Šta je novo?

Potrebna android aplikacija za rodjendane!?

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Drugari da li postoji ijedna aplikacija koja bi mogla da izvuce datume rodjenja iz kontakata i ispise ih u kalendar (nesto poput onog sto je radio bbirthday za symbian telefone)?! Znaci necu da mi se sinhronizuje sa google calendarom niti sta slicno nego bas iz kontakata u telefonu da dobije te podatke i stavi u kalendar kako bih kasnije preko nekog calendar widgeta direktno video na glavnom ekranu da li je nekom rodjendan taj dan, koje su mi obaveze itd.

Hvala unapred na pomoci :wave:

Pa meni automatski dodaje rođendane u my calendar kada ih unesem u detalje kontakta...čudi me da kod tebe to ne radi

Vidiš da je napisao da ne želi da mu ide preko google-a. Možda ne sinhronizuje kontakte i kalandar.
Inače, i ja radim i sto i ti. Samo treba da se uključi birthday calendar u google calendar.

Poslednja izmena:
A ne meni ih ne sinhronizuje sa googleom kada u telefonu u detalje kontakta ubacim i taj datum...jel bi trebalo ili ne?

A ne meni ih ne sinhronizuje sa googleom kada u telefonu u detalje kontakta ubacim i taj datum...jel bi trebalo ili ne?
Obzirom da verovatno koristis neku sinhronizaciju trebalo bi to da namestis.

Vidiš da je napisao da ne želi da mu ide preko google-a. Možda ne sinhronizuje kontakte i kalandar.
Inače, i ja radim i sto i ti. Samo treba da se uključi birthday calendar u google calendar.
Apsolutno nista ne sinhronizujem; koristim outlook za to kad zelim i kad mi je potreban i zato i trazim to sto trazim ;)

Aha, tek sam sad video tu opciju..ala su zakomplikovali stvar bez potrebe i još je sakrili u podešavanjima..što to nisu po defaultu uključili. A na telefonu mi je sam Android smeštao rođendane u My calendar koji je sistemski i nema sinhronizaciju

I na kraju kako da se namesti da iz kontakta telefona ide direktno u kalendar?

Ako misliš da upišeš u telefon, a da ti prenese u cloud, mislim da ne može tako.
Može samo iz clouda u telefon, ili da upišeš u telefon i tu stoji lokalno

---
desire

Zakomplikovali su proceduru bez veze. Dakle, moraš da se uloguješ na svoj gmail nalog. Odeš u kontakte i proveriš da su svim kontaktima upisani rođendani, zatim odeš gore na Kalendar. Kada se otvori Kalendar, dole levo piše "Drugi kalendari"...klikneš na strelicu desno i klikneš na "Pregledaj zanimljive kalendare", klikneš na "Još" i klikneš na "Prijavi me" za "Rođendani i događaji kontakata". Vratiš se nazad na kalendar i pod "Drugi kalendari" bi trebalo da se pojavi ta stavka..možeš da joj menjaš boju.

Ako ti se sad u telefonu pojave duple stavke, zbog mešanja telefonskog kalendara sa googleovim, možeš da kreneš od januara pa do decembrai ručno da pobrišeš sva pojavljivanja i ponavljanja tih događaja. Ili da u okviru podešavanja kalendara na telefonu isključiš da prikazuje telefonski kalendar "My calendar"..

Relikvija prošlih vremena. valjda će to srediti. Isto kao kada napraviš događaj u kalendaru na telefonu, on ne ide na server.

Vrh Dno