Šta je novo?

Potrebna mi je mala pomoc oko Total Commandera!

Mentor

Slavan
Učlanjen(a)
10.04.2006
Poena
319
Pretpostavimo da radim sa velikim brojem fajlova i da non stop nesto kopiram sluzeci se Total Commanderom. Zanima me da li je moguce, i ako je moguce kako mogu da namestim da kada naprimer kopiram fajl A koji je velik, pa stavim da se kopira i fajl B da se oni ne kopiraju u isto vreme vec da se prvo iskopira fajl A, a kada on zavrsi onda da se iskopira fajl B koji je ''cekao u nekakvom redu'' . Znaci meni ne treba da mi se kopira vise fajlova u isto vreme jer to gusi sistem vec mi treba da Total Commander nekako u pozadini kopira fajl po fajl, redom. Da li neko zna kako ovo da namestim, da li ovaj program uopste moze tako nesto i da li mi je potreban neki dodatni plug-in. Unapred hvala na svakoj sugestiji.

Pozdrav

pa stavis sve copy procese u background i pauziras sve osim prvog, pa kada se on kopira startujes drugi i tako redom :)

za automatiku ne znam da postoji.

Mentor je napisao(la):
Pretpostavimo da radim sa velikim brojem fajlova i da non stop nesto kopiram sluzeci se Total Commanderom. Zanima me da li je moguce, i ako je moguce kako mogu da namestim da kada naprimer kopiram fajl A koji je velik, pa stavim da se kopira i fajl B da se oni ne kopiraju u isto vreme vec da se prvo iskopira fajl A, a kada on zavrsi onda da se iskopira fajl B koji je ''cekao u nekakvom redu'' . Znaci meni ne treba da mi se kopira vise fajlova u isto vreme jer to gusi sistem vec mi treba da Total Commander nekako u pozadini kopira fajl po fajl, redom. Da li neko zna kako ovo da namestim, da li ovaj program uopste moze tako nesto i da li mi je potreban neki dodatni plug-in. Unapred hvala na svakoj sugestiji.

Pozdrav

Kada stisnes Copy(ili F5) u Total Commanderu videces i opciju Queue(F2).Stisni to za prvi fajl,kao i za svaki sledeci fajl koji zelis da kopiras i kopirace se u tom redosledu.Naravno prvo se kopira prvi,pa kad on zavrsi onda sledeci i tako redom,dakle bas ono sto tebi treba.

Da, da to je ono sto sam trazio... Kopiranje redom u backgroundu...
Hvala

eto ilidane da i mi nesto naucimo :D Automatika ipak postoji. Inace i meni je ovo dobro doslo; nije bas da koristim ali lepo je znati ;o) Tnx raider

Ma znao sam da ta opcija mora da postoji u Total Commanderu, program je jednostavno savrsen!

da neotvaram novi topic.....imam total commander 6.03 pa me interesuje kako da prebacim view na thumbnail.......poz

zEx I XtC je napisao(la):
da neotvaram novi topic.....imam total commander 6.03 pa me interesuje kako da prebacim view na thumbnail.......poz

U Total Commanderu 6.54a kliknes na padajuci meni Show,pa onda na Thumbnail view(ili Ctrl+Shift+F1).Valjda je isto ili slicno u 6.03 verziji.

u 6.03 nikako :) koliko se ja secam, ta opcija postoji samo od 6.50 verzije...

Poslednja izmena:
Ajde momci kad ste vec ovde, ima li u TCu neki Find ili Search, mucim se da ga nadjem :S:

Poslednja izmena:
Uuuu... ladno... a 100000 puta sam proverio taj folder i nisam video... Opada moc zapazenja sta ces :S: Uskoro pocinje ponovo skola :)

Raider je napisao(la):
Kada stisnes Copy(ili F5) u Total Commanderu videces i opciju Queue(F2).Stisni to za prvi fajl,kao i za svaki sledeci fajl koji zelis da kopiras i kopirace se u tom redosledu.Naravno prvo se kopira prvi,pa kad on zavrsi onda sledeci i tako redom,dakle bas ono sto tebi treba.
ali to nije automatika, opet nesto jos moras da pritiskas posle

kad smo vec kod TCa, jel ima neku automatiku za nalazenje dupliranih fajova?

Naravno. Alt+F7, kartica "Advanced", "Find duplicate files".

e to care, to nisam znao
hvala

Dobro je sto sam naleteo na ovaj treid. sve opcije ce mi pomoci jer koristim sve sto ste spomenuli non stop, a precice su evidentne!
Nego kada smo vec oko komandera ima li on neke skinove?

Kako nema? Eto, malopre sam skinuo sa softpedia TC PowerPack sa 4 skina, koji se biraju pri instalaciji. Bas je gotivan ovaj TCPP - ima sve tvikove enablovane i plug-inove za rezanje i jos neke fore.

Reci adresu, ako ti je pri ruci da ne dzaram po netu sada.

Ja imam problem sa TC koji je malo cudan.Instalirao sam do sada jedno nekoliko desetaka TC po komsiluku i prijateljima.
E a koji sam baksuz imam problem.Kada prvi put startujem TC podigne se sve brzo,kada ga iskljucim pa startujem ponovo dodje onaj logo sa registracijom i ceka se neko vreme pa onda startuje.Kada restartujem sistem pa ponovo startujem TC opet se ucita prvi put brzo.Sa cime li je u konfliktu?
Sistem je Xp sa Sp2

Je li neko nasao nesto zanimljivo i korisno u ovom PowerPack-u?

Pitanje oko search-a u TC: moze li se nekako namjestiti da sa liste rezultata izbrisem fajl direktno?

feed to listbox, odatle radi sta hoces

Dorry je napisao(la):
Kako nema? Eto, malopre sam skinuo sa softpedia TC PowerPack sa 4 skina, koji se biraju pri instalaciji. Bas je gotivan ovaj TCPP - ima sve tvikove enablovane i plug-inove za rezanje i jos neke fore.

Nije lose....zgodne opcije.
Jedino nema 4 nego 3 skina, i mogu se menjati po zelji iz: Start -> Skins

tesa je napisao(la):
Je li neko nasao nesto zanimljivo i korisno u ovom PowerPack-u?

Sto se tice osnovnih funkcija, nema bitnijih promena u odnosu na prethodne verzije osim sto postoji opcija Tumbnails i jos par sitnica.
Ali zu zato vrlo lepo i pregledno uradjene sve ikonice za sve osnovne funkcije.
Cini mi se da nije samo kozmetika u pitanju, ali za konacnu ocenu treba malo duze da se koristi da bi se videle prednosti i mane u odnosu na prethodne verzije TC.
U osnovi, izgleda dobro. Treba ga probati u svakom slucaju.

Vrh Dno