Šta je novo?

Potreban tih cooler za Phenom II AM2

Masni Ludak

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Proc je AMD Phenom II X4 940

Znači kao što u naslovu piše potreban mi je kuler koji je relativno tih posto ovaj koji imam (nije stock doduse ali zna kad se igram da se vrti i na 4-5k obrtaja gde je vrlo bučan).

Hvala unapred na preporukama.

Mozda ti nece mnogo pomoci, ja trenutno na X6 1055T koristim TR SI-128 SE bez ventilatora i ne prelazi CPU 42*C ;)

Ali kuciste je relativno provetreno, plus nema nista od komponenata unutra (GPU je integrisan, i ima jedan SSD samo).

u loadu ne prelazi 42C?

Hahahaha jeste lapsus, ali bez ventilatora ne prelazi 42c! Taj ce sa ozbiljnim kulerom da ide na 5ghz. :)

Da, bez ventilatora u load-u ne prelazi 42*C.
Pa ni QX9650 mi nije prelazio 50*C u load-u sa TTBT bez ventilatora. Dobra provetrenost mnogo znaci.

to undervoltovan i underclockovan?

Proc je AMD Phenom II X4 940

Znači kao što u naslovu piše potreban mi je kuler koji je relativno tih posto ovaj koji imam (nije stock doduse ali zna kad se igram da se vrti i na 4-5k obrtaja gde je vrlo bučan).

Hvala unapred na preporukama.

Па, узмеш неки хладњак који долази без вентова и онда накачиш на њега један проверен и крштен вент.

Моја нинџа је веома тиха, рецимо. :)
Има Scythe Slipstream вент на себи.

imao sam istu dilemu

i resio je kupovinom hladnjaka iz potpisa.ni jednog trenutka nisam zazalio.nije mi cak ni tesko da ga skidam na mesec -dva,pranja radi i zamene gel-a.cak je i zabavno.

hoces da kazes da jezgra koja disipiraju 183W i hlade se pasivno proizvode temperaturu od samo 42C?

Gde si ti to izgubio naocare?:) Kakvih crnih 183W da PROCESOR disipira.. mozda tesko OC-ovan. Ali to je ceo SISTEM toliko disipirao max.

Ne znam sta je AMD uradio (po performansama u multi-project compile koji sam radio rekao bih da je nesto za*ebao, jer mi radi duplo sporije nego na Intel mahini), ali sto se temperatura tice def. je dobro uradio.
Da, tih 6 jezgara ne prelaze 42*C na pasivnom hladnjaku.

pa gledao na onom linku :) dobro nije 180, mozda 150W, sto mi opet nerealno da bude samo 42C

ok vidim :)

izbacio sam tih 30W koliko trosi chipset :)

Vrh Dno