Ne pratim baš sve teme, ali posle isteka garantnog roka (3 godine) može i da izgori...
I onako tada neće vredeti ništa.
Vidi, ja sam pre par godina poznanicima ugrađivao ISKLJUČIVO ploče tipa NF7-S V.2.0, P4P800 i slične, vrlo kvalitetna napajanja i grafičke itd. - u protivnom nisam hteo da im sklapam kompjuter.
Međutim, od pre godinu - dve dana, kada su počeli svi da "štancuju" nove čipsete, procesore, GPU, maltene na pola godine - nova serija, postalo mi je besmisleno ulaganje u vrlo kvalitetan hardver.
3 godine garancije su sasvim dovoljan razlog da ne razmišljam o kvalitetu komponenti. Ja na mašini imam DFI LP UT RDX200 ploču koja je ne tako davno koštala k'o lošiji jugić. Kod drugara je na mašini Foxconn NF4 koji je koštao 3 puta manje. Obe rade odlično i dalje, a ne vrede ni približno onoliko kao nekad. Ako Foxconn crkne pre DFI-a, nikakva šteta...
Ni slucajno nije extra konfa za te pare, nemoj da se zeznes i kupis ovo! Jos jedan primer uvaljivanja bezveznog i bagovitog Phenoma 9500, a to napajanje samo ima nalepnicu na kojoj pise 450W....
O gotovim konfiguracijama sa ovim procesorom je vec raspravljano na forumu, ukratko, zaobici u sirokom luku i sklopiti nesto normalno za iste pare.
Slažem se sa tobom, još dobro znamo da je to ECS ploča, mada nije to toliko loša kombinacija za taj novac. Ovu temu videh na drugom forumu i evo šta predložih:
CPU AMD X2 7750 BlackEdition Box
MB J&W JW-RX770
VGA Gainward HD4830 512DDR3
RAM 2x1024 DDR2 800MHz Transcend
Chase Blueberry CN-832BK 450W
HDD Hitachi 320GB S-ATA ll 16m cash
DVD RW LG 22x
33.600,00 din. - ( 360€ po donjem, odkupnom kursu)
Dakle sve je novo i ostalo je malčice prostora u novcu za npr već pomenutu JW-RX780X-AM2, malo jači CPU, ili memoriju na 1066 koja će u potpunosti olakšati klokovanje ovog procesora.
CRO prevod:@vukasin
Dakle ipak je ECS... Hvala na infu.
@peja
Možeš li mi dati neki link na srpskom u vezi bagovitosti 9500, nešto ne mogu da nađem ništa precizno sa search-om ovde.
Izvinjavam sa na OT.
Ja bih na njegovom mestu kupio ultra-dobar monitor i besno kućište umesto ovoga ali eto...
CPU AMD X2 7750 BlackEdition Box
MB J&W JW-RX770
VGA Gainward HD4830 512DDR3
RAM 2x1024 DDR2 800MHz Transcend
Chase Blueberry CN-832BK 450W
HDD Hitachi 320GB S-ATA ll 16m cash
DVD RW LG 22x
33.600,00 din. - ( 360€ po donjem, odkupnom kursu)
Ovo mi je za sada prioritet, mozda cu videti da nadjem neku 790gx plocu i smanjim na grafici, mozda 4670...
Bitno je da je konfa stabilna i izbalansirana :trust:
To je najbitnija stvar.
@vukasin
Dakle ipak je ECS... Hvala na infu.
tako sto ces da nosis kuciste kod njih da ti ugrade
***, ne mogu da verujem, u pravu si. Zvao sam prodavca i kažu da se gubi garancija ako sam ugradim.
Ovo mi je poslednji put da uzimam gotovu konfu, koliko god bilo povoljno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari