Šta je novo?

Potrebna konfa do kraja nedelje

SOad

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
24.03.2007
Poena
319
Kupujem konfu do 370e krajem nedelje. Sta mogu najbolje da izvucem za te pare i gde? Konfa ce sluziti za multimediju i mozda Pes al da moze kasnije da se fino nadogradi nekom dobrom grafikom...
Amd platforma.

Athlon 64 X2 5600+ - 60€
ploca ( Asus M3A,JW-RX780X-AM2+...... ) - 65€
2GB DDR2 - 20€
GF 8800GT 512 MB GDDR3 - 100€
HDD 320GB - 45€
DVD-RW - 20€
kuciste sa kvalitetnijim napajanjem 450-550W - 60€

AMD Athlon 64 X2 7750+, Black Edition, Box dual core, AM2 71,28
GigaByte MA790X-DS4 91,80
2 x 1GB DDR2 Kingston, PC800 25,92
Asus EAH4670/DI/512M 73,44
DVD+-RW LiteOn DH-20A4P-21C 18,36
LC Power ATX Midi Tower, 914B, 550W, 12cm fan 48,60
320GB WD, SATA2, 7200rpm, 16MB 42,12

malo je viša cena ali je provereno radi :)

Ne bih da reklamiram firmu koja ih prodaje, pa sam stavio xxxxxx, ali meni se čini da je ovo extra konfa za te pare:

Model : xxxxxxxx
Matična ploča : AMD 770 PCI-e/DualDDR2/SATA2/RAID/GLAN/SB5.1
Procesor : AMD Phenom X4 Quad-Core 9500 2.20GHz/4MB 64Bit
Takt procesora : 2.20GHz
Memorija : 4GB 800MHz DDR2
Kapacitet hard diska : 320GB 16MB SATA2
Grafička kartica : ATI Radeon 3850 512MB/DDR3/TV-Out/DVI/HDTV/HDMI/FAN/256bit
Optički uređaji : DVD+/-RW Dual layer
Kućište : solidno Middle Tower
Napajanje : 450W
Garancija : 3 godine

Preporučena cena je 369e (kad se uračuna da prodaš po kupovnom kursu u menjačnici , a platiš po kursu malo većem od prodajnog, dobiješ cenu malo veću od 370e).

Idem danas da uzmem jednu, da vidim šta je unutra tačno (biće da su Gigabyte, Hitachi i Palit)

Poslednja izmena:
Ni slucajno nije extra konfa za te pare, nemoj da se zeznes i kupis ovo! Jos jedan primer uvaljivanja bezveznog i bagovitog Phenoma 9500, a to napajanje samo ima nalepnicu na kojoj pise 450W....
O gotovim konfiguracijama sa ovim procesorom je vec raspravljano na forumu, ukratko, zaobici u sirokom luku i sklopiti nesto normalno za iste pare.

Ne pratim baš sve teme, ali posle isteka garantnog roka (3 godine) može i da izgori...
I onako tada neće vredeti ništa.
Vidi, ja sam pre par godina poznanicima ugrađivao ISKLJUČIVO ploče tipa NF7-S V.2.0, P4P800 i slične, vrlo kvalitetna napajanja i grafičke itd. - u protivnom nisam hteo da im sklapam kompjuter.
Međutim, od pre godinu - dve dana, kada su počeli svi da "štancuju" nove čipsete, procesore, GPU, maltene na pola godine - nova serija, postalo mi je besmisleno ulaganje u vrlo kvalitetan hardver.
3 godine garancije su sasvim dovoljan razlog da ne razmišljam o kvalitetu komponenti. Ja na mašini imam DFI LP UT RDX200 ploču koja je ne tako davno koštala k'o lošiji jugić. Kod drugara je na mašini Foxconn NF4 koji je koštao 3 puta manje. Obe rade odlično i dalje, a ne vrede ni približno onoliko kao nekad. Ako Foxconn crkne pre DFI-a, nikakva šteta...

Poslednja izmena:
Kupovina Phenoma 9500 u bilo kojoj varijanti je velika greska. Ali, usrecices prodavca koji ce te ljubazno usluziti, a u sebi misliti: "odlicno, otarasih se jos jednog retardiranog procesora". Tvoje pare, tvoja odluka. Toliko...

Ne pratim baš sve teme, ali posle isteka garantnog roka (3 godine) može i da izgori...
I onako tada neće vredeti ništa.
Vidi, ja sam pre par godina poznanicima ugrađivao ISKLJUČIVO ploče tipa NF7-S V.2.0, P4P800 i slične, vrlo kvalitetna napajanja i grafičke itd. - u protivnom nisam hteo da im sklapam kompjuter.
Međutim, od pre godinu - dve dana, kada su počeli svi da "štancuju" nove čipsete, procesore, GPU, maltene na pola godine - nova serija, postalo mi je besmisleno ulaganje u vrlo kvalitetan hardver.
3 godine garancije su sasvim dovoljan razlog da ne razmišljam o kvalitetu komponenti. Ja na mašini imam DFI LP UT RDX200 ploču koja je ne tako davno koštala k'o lošiji jugić. Kod drugara je na mašini Foxconn NF4 koji je koštao 3 puta manje. Obe rade odlično i dalje, a ne vrede ni približno onoliko kao nekad. Ako Foxconn crkne pre DFI-a, nikakva šteta...

Ima istine u ovom sto si napisao :S:

SOad, gledaj da sad uzmes nesto "izbalansirano", jer ce ti kasnije za jacu karticu trebati jaci CPU, pa ce ti onda trebati i jace napajanje, a kad se vec daju pare, onda se ne isplati ulagati u staru platformu... Nadam se da kontas sta hocu da kazem ;)

Na žalost zaluđenika sa hw (pomalo i ja spadam tu), a na sreću širokih narodnih masa SVE je istina što sam napisao.
A ova konfa mi se baš čini izbalansiranom. Inače je ne kupujem sebi, nego drugaru sa posla, navalio čovek hoće dobar komp, a ne igra igrice, koji će mu...
Ja bih na njegovom mestu kupio ultra-dobar monitor i besno kućište umesto ovoga ali eto...

Poslednja izmena:
Ni slucajno nije extra konfa za te pare, nemoj da se zeznes i kupis ovo! Jos jedan primer uvaljivanja bezveznog i bagovitog Phenoma 9500, a to napajanje samo ima nalepnicu na kojoj pise 450W....
O gotovim konfiguracijama sa ovim procesorom je vec raspravljano na forumu, ukratko, zaobici u sirokom luku i sklopiti nesto normalno za iste pare.

Slažem se sa tobom, još dobro znamo da je to ECS ploča, mada nije to toliko loša kombinacija za taj novac. Ovu temu videh na drugom forumu i evo šta predložih:

CPU AMD X2 7750 BlackEdition Box
MB J&W JW-RX770
VGA Gainward HD4830 512DDR3
RAM 2x1024 DDR2 800MHz Transcend
Chase Blueberry CN-832BK 450W
HDD Hitachi 320GB S-ATA ll 16m cash
DVD RW LG 22x

33.600,00 din. - ( 360€ po donjem, odkupnom kursu)

Dakle sve je novo i ostalo je malčice prostora u novcu za npr već pomenutu JW-RX780X-AM2, malo jači CPU, ili memoriju na 1066 koja će u potpunosti olakšati klokovanje ovog procesora.

@vukasin
Dakle ipak je ECS... Hvala na infu.

@peja
Možeš li mi dati neki link na srpskom u vezi bagovitosti 9500, nešto ne mogu da nađem ništa precizno sa search-om ovde.

Izvinjavam sa na OT.

Slažem se sa tobom, još dobro znamo da je to ECS ploča, mada nije to toliko loša kombinacija za taj novac. Ovu temu videh na drugom forumu i evo šta predložih:

MB J&W JW-RX770
DVD RW LG 22x

Dakle sve je novo i ostalo je malčice prostora u novcu za npr već pomenutu JW-RX780X-AM2, malo jači CPU, ili memoriju na 1066 koja će u potpunosti olakšati klokovanje ovog procesora.

Dobar je predlog za konfiguraciju,jedino je to napajanje kung-fu klasa AA ipak dosta loshe reshenje za ATI 4830....znachi bolje kucishte i napajanje i XFX 4830 ...= dobitna kombinacija!

Poslednja izmena:
MB J&W JW-RX770
DVD RW LG 22x

Ovo mi je za sada prioritet, mozda cu videti da nadjem neku 790gx plocu i smanjim na grafici, mozda 4670...

Ja bih na njegovom mestu kupio ultra-dobar monitor i besno kućište umesto ovoga ali eto...

I ja uvek preporucujem kvalitetno i dobro provetreno kuciste koje ce ostati i za naredne komponente, nego recimo bolju graficku kojoj ce cena drasticno pasti za par meseci i koja ce biti low end za godinu dana.

Mozda gresim oko ovoga, ali mislim da je bolje odma' kupiti kvalitetno napajanje sa 5 godina garancije, nego sada kupiti neko za ~40-50€, a za dve-tri godine uzimati bolje i jace za ~100€.

MB J&W JW-RX770
DVD RW LG 22x

Ovo mi je za sada prioritet, mozda cu videti da nadjem neku 790gx plocu i smanjim na grafici, mozda 4670...

I ja sam gledao da mi ploca bude "bolja", pa sam dao oko 25€ vise za noviji chipset, a realno bi mi posao radio i generaciju-dve stariji.
Sad je taj "noviji" prevazidjen, a ja imam 25€ manje za kupovinu sledece ploce :smash:

Bitno je da je konfa stabilna i izbalansirana :trust:

Jos jedno pitanje, koju plocu do 100-inak ajvara da uzmem? Vidim da ove Gigabajtove 790X dS4 ima svuda za te pare al ima SB600...J&W Extreme nema nigdem, barem ja nisam mogao da nadjem.

dodje mi da zaplacem kad se setim koliko sam platio moju konfu pre 3 god,a gledaj sta sada moze da se uzme za 370e,ganjati hardver je teska glupost u sustini....kupis prosecan komp plus sony3 plus onaj viewsonic hd i miran si 10 god,a ne ovo nadogradjuj svaki cas,tu uglavnom mislim na one koji komp koriste kao multimediju i za igranje,a ne za ozbiljnije stvari!

@ maliradojica
Potpuno se slazem sa tobom.I ja sam ranije pucao na konfe sa dobrim hardwareom(iako je i tada bilo pitanje sta je dobro al ajde),sada,sa ovim cenama i sa domakom tehnologije.....

Nazad
Vrh Dno