Šta je novo?

Periferni uređaji Potreban pouzdan DP kabl

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Wortx

Cenjen
Učlanjen(a)
15.10.2014
Poena
170
Pozdrav. Verujem da ima korisnika koji su upuceni u famozni PIN 20 kod DP kablova. Trenutno koristim HDMI kabl uz Gigabyte G24F monitor jer moze da tera 180hz i hdmi kabl za drugi monitor sa konverterom na DP.

Konverter je poceo polako da umire i nekad monitor ni ne dobije signal da je prikljucen, pa moram prvo da ga palim na HDMI, pa vracam u konverter.

Treba mi dobar DP kabl koji ce mi ici na G24F i nece praviti probleme sa pomenutim pinom, a stari monitor cu zakaciti preko HDMI. Cisto da batalim konverter.

Nisam licno probao, ali dosta su hvaljeni kablovi od Club3D, ima kod komsija iz madjarske da se nabavi

Pozdrav. Verujem da ima korisnika koji su upuceni u famozni PIN 20 kod DP kablova. Trenutno koristim HDMI kabl uz Gigabyte G24F monitor jer moze da tera 180hz i hdmi kabl za drugi monitor sa konverterom na DP.

Konverter je poceo polako da umire i nekad monitor ni ne dobije signal da je prikljucen, pa moram prvo da ga palim na HDMI, pa vracam u konverter.

Treba mi dobar DP kabl koji ce mi ici na G24F i nece praviti probleme sa pomenutim pinom, a stari monitor cu zakaciti preko HDMI. Cisto da batalim konverter.

Club3D kablovi su VESA sertifikovani ali i skupi...
Ja sam uzeo Delock 85660 kabl od 2m, takođe sa Ipona i 8K sertifikovan, piše na sajtu da pin 20 nije povezan pa nemoj da uzmeš taj...koliko sam video, ni drugi Delock DP kablovi sa Ipona nemaju povezan pin 20.

Poslednja izmena:
Hvala na predlozima.

U principu, ni ne treba da ima povezan pin 20, to i jeste problem kablova kod kojih je povezan.

Bacio sam pogled na netu na te Club3D i vidim da ih hvale, ali jeste skupi su i morao bih da čekam da stignu, isti slučaj i sa Delock. Hteo bih što pre da to rešim...

Vidim da je ovaj Ugreen što je Zexoni postavio popularan na Amazonu i takođe piše da ima Vesa standard. No, nisam siguran šta je sa pin 20. Kod skupljeg 16k modela kabla piše da nije povezan, ali za ovaj kod nas nema info.

Što se tiče Ugreen kablove ja imam loša iskustva u frimi, pošto uzimamo veće količine mrežnih, kao i HDMI i DP kablova. Imao sam par felera, tako da nisam zadovoljan. Bolje idi na skuplju varijantu.

Vrh Dno