Šta je novo?

Potreban software za Mp3

• Začetnik teme Začetnik teme mpx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mpx

Čuven
Učlanjen(a)
12.04.2005
Poena
620
Stvari stoje ovako. Posto mi je muzkia rasturena u jednom folderu na HDD-u, potreban mi je software tj. program koji ce na osnovu naziva fajla pesme ili Artist iz taga da kreira direktorijume i postom ubaca te pesme u njih.

NPR. ako je naziv "Rolling Stones - Love Is Strong" i ta pesma se nalazi u direktorijumu Muzika, potrebno je da kreira direktorijum "Rolling Stones" i sve pesme od ovog izvodjaca ubaca u taj direktorijum.

Nemogu vise da se smaram da ovo radim rucno, a resio sam muziku konacno srediti, tako da molim one koji su me razumeli, a imaju neke predloge, bez ustrucavanja predloze bilo kakvo resenje.

npr foobar2000.
desni klik-> file operations-> move, rename or copy files...
pa izabereš šta ti treba.

Mora li da u Mp3-u postoje tagovi da bih mogao da deli po albumima i izvodjacima. Ako nije problem da mi objasnis kako funkcionise.

da, trebalo bi da postoje tagovi da bi radilo kako treba.
uzgred fajlovi će biti funkcionalniji u tom obliku.

možda je najjednostavnije da kreiraš tagove uz pomoć programa tag&rename, koji može (polu)automatski da kreira tagove na osnovu imena fajla ili freedb baze na netu.

posle sređivanja, fajlove otvoriš u foobar-u i uradiš ono što sam naveo u prethodnom postu.

Probao sam sa tagovima. To je odradilo svoj deo posla, ali ipak moram da odvojim kompilacije od izvodjaca. Probao sam da upotrebim freedb ali neuspesno, bez obzira sto sam upisao tagove. Moze li sam freedb da upisuje tagove ako u mp3-u nema nitkakvih tagova znaci samo na osnovu FileName?

za freedb nisu bitni tagovi kao ni nazivi fajlova.
ono što jeste bitno, je da je u pitanju jedan disk i da se zna redosled pesama.
na osnovu toga se pravi "otisak" diska koji se traži u bazi.

znači ako u tag&rename koristiš freedb bazu onda složi pesme u pravilnom redosledu i selektuj samo jedan cd.
ako je disk od iole poznatog autora/izdavača onda u bazi skoro sigurno postoje podaci za njega, pa ti ostaje da izabereš izdanje sa liste i upišeš tagove.

ako pak koristiš amazon opciju iz tag&rename za pronalaženje informacija, onda treba uneti ime izvođača i eventualno album u predviđena polja i uradi pretragu.
pazi samo da pesme budu u korektnom raporedu pre nego što klikneš na write tags

mpx je napisao(la):
To je odradilo svoj deo posla, ali ipak moram da odvojim kompilacije od izvodjaca.
nije mi baš jasno šta si tačno mislio pod ovim ?

Da skapirao sam to, ali kod mene je sledeca situacija. Muzika je u MP3 formatu, sa relativno sredjenim nazivima ali to je naravno File Name, svi tagovi su pogaseni. Muzika se nalazi u jednom direktorijumu bez poddirektorijuma znaci kada otvorim folder muzika nalazi se brdo fajlova u mp3 formatu. Problem je sto je nesto kompilacija recimo Bravo Hit 53 - Dj Bobo - Naziv Pesme.mp3 a nesto je samo Dj Bobo - Naziv Pesme.mp3. Hocu da tagove upisuje tako sto gde je kompilacija doda kreira DIR Bravo Hit 53 i u njemu fajlove sa nazivom izvodjaca, ako je upitanju samo izvodjac Dj Bobo - Naziv Pesme.mp3 kreira DIR Dj Bobo i u njemu se nalaze fajlovi Dj Bobo - Naziv Pesme.mp3.

Foobar zahteva da posedujem tacne informacije o audio CD-u kao i redosled pesama sto ja naravno nemam jer je muzika kompresovana bez tih evidencija. Nazivi fajlova su sredjeni, i potrebno mi je da na osnovu fajla kreira direktorijume i fajlove sa istim izvodjacem ili kompilacijom smesti u odgovarajuce Direktorijume.

Ako ima neko jos koji predlog neka predlozi.

ne znam ja šta si ti skapirao, ali gore ti sve lepo piše...
ali hajde da ponovim.

ako već imaš sređene nazive pesama, onda ti ne trebaju nikakvi drugi podaci o audio disku sa koga je fajl potekao.

najjednostavnije je da iskoristiš tag&rename i taguješ mp3 fajlove na osnovu imena fajla.
ako ti je problem, ti razdvoji album-autor-pesma fajlove od autor-pesma fajlova pa ih taguj posebno.

posle toga koristi foobar2000 da presložiš pesme na disku i to je to.

napomena: ako je u pitanju kompilacija onda je pravilo da za takav disk stoji za artist tag - various artists, pa ćeš imati kompilacije u posebnom various artists folderu, iz koga kasnije možeš da presložiš foldere po želji.

napomena: ako je u pitanju kompilacija onda je pravilo da za takav disk stoji za artist tag - various artists, pa ćeš imati kompilacije u posebnom various artists folderu, iz koga kasnije možeš da presložiš foldere po želji.

Ovo poslednje me je mucilo sto si stavio u napomeni, tako da je sada pomogao savet:guitar:

ok, ako ima još nekih nedoumica slobodno pitaj.

Nazad
Vrh Dno