Šta je novo?

Potrebna pomoc oko aktivacije iphone 3gs

MurDock

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Ovo ce zvucati verovatno *****no ali ***a.. Prvi put koristim (ili sam koristio :D ) iPhone i naravno odmah napravim glupost. Uradio sam update na 6.1.3 iako je telefon pre toga bio jailbreak-ovan. U pitanju je iPhone 3GS. Sada je zakucan na aktivaciji sa greskom:

Your iPhone could not be activated because the activation server is temporarily unavailable

U iTunes-u izbacuje gresku:

We're sorry, we are unable to continue with your activation at this time.
Please try again later, or contact customer care.

Pre update-a nisam siguran na kojoj je verziji bio. U TinyUmbrella sam sacuvao SHSH (6.1.2 , 4.3b1, 4.3...)

Ceo dan googlam i totalno sam se pogubio i vise nemam pojma sta treba da radim.. :D

Ima li neko neku ideju?

Uradi downgrade na 6.1.2 sa redsn0w, pa sa njim uradi i haktivaciju.
Nakon toga može jb sa evasi0n, pa unlock standard.

Hvala na odgovoru Vaxter. Uspeo sam da ga otkljucam ali morao sam da ga downgrade-ujem na 4.1. Nije hteo da prihvati 6.1.2. Kada sam prvi put startovao Tinyumbrela prikazivao mi je gomilu SHSH fajlova ali pri snimanju sam zaboravio da odcekiram Request for SHSH from Cydia. Videh u nekom tutorialu da to treba da bude odcekirano. Kada sam video da to nisam uradio snimljene SHSH fajlove sam premestio na drugu lokaciju i probao ponovo da snimim iz Tinyumbrele ponovo ali bez cekirane opcije Request SHSH from Cydia i tada je prikazivao samo 6.1.3. Ono sto me zanima je jesu li SHSH fajlovi koje sam snimio iz prvog puta validni? Sada Tinyumbrela prikazuje samo 4.1 i 6.1.3.

Problem je što su ti SHSH-ovi bili sačuvani preko Cydia, koja je imala neke probleme sa čuvanjem istih, tako da svi SHSH sačuvani preko nje za iOS 6+ nisu ispravni.

kako da downgradeujem drugaru i4 a nema shsh fajlove ? sve sam zivo probao samo puca itunes a redsnow trazi shsh....

Nikako bez shsh, ukoliko Apple ne dozvoli (potpise) tu verziju na koju bi downgrade-ovao.

A apple mi ne bi potpisao npr 5.1.1? A moze li update sa 6.0 na 6.1.2 bez SHSH ili ne?

Nijedna od te dve opcije ne može. Jedino možeš direktno na 6.1.3. Samo tu verziju Apple potpisuje za iPhone 4.

Bedak dao sam mu laznu nadu jer sam nekada to radio preko blokade hostova... Ali sada nece da upali ni to :-(

Pa proveri na Cydia da nemaš neki SHSH sačuvan, ako je fon nekad bio JB-ovan.

Pa proveri na Cydia da nemaš neki SHSH sačuvan, ako je fon nekad bio JB-ovan.

Nije nikada JB-ovao tel isto kao ni ja peticu kupio sam je sa 6.1.3 i sada mi izbacuje update za 6.1.4 ne znam dal da radim update jer koliko vidim mrka kapa od JB 6.1.3?

Mozes slobodno i na 6.1.4 JB-a najverovatnije nece biti do ios7.

Nazad
Vrh Dno