Šta je novo?

Potrebna pomoc kod instalacije Snow Leoparda sa USB -a

Sad me zeza konekcija. Prosli put je lan kabl bio prikljucen i SL ga je prepoznao prilikom instalacije i sve je radilo. Sad nece nikako, stalno mi prijavljuje neku gresku. Koristim telekom ADSL preko rutera, a komp je povezan lan kablom.
EDIT
Evo nekao je proradilo, dal je do kabla ili rutera :smash:
Trenutno skidam update, pa cu nakon toga da instaliram pakete. Nisam siguran da kakewalk moze tako sam od sebe ili mora na instalacioni usb!
Nego, nesto mi mnogo "mali kra", imam 24" kako da rasirim sliku preko celog, mislim sada na browser safari?

Poslednja izmena:
Kod:
Model Name:	Mac Pro
  Model Identifier:	MacPro3,1
  Processor Name:	Intel Core 2 Duo
  Processor Speed:	2,80 GHz
  Number Of Processors:	1
  Total Number Of Cores:	2
  L2 Cache:	2 MB
  Memory:	4 GB
  Bus Speed:	1,07 GHz
  Boot ROM Version:	MP31.006C.B02
  SMC Version (system):	1.30f3
  Serial Number (system):	G8929559XYL
  Hardware UUID:	6ACF9CB8-4119-53EF-960A-E035A6B8FE97

:party:
Samo jos Dual Boot :smash:
Imam 2 harda, na jednom Snow Leopard, na drugom Windows 7. Kako najjednostavnije?

Ma nema najjednistavniji, postoji jedan jedini način.

Vidi da li u BIOS-u ima podešavanje vezano za prikazivanje boot menia pri uključenju računara. Ako nema onda kad uključiš komp vidi šta treba da pritisneš na tastturi ad bi se pojavio boot meni. I iz tog menija izaberi hard sa Win ili hard sa OS X-om.

Ja pritiskam F8 na mojoj Asus ploči i pojavi se meni sa svim hardivima i optičkim uređajima, a i USB memorijama ako ima.

Kod:
Model Name:	Mac Pro
  Model Identifier:	MacPro3,1
  Processor Name:	Intel Core 2 Duo
  Processor Speed:	2,80 GHz
  Number Of Processors:	1
  Total Number Of Cores:	2
  L2 Cache:	2 MB
  Memory:	4 GB
  Bus Speed:	1,07 GHz
  Boot ROM Version:	MP31.006C.B02
  SMC Version (system):	1.30f3
  Serial Number (system):	G8929559XYL
  Hardware UUID:	6ACF9CB8-4119-53EF-960A-E035A6B8FE97

:party:
Samo jos Dual Boot :smash:
Imam 2 harda, na jednom Snow Leopard, na drugom Windows 7. Kako najjednostavnije?

Najjednostavnije sa EasyBCD, u tom slucaju, ako instaliras Win opet, neces imati problema sa Dual Boot. Drugi nacin je da Chamelon upravlja boot-om, u tom slucaju, primarni boot uredjaj je HDD na kome ti je SL, sa njega se startuje Chameleon.
Ako si se odlucio da za Chameleon, setuj HDD sa OSX kao primarni boot disk u BIOS, startuj OSX, skini poslednju verziju Chameleon-a i instaliraj:

otvori terminal, kucaj diskutil list, vidi koju oznaku ima particija na kojoj ti je OSX, zapamti/zapisi.

kucaj sledece u terminal-u:

pod pretpostavkom da ti je instalacija na disku /dev/disk0s2:

- Instaliraj boot0 u MBR:
sudo fdisk -f boot0 -u -y /dev/rdisk0

- Instaliraj boot1h na bootsector particije:
sudo dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s2

- Instaliraj boot u root dir particije:
sudo cp boot /

to je sve, po restart-u, ako si sve ok uradio, pojavice se Chameleon.;)

Pozdrav i javi sta si napravio.

Samo mi se kazalo :)
Nista nisam cackao, hard na kojem je instaliran SL je podesen kao primarni, kad ukljucim komp , podize se sl i na pocetku imam da biram SL, Win reseved, i jos 2 Win particije. Ovo mi radi.

Nazad
Vrh Dno