.dll BSOD (recimo pokrenem "zumu" i spuca se komp).

Problem je najverovatnije na relaciji karta<->p35 (ploca), ali kad su klokovi isti (makar i overklokovani) sve je ok.

Unapred hvala :)
Ako ima neko voljan, okacicu bios.

:wave:

gledao sam i citao tamo po RBE ali ima isuvise klokova i modova za napone, ne znam sta je sta, a ne bih da nesto zeznem. Ne mislim da spalim nesto, vec prosto, necu da napravim jos gore nego sto jeste, a ne bih da eksperimentisem sam ukoliko ima neko ko "zna sta radi" i ima par minuta da mi to ucini.

ja sa tim RBE-om for sure znam sledece :

-napone Menja u okviru ponudjenih izbora. To je stvarno.
-Overdrajv template vrednosti menja , ali posle katalist nece da se instalira.
/izbacuje 'unknown device' posle reboota /
po onome sto znam , Svaki Vendor salje bios ATIju na reviziju, i kada on odobri klokove, voltaze i Overdrajv vrednosti, -bios dobija Digital Signature i moze u karticu.
Digital signature sam sadrzi sve pomenute vrednosti , i ako katalist naleti na druge,
-nema instalacije ( smekerski , zar ne;) ? )
resenje je , nezvanicno, da nadjes bios od bilo kog drugog proizvodjaca koji ima vrednosti koje tebi odgovaraju,
promenis ih u svom biosu, a takodje i promenis polje 'card vendor' u marku cije ti vrednosti pasuju / recimo 'Eagle' :p /

Obrati paznju ako ti je pri skeniranju biosa RBE izbacio 'this bios has been modified by RBE '
To znaci da treba biti ekstra kerful.

HD4850 sam uspesno modovao na 700/1100, HD4870 na 830/1250 24/7 ;) za benchovanje sam isao do 880 :p i nikada nisam imao problema sa CCC-om :trust:

Marko donesi mi kartu jedno poslepodne dok budes na poslu :)

Poslednja izmena:
Ljudi, da je bios kao na referentnim kartama naravno da bih sam promenuo i da ne bi otvarao ovu temu. Medjutim nije...

@Yoti:

Aj videcu da se organizujem za to. :)

Poslednja izmena:
I? Uradiste šta?

gx-x se boji :d
Resio je sa riva tunerom :) bar mi je tako preneseno...

Ma samo neka je tebi lepo ;)

Poslednja izmena:
Evo sta da radis sa nereferentnim i/ili 'modified by RBE' biosom :
/pali , licno proverio /

Skines sa techpowerup par biosa za 4850 .
Nadjes onaj cije ti overdrajv vrednosti pasuju
loadujes ga, je li, u RBE :p
Odes na 'aditional features', 'method 1- hash' 'save'
rbe je time sejvovao Overdrajv Templejt sa tog drugog biosa koji si skinuo / recimo Eagle /
Potom ucitas u RBE tvoj, nereferentni bijos.
Onda opet aditional, pa metod 1- hash, i ondak 'Load" ono sto si malopre sacuvao od Eaglea
Overdrajv radi.
Posle toga mozes da se zezas sa klok setingovima, 1,2 i 3 modovima, naponima, fanspeedom itd.

Jedino, sto ce ti posle bios prijavljivati karticu kao "eagle' / :D /, ali to i nije strasno , osim ako mnogo volis ime Gainward, ili EmEsAj ili sta ti ja znam

1250MHz... kako, Bog te mazo?!! :p

Kroz BIOS :D
Ani, Dominator, illidan i Paradigma Ti mogu potvrditi, navedeno :) Masterculina karta je isla na nesto manje, a u pitanju su Sapphire HD4870 GPU-ovi sa referentnim dizajnom, ATI-evi sample-ovi se takodje lepo O/C-uju!

Baci deder i meni jedan takav sredjeni BIOS, nisam ni ja mutav, volim i ja megahertzazu :D

Bacio si pare na GS :zgran: :d Ja i spadam u woolmark quality :D Al' sto se ti brukas :p

Bacio si pare na GS :zgran: :d Ja i spadam u woolmark quality :D Al' sto se ti brukas :p
Sto bacio... tiha karta sacuvaj Boze, a i prilicno 'ladna. Tesko da bilo koji referentni cooler moze bolje :)
A i cena bila odlicna, sad u eri ovih ~250 evra cifara... :)

Ajde dajte screen da vidimo.

Evo ti nesto lepse :d
Imas na SX-teamu test na tim klokovima :)

Prilozi

• aticuda.rar
    626.3 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
ali ti i dalje treba karta koja moze to da podnese i kad rucno klokujes zar ne ? Ili je bios "transformation pack" ?

Vrh Dno