Šta je novo?

potreban SLI

CezaR 2

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
309
Ljudi, Gde Mogu Da Nabavim Sli Za Nvidiu?
Nabavio Sam Dve 7800gt, Hocu Da Ih Uparim Na Dfi-u.
Jel Ima Negde Da Se Kupi?

Stevan

Poslednja izmena od urednika:
Pa ako imas SLI plocu, nema sta da dokupljujes.

Da bi ti radio SLI treba da imas: dve nVidia graficke karte koje pdorzavaju SLI i plocu sa nVidia nForce 4 SLI ili nForce 4 SLI x16 cipsetom...

U kutiji od ploce treba da imas SLI mostic.

sli_bridge_s.jpg

Postavis dve karte u PCI Express x16 (x8) slotove, povezes ih SLI mosticem i kada se podigne sistem iz drajvera omogucis SLI podrsku i imas SLI.

AKo na ploci nemas odgovarajuci cipset, moras da promenis plocu.

PS: Ne postavljaj duple teme na forumu...
http://www.benchmark.co.yu/forum/announcement.php?f=10&announcementid=7

Poslednja izmena:
Delimire, samo jedno pitanje, nisam uspeo da saznam definitivno ovde, niko nije siguran, jel moze SLI da odradi npr plocha Asus A8N-E koja nema pravi 16x SLI slot, vec onaj mali 4x ili ne moze??
Poshto postoji taj slot sigurno moze da se ubode druga grafichka, ali da li su oslabljene SLI performanse? Neki tvrde da nisu... !? :trust:

CezaR 2 je napisao(la):
Ljudi, Gde Mogu Da Nabavim Sli Za Nvidiu?
Nabavio Sam Dve 7800gt, Hocu Da Ih Uparim Na Dfi-u.
Jel Ima Negde Da Se Kupi?

Stevan
Koju tachno plochu imash?
A mogu da se kladim da je Lanparty ultra-d ;)

Poslednja izmena od urednika:
Momci, hvala vam svima, potrudili ste se da mi odgovorite, u pravu je jedan od vas imam lanparty ultra d koju sam modovao da bude sli, zato i nemam mostic. Nemoguce da ne moze da se nabavi, nego ide samo uz plocu...
Ako neko zna gde mogu da ga nabavim POMOC please...

DjoleNS je napisao(la):
Delimire, samo jedno pitanje, nisam uspeo da saznam definitivno ovde, niko nije siguran, jel moze SLI da odradi npr plocha Asus A8N-E koja nema pravi 16x SLI slot, vec onaj mali 4x ili ne moze??
Poshto postoji taj slot sigurno moze da se ubode druga grafichka, ali da li su oslabljene SLI performanse? Neki tvrde da nisu... !? :trust:

Teoretski da, ali je nVidia to disableovala u drajverima...

LJudi, ubacio sam graficke bez mosta, negde sam procitao da moze i tako da radi ali jedno 20 posto sporije..I moze, sli mi radi, a rezultati su da ti se zavrti glava! 3d mark 2005- 11700 poena, 3d mark 2006 6100 poena!! mogu samo da zamislim sa sli mostom! Napominjem jos jednom da su u pitanju dve 7800gt i ove rezultate sam dobio bez overclockovanja, ako vam bude interesantno, napisacu vam i finalne rezultate kad ih izmuzem do kraja..

definitivno, graficke slabo reaguju na overclock u sli rezimu, mislim uspeo sam da ih nasviram na 500/1160 obe, ali rezultati manje vise ostaju isti kao sto sam ih naveo gore..
Videcu da li ce se nesto promeniti kad ih fizicki spojim sa sli-em ako se dogovorim sa nikolas61-om..

Nazad
Vrh Dno