Šta je novo?

Potrebna pomoć oko Leadtek TV kartice!!!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Naime, od pre mesec dana nikao ne mogu da inicijalizujrm TV karticu po WIN7x64Ultimate. Karica je Leadtek TV2000XP Expert. Sve je radilo savršeno normalno sa 64bit drajverom i 64bit aplikacijom međutim sada kada startujem WinFastPVR ili ChrisTV PVR aplikaciju, momentalno zabode komp sa BSOD i glavnom porukom
... wfeaglxt.sys ...
Ista ta TV kartica mi pod Ubuntu 11.10 radi savršeno. Menjao sam aplikaciju i drajvere i šta sve nisam ali uvek isto.
Može li mi neko pomoći da rešim problem.

Evo minidumpa vezanog za grešku:
- <DEVICE>
<DESCRIPTION>WinFast TV2000 XP Expert (FM1216MK3)</DESCRIPTION>
<HARDWAREID>PCI\VEN_14F1&DEV_8800&SUBSYS_6611107D&REV_05</HARDWAREID>
<SERVICE>WFLR6654</SERVICE>
<DRIVER>wfeaglxt.sys</DRIVER>
</DEVICE>

Jesi li probao sa DSCALER-om?

***,ako na drugom OS-u radi normalno,ocigledno je problem neki sa drajverom.... Jel' si cistio posle deinstalacije sa driver cleanerom ili tako nekim programom?

Probaj da obrises sve,da ocistis ostatke drajvera,moz' i da ocistis registry. Pa probaj onda sa vise verzija drajvera....

***,ako na drugom OS-u radi normalno,ocigledno je problem neki sa drajverom.... Jel' si cistio posle deinstalacije sa driver cleanerom ili tako nekim programom?

Probaj da obrises sve,da ocistis ostatke drajvera,moz' i da ocistis registry. Pa probaj onda sa vise verzija drajvera....

Probao sam to danas ali opet isto... :(
Mada ne razumem da je sve šljakalo besprekorno i odjednom nemere.
Što je još gore, danas sam probao ChrisTV PVR i komp zabode čim se startuje aplikacija, kao i kod originalne...
Očajan sam...

(Ako nisi resio) Ja sam imao isti slucaj pre par dana i resio sam ga na sledeci nacin: odes u Device manager, desni klik na tv2000... pa uninstall. Zatim ugasis komp, izvadis kartu iz slota i vratis je nazad. Kad ukljucis komp ignorisi obavestenje o neispravnoj instalaciji drajvera i instaliraj win fast aplikaciju i restartuj komp. Posle restarta otvori Control Panel\Windows Update i klikni na Check for updates. Sada bi u spisku pronadjenih updatea trebalo da se nalazi i update za tv kartu. Instaliraj ga i restartuj komp iako ne zahteva. Nakon toga bi trebala da proradi kako treba. Pozz

Poslednja izmena:
(Ako nisi resio) Ja sam imao isti slucaj pre par dana i resio sam ga na sledeci nacin: odes u Device manager, desni klik na tv2000... pa uninstall. Zatim ugasis komp, izvadis kartu iz slota i vratis je nazad. Kad ukljucis komp ignorisi obavestenje o neispravnoj instalaciji drajvera i instaliraj win fast aplikaciju i restartuj komp. Posle restarta otvori Control Panel\Windows Update i klikni na Check for updates. Sada bi u spisku pronadjenih updatea trebalo da se nalazi i update za tv kartu. Instaliraj ga i restartuj komp iako ne zahteva. Nakon toga bi trebala da proradi kako treba. Pozz

Nisam rešio ama baš nikako, ali se nadam da će mi tvoj savet pomoći!

Javiću šta se dešava..

thx

Ako je kartica ispravna, samo treba naci pravu kombinaciju drajvera, najcesce neki malo stariji od onih na sajtu.

Ako je kartica ispravna, samo treba naci pravu kombinaciju drajvera, najcesce neki malo stariji od onih na sajtu.
Starijih nema.
To su jedni i jedini.
Najnoviji i poslednji, hehe.
Stvar je što sa njima do juče radi normalno i nakon nekog win apdejta sve se pokarabasilo.
Mrzi me da ponovo instairam win...

Sve odrađeno po uputstvu i nemere nikako.
Evo rezultata nakon pokretanja WinFast aplikacije: IMG_0107.JPG.
Isto se dešava, znači, kada pokrenem Dscaler ili ChrisTV ili ...

Tu je vec nesto ozbiljno sto dolazi u konflikt, ja znam da recimo sa mojom Global karticom, sem jednih koje čuvam na hdd-u, svi ostali najnoviji ili ako se odradi update samih drajvera, ili ne daju sliku, ili ima nekih drugih smetnji, samo sa jednom verzijom radi kako treba i radi kao sat u Win 7 64 bit.

Poslednja izmena:
Ako ce ti nesto pomoci, verzija drajvera kod mene je (na dva kompa) 6.0.109.7002

Cekaj ima nade!
Uninstaliraj poslednji win updejt, restartuj. Uninstaliraj drajver za leadtek, uninstaliraj drajver za zvuk, restartuj. Instaliraj updejt, instaliraj zvuk, instaliraj leadtek (restartuj po potrebi)
To bi trebalo da resi stvar.

Cekaj ima nade!
Uninstaliraj poslednji win updejt, restartuj. Uninstaliraj drajver za leadtek, uninstaliraj drajver za zvuk, restartuj. Instaliraj updejt, instaliraj zvuk, instaliraj leadtek (restartuj po potrebi)

probaću i to pa javljam ishode.

thx

Cekaj ima nade!
Probao sam da se snađem sa gomilom apdejtova ali od kada se ovo desilo ima ih pregršt pa ne znam, prosto, odakle da krenem.žPočeo je i da blokira komp a i ReccycleBin me zeza... REINSTAL je spremljen :)

wfeaglxt.sys je WinFast EagleXT Driver ali je on za nove NTSC modele te kartice pa možda to pravi problem.Evo link sa nekog foruma gde ima neko objašnjenje pa probaj
http://www.tv-cards.com/messageboard/viewtopic.php?id=15348
7-mi post člana STYX
Editovao sam dotični fajl i sve to međutim uvek isto. Primetio sam da kada mu dozvolim da drajvere skine kroz win apdejt preko neta, on takođe instalira drajvere sa PAL kodovima... a sve se isto dešava...

Nazad
Vrh Dno