Raksa
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.10.2005
- Poena
- 319
Već sam se malo informisao na ovom forumu jer sam početnik što se tiče Linux-a i ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli da savladam neke najosnovnije stvari.
No, da se vratimo na temu. Na računaru tj HDD-u imam dve particije gde su instalirani Windows 7 i Windows Vista (koju ne koristim već više od 2god.).
Vista je instalirana na sistemskoj particiji C a Windows 7 na G, ostale su radne particije koje su "zauzete" sa podacima. Windows-e "podižem" boot selekcijom sa liste.
- Zanima me da li postoji mogućnost da umesto Windows Viste, koja se nalazi na C particiji, "zamenim" sa Linuxom?
- Kako da namestim boot listu ako uspem da instaliram Linux na C particiju?
- Koji Linux, po preporuci, za početnike da instaliram? Fedoru možda?
No, da se vratimo na temu. Na računaru tj HDD-u imam dve particije gde su instalirani Windows 7 i Windows Vista (koju ne koristim već više od 2god.).
Vista je instalirana na sistemskoj particiji C a Windows 7 na G, ostale su radne particije koje su "zauzete" sa podacima. Windows-e "podižem" boot selekcijom sa liste.
- Zanima me da li postoji mogućnost da umesto Windows Viste, koja se nalazi na C particiji, "zamenim" sa Linuxom?
- Kako da namestim boot listu ako uspem da instaliram Linux na C particiju?
- Koji Linux, po preporuci, za početnike da instaliram? Fedoru možda?