Šta je novo?

Hardver Potreban predlog za Kuciste

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente
Nije ni nešto prevelika kartica, možeš da biraš čak i od budžet kućišta i nećeš pogriješiti. Bukvalno sve zavisi od budžeta, prostora, i ostalih komponenti, što reče kolega.

Šta još imaš od komponenti?
Maticna: Asus TUF GAMING B550M-PLUS (planiram nadogradnju)
Procesor: Ryzen 7 5800X (planiram nadogradnju)
Napajanje: Trenutno Thermaltake 750W (nznm model tacno) mada to nadogradjujem na SEASONIC Vertex GX 850W

Jos jedna stvar koja mi je pala na pamet.. 4080 je prilicno masivna kartica.. i vidim da dolazi sa onim bracket-om za podrsku.. da li ce mi moja maticna praviti probleme zbog kompatibilnosti?

Jedno od kucista koje sam gledao je NZXT H7 Elite Black

H7 Flow je dobro kućište, mada skupo...Corsair 4000D Airflow je dobar i nije skup za ono šta nudi. Endorfy Arx kućišta ne deluju loše. Lian Li ima O11 Dynamic i Lancool 216. FSP ima CMT380B i 580B. Be Quiet ima PureBase 500DX (ventovi su malo anemični). Antec ima P20C...imaš dobar izbor.

Na kakvu kompatibilnost sa grafikom misliš?

H7 Flow je dobro kućište, mada skupo...Corsair 4000D Airflow je dobar i nije skup za ono šta nudi. Endorfy Arx kućišta ne deluju loše. Lian Li ima O11 Dynamic i Lancool 216. FSP ima CMT380B i 580B. Be Quiet ima PureBase 500DX (ventovi su malo anemični). Antec ima P20C...imaš dobar izbor.

Na kakvu kompatibilnost sa grafikom misliš?
Mozda kompatibilnost nije prava rec. Brine me montiranje same grafe. Posto znam da je prilicno masivna i teska i da dolazi sa njihovim anti-sag bracket-om. Zanima me da li cu imati problema s montiranjem istog imajuci u vidu koju maticnu imam.

Njihovi bracketi za 40 seriju se montiraju na šrafove od ploče? Ne bi trebalo da imaš problema s instalacijom, ali zanimalo me pa sam pogledao sad, neki se žale da "visi" čak i kad se ugradi bracket. Ko će ga znati ovako napamet.

Njihovi bracketi za 40 seriju se montiraju na šrafove od ploče? Ne bi trebalo da imaš problema s instalacijom, ali zanimalo me pa sam pogledao sad, neki se žale da "visi" čak i kad se ugradi bracket. Ko će ga znati ovako napamet.
Da, na ploci se skinu 2 srafa, stavi se Stand-off sraf i na njih ide bracket. Razlog za moju brigu je to sto je ovo mATX ploca. A svi tutorijali i guide-ovi su za ATX ploce. Na mojoj ploci po mojoj slobodnoj proceni ce biti samo jedana rupe od te dve. Drugi koji je na dnu bi (u mom slucaju) isao direktno na sasiju. Taj deo je ono sto mene buni. Predpostavljam da je to ok, ali prvi put se sa ovim susrecem pa moram da pitam da bi bio siguran.

Jasno. U suštini sve zavisi od toga kada bi radio apgrejd sistema, ali sve više mi se čini da je bolje da gledaš kućišta sa sopstvenim bracketima, što reče jurodivi, jer onda ne zavisiš od Gigabyte rješenja, koje iskreno ne uliva nadu. Čak i da ušrafiš taj drugi standoff bez ATX ploče, morala bi neka podloška da tu uđe da kompenzuje debljinu ploče, a onda već počinje da djeluje slabašno.

Posedujem H7 flow i bas bas je veliko kuciste i tesko! Moze sve zivo da stane, evo moje 4070 ti super i kako stoji i jos ima mesta ihahaj... Za kasnije ili bilo kakav upgrade nema greske, ali sve zavisi sta ko voli, o ukusima ne treba raspravljati.

Prilozi

• 20240131_110947.jpg
    20240131_110947.jpg
    202.6 KB · Pregleda: 56
@Dejan194 kod njih ti je skuplja za samo 27.000 din :)

Posedujem H7 flow i bas bas je veliko kuciste i tesko! Moze sve zivo da stane, evo moje 4070 ti super i kako stoji i jos ima mesta ihahaj... Za kasnije ili bilo kakav upgrade nema greske, ali sve zavisi sta ko voli, o ukusima ne treba raspravljati.
Ako mogu znati gde mogu nabaviti takav drzac za grafu? 😁

@Dejan194 kod njih ti je skuplja za samo 27.000 din :)
Mislis na grafu? Ako ima negde gde mogu bolje proci, slusam. 😁

Imaš tih stvari svuda, od Aliexpressa do KP, ovo je recimo s oglasa:

Prilozi

• Screenshot_20240617_234852_KupujemProdajem.jpg
    Screenshot_20240617_234852_KupujemProdajem.jpg
    410.5 KB · Pregleda: 38
Nazad
Vrh Dno