Šta je novo?

Potrebn pomoc, kako prepoznati refurbished notebook

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Posto sjutra treba da pogledam notebookove za po nase prilike vise nego ok cijenama, a prodaje ih fizicko lice, interesuje me kako da utvrdim da li je notebook koji mi se nudi refurbished iliti repariran, otvaran, mijenjani dijelovi i sl? Konkretno u pitanju je HP xc6000 za oko 750 eura.

Molim sve iskusne za hitan odgovor!

evo ja cu da ti odgovorim kao iskusan covek:)

za pocetak da ti kazem jedan statisticki podatak vezan za teritoriju usa: broj reklamiranih laptopova koji su refurbished je pet puta manji od broja vracenih novih laptopova. e sad, ovi podaci vaze za factory refurbished/recertified a ne mika/zika otvoren i ociscen apotekarskim alkoholom.
dakle, moj e misljenje je dan nema razloga da bezis od fabricki resertifikovanih laptopova, stavise! ovde po zakonu mora da stoji zuta ili crveno/narandzasta (znaci upadljiva) nalepnica sa donje strane na kojoj pise da je recertified equipment.
ja sam kupio 2003 IBM koji je bio fac.recer. i radio mi je kao sat a verujem da i dan danas lepo sluzi vlasnika (u pitanju je bio T21)

moj savet ti je da je bolje da se fokusiras da li radi kako treba, da poteras neke softvere, sto u dosu za memoriju i hdd sto 3dmark koji dobro stresira ceo sistem. trazi garanciju bar 7 dana i onda imas dovoljno vremena da sve dobro precesljas...

da bi video da li je otvaran treba ti ostro oko jer se u 90% slucajeva vidi na srafovima da li su dirani, kako naleze kuciste i sl. sve u svemu kupovina laptopa, polovnog od relativno nepoznatog coveka je uvek rizik cak i za najvece znalce ali opet kaze ako dobijes i minimalnu garanciju mozes dosta toga proveriti

OK Broz, vjerujem da su i pravu po pitanju po pitanju refurbish racunara, ali u ovim nasim balkanskim uslovima, radije bih se odlucio za novu masinu. Sta konkretno od softvera mi preporucujes kako bih ja sve to fino testirao?

Nazad
Vrh Dno