Šta je novo?

potreban savet u vezi memorije

mleka

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2002
Poena
609
imam MSI KT4V i 2x256 MB PC333. ploca ima tri memorijska slota, pa me interesuje da li ce sve to da radi ako dodam jos jedan modul od 512 MB ili mora dva od 512 da bi ukupno bilo 1 GB?

--
unapred hvala,
m

To ti je najbole da pogledaš u uputstvu od ploče,ili ako nemaš idi na sajt proizvodjača i nadji svoj model.Ovako jedino neko ko ima tu ploču pa da zna.

Po meni moze bilo kakva kombinacija 8)

pa i ja bi reko da je tako, jer u 'knjizici' pise da podrzava do 3 GB. u svakom slucaju hvala sto ste odgovorili.

--
m

Sve ce da radi, ali kao da imas memoriju DDR266.
Jer decidirano pise u uputstvu (i na msi sajtu) za ovu plocu da samo jedan modul koji sertfikovan kao ddr400 moze da radi setovan tako (dva takva modula mogu da rade [zvanicno] samo kao ddr333, dok tri takva modula mogu da rade samo kao ddr266. Dakle i najbrza memorija ukolika popunjava sve slotove moze da radi samo kao ddr266.
So, kako god stavio memoriju (tri modula) ona ce raditi, ali nece moci da radi setovana na ddr333, vec na ddr266.

Pa bih ja, u tvom slucaju, kada bih hteo vise ram memorije, prodao ta dva 256MB modula i kupio 2x512MB DDR333 modula, da bi memorija mogla da radi setovana na 333.

Dakle, 2 modula ddr400 ili ddr333 na ovoj ploci ce raditi kao ddr333 memorija dok ce tri modula bilo koje brzine raditi kao ddr266.

Btw, neki ljudi su prijavili ovde na forumu da su uspeli da dva modula ddr400 stave na ovu plocu i da ona radi setovana kao ddr400, tako sto su je rasporedili u prvi i treci slot. U svakom slucaju, ako nabavljas memoriju za ovu plocu mislim da bi bilo vrlo preporucljivo da se izabere neka od onih koje su navedene u uputstvu.

Ako kojim slucajem budes hteo da prodajes neki modul, ja sam zainteresovan. Menjao bih (za jedan tvoj 256MB modul) bezicnog misa koga sam dobio od prijatelja iz holandije trust 350wl, mis je sivo-crn ima bazu (punjac) i rechargable baterije. Radi dobro, ali mi ne odgovara jer imam malu ruku.

hvala na ponudi, ali cilj mi je dodatna memorija, a ne mis.

po meni bi ovako bilo najbolje resenje 2x512mb jer
razlike izmedju ddr400 i ddr 333 nisu bas velike a i zavisi od procesora dali je 400
btw za sta ce ti 1gb rama :confused:

Sve dok drzis FSB i RAM sinhrono trpaj koju hoces memoriju i radice na frekfenciji FSB-a.

Asinhrono i onako nista ne dobijas (1-3% max. razlika).

Vrh Dno