Šta je novo?

Potrebna pomoć oko Virtuelne Mašine!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Evo o čemu se radi.
U "svoj" sadašnji radni komp na poslu preselio sam HDD 80GB koji na sebi ima 2 particije od kojih je na prvoj WIN XP a na drugoj su podaci i dr.
Kako da pod virtuelnom mašinom pokrenem taj HDD sa XPom jer mi se na njemu nalazi program iz Accessa koji mi služi za razduživanje magacina a koji, oprobano, neće da radi nikako osim da fizički pokrenem taj HDD tj. taj access fajl :(.

Može li se nekako to odraaditi preko virtuelne mašine ili kako već?????

Za sada sam instalirao VBox pa preko nke instalirao XP pa šerovao te 2 particije sa HDDa ali neće da mi pokrene Access koji mi treba :(

HEEEEELP!

Mozes da uradis sledece:
1. Acronis-om snimis HDD od 80GB
2. Skines VMware-converter i konvertujes Acronis image koji si napravio u VMware-player format
3. Instaliras VMware-player i pokrenes image
4. Imas potpuno funkcionalnu virtuelnu XP masinu

Ili VMWare Converter i samo napravis direktno VM od diska.

A preko mreze nece jer Office dokumenti sasvim drugacije rade preko mreze (dolazi do glupih temp file kopiranja i mnogo drugih gluposti pa uopste to ne radi kako treba u mnogo situacija).

A jesi probao da kopiras taj Access file samo u VM, umesto preko share-a?? Cudilo bi me da nisi to prvo probao, ali nisi pomenuo.

Ili VMWare Converter i samo napravis direktno VM od diska.

A preko mreze nece jer Office dokumenti sasvim drugacije rade preko mreze (dolazi do glupih temp file kopiranja i mnogo drugih gluposti pa uopste to ne radi kako treba u mnogo situacija).

A jesi probao da kopiras taj Access file samo u VM, umesto preko share-a?? Cudilo bi me da nisi to prvo probao, ali nisi pomenuo.

Hmhh.
Sve sam to pretgodno pokušao ali kada pokrenem VMW Converter prvo što uradi, pita me za IP kompa koji hoću da konvertujem pa za Uname pa za Passw i dr. tako da nisam uspeo ili se jednostavno nisam snašao u svemu tome jer to nikada nisam ni probao da odradim niti je u mojoj sferi interesovanja :(
Valjda konverter podrazumeva da se konvertuje HDD sa fizički odvojene makine a ne ovaj koji je u kućištu.
Ali, ajd probaću sve što ste predložili pa javljam šta sam odradio.
thx

Upravo gledam video ali ne vidim da kod mene na VMW 0.x postoji opcija This Local Machine...
Moram posle da skoknem do posla da proverim (***, a taman sam dobio slobodnu subotu :d).

Ne stigoh da se javim.
Odradio sam posao preko VMW Convertera (ni sam ne znam kako :d) sve je to super fukcionisalo (juče sam odradio), međutim posle par uspešnih i funkcionalnih proba počeo je da mi iskače prozor sa upozorenjm da VM nema dovoljno memorije i tako u nedogled.
Pokušao sam sa rzličitom preraspodelama memorije ali se iznova javlja ista greška i ne mogu više da pokrenem VM.
Imate li ideju šta se dešava?

thx

Odradio sam reparaciju VMW i počeo je da se podiže virtuelni disk međutim vazda počeše neke greške i mašina je zakovala.
Obrisao sam prethodni VD, reparirao VMW i sada pravim novi image od diska pa ću videti...

Ništa ni je pomoglo.
Očajan sam više :(
Preinstalirao sam VMW, pravio image 100x i tako u krug i non stop greške prilikom podizanja VM...
:(

Taj disk na kome je Access baza, jel' ima OS na sebi? Koji?
Da li mozes prosto da kopiras taj access file?:

Taj disk na kome je Access baza, jel' ima OS na sebi? Koji?
Da li mozes prosto da kopiras taj access file?:

Taj disk ima na sebi dve particije a 80GB je vličine. Na C:\ je WINDOWS XP a na drugoj su razni podaci i između ostalog ta baza.
Kopirao sam kompletan direktorijum baze ali neće da se pokrene na drugom kompu jer prilikom pokretanja prijavi neovlašćeno korišćenje i izbaci adresu kreatora.
E, sada, kako su moji direktori sa njime u zavadi znači nema mogućnosti da je nekako premestim jer prilikom podizanja baze, verovatno, poziva neki skriveni check fajl ili šta već...
Tu počinju moje muke.
Ta baza mi sadrži komlpetan ulaz i izlaz iz magacina kao i razdužene poslove... :(

A ako samo povezes taj disk u postojeci VM (sa VM XP-om), da li mozes da koristis tu bazu?

A ako samo povezes taj disk u postojeci VM (sa VM XP-om), da li mozes da koristis tu bazu?

Pa kako to da uradim kada mi novoinstalirana VM ne vidi taj HDD već samo particije rezidentnog HDDa na kome je instaliran VMW i na kom se nalazi kreirana VM i onda moram da šerujem foldere sa XP HDDa da bi ihvideo kroz VM...?

Rešen problem sa VMW!!!

Bio je problem sa HDDom na koji sam smeštao sve to.

Sada sve radi besprekorno a koristio sam VMW Converter da od HDDa napravim image koji sam otvorio u VMW i sve to radi besprekorno sada.

Hvala svima na pomoći!!!

WTF? :D
Inace, ja sam tek sada video ono pitanje iz prethodnog posta. U VMWare-u je moguce povezati FIZICKI HDD da se vidi unutar VM-a.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno