Šta je novo?

Potrebna pomoc eksperta za Microsoft Excel

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
620
Imam problem (objasnjen u attachment-u) treba da odradim neki zadatak u excel-u medjutim situacija je takva da moram da radim na najbrzi moguci nacin da bih stigao da predam pre isteka roka za prijavu ispita. Zamolio bih nekoga da mi sa stopostotnom sigurnoscu kaze dali to moze da se odradi u excel-u i po mogucstvu (mada nije neophodno) da mi objasni na koji nacin. Ne mora princip da bude bas kako je objasnjeno bitno je da na sto laksi nacin dobijem rezultat (parametre svakako moram da upisujem jedan po jedan ali mi je bitno da formulu ne moram da upisujem za svaku tabelu posebno). Pozdrav

Prilozi

• Problem.webp
    Problem.webp
    90.1 KB · Pregleda: 107
Smartphone2003 je napisao(la):
Imam problem (objasnjen u attachment-u) treba da odradim neki zadatak u excel-u medjutim situacija je takva da moram da radim na najbrzi moguci nacin da bih stigao da predam pre isteka roka za prijavu ispita. Zamolio bih nekoga da mi sa stopostotnom sigurnoscu kaze dali to moze da se odradi u excel-u i po mogucstvu (mada nije neophodno) da mi objasni na koji nacin. Ne mora princip da bude bas kako je objasnjeno bitno je da na sto laksi nacin dobijem rezultat (parametre svakako moram da upisujem jedan po jedan ali mi je bitno da formulu ne moram da upisujem za svaku tabelu posebno). Pozdrav

verovatno si do sad vec odradio rucno...
sta podrazumevas pod parametrima 'iste vrste'? Isti format celija ili nesto drugo? Pretpostavljam kako bi to otprilike trebalo da izgleda, mada dodatno komplikuje to sto se ne racuna uvek proizvod dve susedne kolone... Preporucujem ti da kopiras prvobitnu formulu i pastujes je u nove celije, stim da sa znakom '$' fiksiras parametre koje su nepromenljivi (mada ovde vidim da su sve promenljivi), pa rucno da ih doradis. Mislim da bi ti to bilo brze nego da se smisljaju makroi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno