Šta je novo?

Potrebna pomoc oko tumacenja

Stiletto

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Cao svima, pre par dana sam downloadovao neki program za benchmark i test HDD, razlog za to je sto sam imao osecaj da mi HDD sporo cita i time koci PC
Nisam vise bas siguran da koci PC ali ove rezultate koje sam dobio ne znam bas da protumacim, evo par screenshotova onog sto ja mislim da je problem, pa ako neko moze da protumaci :

Jel ovde problem sa losim sektorima i ako je to slucaj sta treba da uradim povodom toga? da zamenim hard? ( jos 2.5 god je na garanciji) il se problem resava sa nekim software il problema ni nema?

-E sad ako je sve uredu sa HDD, voleo bi da znam da li je prosao dobro na ovim testovima za performanse, meni deluje ok al nisam bas ekspert:

Hvala unapred!

Ti si ovo baš detaljno pripremio, potrudiću se da ti isto detaljno i odgovori.

Elem, tvoj disk ima bad blokove, ali su isti alocirani od strane diska i nisu u upotrebi (otuda i procenat Damaged blokova u programu HD Tune Pro 0%)

Da bi znao da li je disk za menjanje u garanciji ili nije pokreni WD Data LifeGuard sa Hiren's Boot CD-a i testiraj ga.

Ako ti test kaže da je sve u redu (Error code 0000) u Quick i Extended testu disk je "ispravan" i neće ti biti zamenjen u garanciji.
Ako prijavi greške u Quick testu (Error code 0007) i Extended (Error code 0223) disk je "popravljen" i neće ti biti zamenjen u garanciji.
Izuzetak je kada posle reparacije (Error code 0223 u extended testu) disk ponovo pada Quick ili Extended test odmah, ili nakon nekog vremena.
Ako na Extended testu dobiješ Error code 0225, 0226 i sl. greške disk je za zamenu.

Puno ti hvala na odgovoru, skinuo sam taj program sad al cu morati da cekam ponedeljak da kupim prazan disk.

Evo 3 dana sam pokusavao da odradim dati test preko boot cd-a ali nevredi preko ImgBurn, Nero 10. Narezao Boot cd od ISO file koji sam skinuo sa http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=30&lang=en, uglavnom kad bootujem cd krene da cita 2-3 sec i prekine ostane blank screen i posle par min izbaci neke nebulozne greske tipa nepostoji licence agreement file i da ubacim proper cd etc.
Tako da sam testirao sa Win verzijom i evo rezultata:
Test Option: EXTENDED TEST
Model Number: WDC WD1600AAJS-00L7A0
Unit Serial Number: WD-WMAV30362816
Firmware Number: 01.03E01
Capacity: 160.04 GB
SMART Status: Not Available
Test Result: PASS
Test Time: 20:08:15, June 09, 2010

Znaci to je skroz ok il ova verzija testa koja se radi dok je system podignut nije za verovati ko ona sa boot cd?

Ja ne koristim Windows verziju DLG-a... valjda sam navikao na DOS programe.
Skini odavde Hiren's Boot CD. Na njemu imaš WD DLG i još mnogo programa za testiranje.

Skinuo sam taj boot cd i bootovao ga je iz prve, quick i extended test oba no errors 0000
Hvala ti puno na pomoci i na ovom genijalnom disku koji ce mi sigurno jos kad zatrebati :p
Respect! :banana:

Nema na čemu.

Jedna bitna stvar samo... proveri taj disk za par nedelja WD DLG-om ponovo.
Disk ima reallocated sektore što i nije neki problem dok/ako ne počnu da se šire.
Ako ti pri sledećem testiranju prikaže grešku u quick testu - pravac reklamacija i nemoj ga puštati da radi Extended test kako bi servis video greške u testu.

Nazad
Vrh Dno