Šta je novo?

Potreban program za otkrivanje download linka

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Postoji li program pomocu koga mogu da saznam tacnu adresu za npr. skidadnje nekog fajla kako bih ga ubacio u DAP a ne da strepim hoce li mi puci veza u onim slucajevima kad stranica na kojoj se nalazi fajl ne dozvoljava da se fajl skine nekim od download menadzera vec dozvoljava skidanje jedino bez upotrebe menadzera.

ZoNi je napisao(la):
koje su to stranice? meni Star Downloader uvek skida ok?

(mada, mozes da probas sa Operom...)
ZoNi ne mogu sada da se setim koja je stranica konkretno bila (posto sam problem imao pre 10-ak dana) ali znas i sam da nekad ie ne zeli da fajl skines download menadzerom nego hoce on da ga skida. Koristim DAP 5.3 jer mi izgleda jednostavno a i navikao sam na njega.Neke od problema sam resavao sa flash get-om ali mi on izgleda glomaznije nego DAP. Znaci ni view source ne pomaze. Imas li neku ideju kako da takve fajlove skinem sa DAP-om.

p.s. Kakav je taj star downloader ?Jeli dobar? Posto koristis skoro sve free programe ajde daj neki link za njega (najnoviju-najbolju verziju)

Koliko mi je poznato dovoljan je desni klik na dotični link i iz padajućeg menija izabrati "Download with DAP".

ja se ne secam da sam nekada naleteo na fajl koji hoce da se "skida" bas pomocu IE-a...

DAP Pro sam koristio neko vreme, i prilicno mi se svidjao (ne secam se zasto sam ga napustio)

inace, *meni* Star Downloader JESTE dobar... link je www.stardownloader.com (ko bi rek'o ;) ), ali program vise nije free :( (tj. na sajtu postoji besplatna verzija 1.42, koju i ja koristim, i nova, shareware, 1.5)

ostaje moj predlog da probas i Operom (ako ti samo za to treba, onda bolje verzija 6, nego 7)

Pa dobro, ima i 1.50 free, samo što se sada pojavio i pro koji je trialware. A meni i 1.42 radi kako treba (a i starije su radile kako treba). Nego šta mu dođe onaj Link Leecher?
BTW a program koji bi trebao da otkriva "pravi" link je NetScope, ili tako nešto. Ja ga nisam koristio, čisto da se zna.

Marko37 je napisao(la):
BTW a program koji bi trebao da otkriva "pravi" link je NetScope, ili tako nešto. Ja ga nisam koristio, čisto da se zna.

Jesi li siguran za NetScope? Ukucao sam u google i on je izbacio gomilu linkova za neki program netscope 1.5 koji (koliko sam shvatio) nema veze sa onim sto meni treba. :(

A evo vam (cini mi se) i konkretnog primera.
idite na ovu stranicu:
http://fileforum.betanews.com/detail.php3?fid=1014444140
i probajte da skinete star downloader 1.42 klikom na "download now".
Meni jenostavno nece.Pokrene se DAP i kao skida( tj. ne skida nista) onda iskoci porzorce sa opcijom "open in browser", itd. U myIE2 sam iskljucio integraciju download menagera i tek sada mi skida iz samog explorera (znaci ovde mi DAP nije ni od kakve pomoci).
Zna li neko kako da u ovakvom slucaju gde jedino vidim u prozorcetu koje indicara skidanje fajla :saving startdown.exe from wcarchive.cdrom.com" da saznam pravu adresu kako bih je skinuo u DAP-u. Znaci da se mogu na taj nacin obezbediti da ako mi pukne veza da mogu da nastavim sa skidanjem a ne da sve moram izpocetka? :cuss:

instaliraj Operu, i kreni sa njom da skidas fajl...posto Opera ima neku vrstu integrisanog download menadzera videces tu informacije o fajlu koga downloadujes, a izmedju ostalog i direktan link ka njemu
jednostavno a radi posao, zar ne ? :)

Ili probaj Mozillu. Kada kliknes na link, otvori se Mozillin Download Manager, a u njemu se lepo vidi direktan link do fajla.
Posle samo Copy/Paste u FlashGet.

Wolverine je napisao(la):
Ili probaj Mozillu. Kada kliknes na link, otvori se Mozillin Download Manager, a u njemu se lepo vidi direktan link do fajla.
Posle samo Copy/Paste u FlashGet.
Hvala trinitrol i Wolverine za pomoc. Zanima me postoji li ta mogucnost dok koristim IE tj. MyIE2 posto sa njim je sve u redu sve dok se ne pojavi opisani problem.

ZoNi je napisao(la):
twisteru, to je izgleda neki problem sa tim konkretnim linkom! ni kod mene ne radi!

evo, probaj da na isti nacin skines novi MyIE2 odavde:
http://fileforum.betanews.com/detail.php3?fid=1029407732
ovo kod mene radi bez problema!

jok, cika ZoNi :( ni ovo ne radi ali ipak ga snimam onako kako moze da vidi da li je nesto bolje u odnosu na 0.9.10 .Sinoc mi se MyIE2 silno zakucavao da sam poludeo (instaliran firewall).

Trenutno mi nije instaliran DAP. Instalirao sam Star Downloader ali on nije imao nameru da mrdne ni malo...Takodje ni flashget ne reaguje.
Ovo nije prvi put da imam slican problem (mogu cak reci da se javlja cesto-ne bas svaki dan ali...) OS je win98se (cisto da spomenem) i nadam se da nece neko sad da kaze da je do toga.S' obzirom kakvu masinu imam a i koliki mi je hard ja sam (a i moram da budem) sa njim zadovoljan i ne samtram da to ima neke veze al' eto da i to spomenem...

ZoNi je napisao(la):
a jel' ti u MyIE2 podesavanjima namesteno da je SD default???
(Opcije - MyIE2 Opcije - Preuzimanje - Odaberi program za download)

i da li ti to radi iz IEa?
Da i da (mislim tera po svome) :(

twister je napisao(la):
...

jok, cika ZoNi :( ni ovo ne radi ali ipak ga snimam onako kako moze da vidi da li je nesto bolje u odnosu na 0.9.10 .Sinoc mi se MyIE2 silno zakucavao da sam poludeo (instaliran firewall).

Trenutno mi nije instaliran DAP. Instalirao sam Star Downloader ali on nije imao nameru da mrdne ni malo...Takodje ni flashget ne reaguje.
Ovo nije prvi put da imam slican problem (mogu cak reci da se javlja cesto-ne bas svaki dan ali...) OS je win98se (cisto da spomenem) i nadam se da nece neko sad da kaze da je do toga.S' obzirom kakvu masinu imam a i koliki mi je hard ja sam (a i moram da budem) sa njim zadovoljan i ne samtram da to ima neke veze al' eto da i to spomenem...

Moj skroman predlog je da probas download express
plugin od 400k za ie koji radi kao download manager.
a i besplatan je

Ja imam isti problem sa DAP-om, ako vam treba konkretan primer probajte da skinete bilo koji cs demo sa www.sogamed.com dakle tamo imate opciju download with download manager - koja ne radi, ali ako pochnete obichno da skidate nema shanse da kaze direktan link ka fajlu koji na kraju ima odgovarajucu ekstenziju (zip, rar...)[/url]

A jeste li probali ReGet?

Meni IDM radi k'o zmaj :D Skida i sa tog vaseg linka
Doduse, nije besplatan, i mnogo se zonglira da se "registruje" :p

Naravno da postoji resenje u MyIE2 (Zoni, opasno si zakazao:))
Odes u Myie2 options u sekciju download i izaberes iz liste download manager koji koristis i ispod toga imas Monitor file types polje gde mu ispises ekstenzije fajlova koji na klik odmah idu u download manager.
KOnkretno i tvoj primer http://fileforum.betanews.com/detail.php3?ofid=1029407732 radi odlicno ako mu stavis .exe u monitor file types. Koristim Flashget naravno ;) i do sada ova opcija nije zakazala

Nazad
Vrh Dno