Šta je novo?

Potrebna jeftina TV kartica koja radi u Visti i Dscaleru

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
trenutno imam Asusovu karticu sa 7134 čipšom i ona ima problema sa Vistom, pa mi treba zamena. Znači potrebna mi je jeftina TV kartica, sa solidnim daljinskim upravljačem (znači nikako ne samo "pločica"). Poželjno je i da radi sa Dsalerom. Relativno normalno snimanje i timeshifting su takođe dobrodošli, mada ne znam da li u toj najeftinijoj klasi kartice podržavaju to.

Juri kartice sa btxxx cipom, kojima ne treba driver za DScaler.
Moj predlog, uzjedno i mislim najjeftinija kartica i najbolja za nashe ANALogne stanice, je miro PCTV (ili ti Pinnacle PCTV sada).
Pazi samo, ima verzije sa i bez remote-a. Radi u DScaleru direktno, nema ni potrebe za driverima, cak i u Visti x64.

Hvala, pogledaću.

U prvoj poruci zaboravih da napomenem da što se signala tiče, kartica bi bila korišćena isključivo za prijem signala kablovske televizije. A što se operativnog sistema tiče, isključivo 32bitne verzije.

Svejedno da li je kablovska ili ne - i kablovska je analogna za sada (ko nema digital receiver za Pay kanale).
Tako da je PCTV opet najbolji izbor ;)

trenutno imam Asusovu karticu sa 7134 čipšom i ona ima problema sa Vistom, pa mi treba zamena. Znači potrebna mi je jeftina TV kartica, sa solidnim daljinskim upravljačem (znači nikako ne samo "pločica"). Poželjno je i da radi sa Dsalerom. Relativno normalno snimanje i timeshifting su takođe dobrodošli, mada ne znam da li u toj najeftinijoj klasi kartice podržavaju to.
Ta kartica u visti radi normalno, drajvere skida sama Vista, preko Windows update-a. Ako je to analogna 7134, teško da ćeš naći bolju. Pre nekoliko oko pola godine sam kupio Leadtek TV2000 XP expert, zbog viste. Ispostavilo se da su drajveri za vistu, pre izašli za Asus kartu staru 5 godina, a kvalitet slike je identičan kao na Leadtek nahvaljenoj karti. Dscaler radi ali ne pamti podešavanja oko prozora, pinnacle studio mislim da ne prepoznaje ni jednu pomenutu kartu. Hauppage karte dolaze sa vista drajverima i trebale bi da rade dobro, samo nemam iskustva sa jeftinijim modelima, čak mislim da ne dolaze sa daljincem.
Umesto daljinca sam oduvek koristio bežićnog miša, tako se kod mene u praksi pokazalo sigurnije i brže.

Poslednja izmena:
Ta kartica u visti radi normalno, drajvere skida sama Vista, preko Windows update-a.

Meni Vista skine i instalira drajvere... ali mi kartica i dalje ne radi u Dcaleru... mada nešto nisam ni probao sa drugim programima.

Koj ti program koristiš?

Nazad
Vrh Dno