Šta je novo?

Potreban savet(3dsmax)

Alex

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2000
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D | Silent Loop 3 360
Matična ploča
B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE
RAM
Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING
Storage
2x KINGSTON 1TB KC3000 SKC3000S/1024G
Zvuk
HyperX Cloud 2 | AltecLansing 2.0 Curved
PSU
Corsair SF1000 ATX 3.1
Kućište
Lian Li DAN A3
Monitor
Gigabyte FO27Q2 | Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
G502 X Lightspeed | Keychron K8 Pro
Ostale periferije
LG 65G3, Q990C, PS5
Mobilni telefon
Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Skoro sam poceo da se bavim ovim programom pa da li bi neko mogao,ko se duze bavi max-om,da mi preporuci neke plug-inove koji bi mi pomogli u radu.
P.S sto se vise plug-inova napisete to bolje.
Unapred hvala:wave;

Ja sam sredinom prosle godine poceo da se bavim maxom i jos nisam poceo da se interesujem za plug-inove. Prvo nauci ono sto ti max sam nudi pa tek onda dopunjavaj znanje. Nece on sam da ti "kuva kafu" :)
Max u pocetku zna da bude veoma nezgodno okruzenje. Meni je trebalo 3 meseca (pasivnog ucenja) da bih se osecao "komotno" u okruzenju da bih mogao postici nesto "čačkanjem" i "čeprkanjem" i da bih ga mogao shvatiti, za razliku od Corela čije mogućnosti može čovek sam da skapira bez ikakvog helpa, čistom intuitivnošću.

Preporučujem, kao najbolje za početak učenja, 3ds max tutoriale. Više su mi koristili od bilo kakvih knjiga.

Laza je napisao(la):
Ja sam sredinom prosle godine poceo da se bavim maxom i jos nisam poceo da se interesujem za plug-inove. Prvo nauci ono sto ti max sam nudi pa tek onda dopunjavaj znanje. Nece on sam da ti "kuva kafu" :)
Max u pocetku zna da bude veoma nezgodno okruzenje. Meni je trebalo 3 meseca (pasivnog ucenja) da bih se osecao "komotno" u okruzenju da bih mogao postici nesto "čačkanjem" i "čeprkanjem" i da bih ga mogao shvatiti, za razliku od Corela čije mogućnosti može čovek sam da skapira bez ikakvog helpa, čistom intuitivnošću.

Preporučujem, kao najbolje za početak učenja, 3ds max tutoriale. Više su mi koristili od bilo kakvih knjiga.

Upravo tako, pluginovi su tu da ti pomognu kada vec savladas Max i da ti dopune nesto sto max ne radi bas najbolje ili da prosire njegove postojece mogucnosti. Znaci kad se budes snasao u Maxu takvom kakvom je, onda se javi opet za pluginove pa cemo ti pomoci. Ima jos ovde ljudi koji imaju dosta iskustva sa pluginovima, ja i ne bas toliko, nisam bas osetio neku preku potrebu za njima.

Kao sto su ti ljudi vec rekli, prvo osnove, jer ti bez njih plug-inovi ne znace mnogo, svi bi mi odma spektakularne rezultate sa dva-tri klika misem ali ne ide tako, ali ako bas zelis da odma koristis plugin-ove kazi prvo za sta te zanima (modeling, modifying, renderig, video post, objects..???) pa da vidimo kako mozemo da ti pomognemo.....

...samo jos jedna napomena, uglavnom su najbolji pluginovi i najskuplji i veoma se tesko nalaze na netu posto se ti warez sajtovi brzo gase.....

Hvala vam na savetima.Nemam neku potrebu za nekim jacim plug-inovima tj.raspitivao sam se za neke pluginove koji ce mi omoguciti pravljenje ljudskih figura posto ovaj posao u max -u zahteva mnogo vremena i umeca. Sta mislite o Poser 4 plugin-u.

nadji za pocetak plugin meshtools . mislim da ce ti pomoci.

Ako zelis da pravis ljude us pomoc plugova, ondah bih ti preporucio Poser za telo, Head Designer za glavu, onda dodaj malo kose i dlaka pomocu Shag: Fur i Snag: Hair, i na kraju sve to texturiraj uz pomoc texture unwarp-a!

Vrh Dno