Šta je novo?

Potrebna pomoć oko TV Kartice i Linuxa!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Naime, o čemu se radi.
Posedujem Leadtek TV2000XP Expert model koji je sve do Ununtu 10.10 i Fedore 15 radio odmah nakon instalacije navedenih distroa a preko aplikacije TVTime.

Sada kada instaliram Fedora16, Ubuntu 11.10 ili Mint12, na kom sam trenutno, aplikacija TVTime mi ne vidi TV Tuner već napiše Camera1 i tu se cela priča završava!

Komandom lspci izlista se uređaj a ovo dobijem kada izlistam uređaje preko sistemskog programa: Screenshot at 2012-01-02 05:43:54.png.

Može li mi neko pomoći da osposobim Mint12 da preko TVTime aplikacije gledam programe saTV2000XP Expert???

fala svima unapred!

Kod:
tvtime --device=/dev/video1

Ako imas web kamericu onda pokretanje ide ovako. Inace novi kernel 3.x napravio je haos kod ovih kartica, za druge kartice ne znam. Svi se zale, kod nekih ne radi FM tjuner kod nekih TV itd...

Kod:
tvtime --device=/dev/video1

Ako imas web kamericu onda pokretanje ide ovako. Inace novi kernel 3.x napravio je haos kod ovih kartica, za druge kartice ne znam. Svi se zale, kod nekih ne radi FM tjuner kod nekih TV itd...

Extra, zaista extra.
:) :) :) Proradila slika, ali nema zvuka ni za lek :(:(:(

Naime, zvuk sa zvučne dobijam preko LineIn-a na zadnjoj strani kompa (Blue Jack). tako je u WINu i tamo čekiram Listen Through This Device i eto zvuka na TZV Kartici.

Kako da to napravim ovde pod Linuxom???

Zvuk je zeznut kod mene posle 11.04... Resio sam sa alsamixer, instaliras ako nemas i onda iz terminala udjes u alsamixer i nadjes stavku Line, strelicom na gore dignes na zeljenu jacinu i Esc za izlazak... Jedini problem je sto onda kontrola zvuka kroz TVtime ne radi.

Zvuk je zeznut kod mene posle 11.04... Resio sam sa alsamixer, instaliras ako nemas i onda iz terminala udjes u alsamixer i nadjes stavku Line, strelicom na gore dignes na zeljenu jacinu i Esc za izlazak... Jedini problem je sto onda kontrola zvuka kroz TVtime ne radi.

Imam alsamixer i probao sam iz Terminala da podignem LineIn na max. ali se na TVTime ništa ne čuje :(

Imam alsamixer i probao sam iz Terminala da podignem LineIn na max. ali se na TVTime ništa ne čuje :(
Glupo pitanje da li si decekirao to LineIn. Ja bi ti predlozio gnome-alsamixer meni je pregledniji. Sta imas Pulse ili Alsa, da li si uoste pojacao na onom zvucniku ton, po defaultu je uvek ugasen.

Glupo pitanje da li si decekirao to LineIn. Ja bi ti predlozio gnome-alsamixer meni je pregledniji. Sta imas Pulse ili Alsa, da li si uoste pojacao na onom zvucniku ton, po defaultu je uvek ugasen.

It's a live :)

Sa gnome-alsamixerom proradio zvuk :D

thx

Nazad
Vrh Dno