Šta je novo?

Potreban pomoc

kuzma_x

Slavan
Učlanjen(a)
24.07.2007
Poena
380
Resio sam da prijamim SBB-u da mi lose radi net, ali mi trebaju dokazi. Pokrenuo sam download drajvera sa nvidia sajta i jedva postize 105 kb/s. I sve mi drugo lose radi , ali ovo je valjda dosvoljno kao dokaz. 4 Mbit-a je paket.

Zamolio bih vas da i vi ( koji imate 4 mbit-a kod SBB-a) isto pokrene download drajvera sa nvidia sajta o da napisete koliko vam postize brzinu. I ako moze screenshot.

Evo moj:

34g4p6e.jpg

Poslednja izmena:
imam 3Mbps prepaid i ide brze od 200kbps, jos mi rade neki torrenti...

Izvinjavam se, zaboravio sam da spomenem, bitno mi je da vidim kako vam radi preko browsera, ne preko menadzera. Hocu da znam koliko vam vuce jedna konekcija. Gore na prvoj slici je skidanje drajvera preko broswera. Tad se koristi samo jedna konekcija. Hocu da vidim kako vama radi preko brosvera da bih mogao da im pokazem kako treba da radi. Jer meni radi ocajno. Meni treba dobra brzina po jednoj konekciji. Ja mislim da vecina ljudi ovde ima dobru brzinu preko broswera samo ja nemam ( i jos nekoliko nas) jer su mi ubacili neko ogranicenje( verovatno).

Tako da sam otvorio ovu temu da vide razliku izmedju mog neta koji jedva radi i neta koji je normalan.

Znaci treba mi skidanje preko jedne konekcije ( odnosno preko broswera), da vidim kako vama radi kad se koristi samo jedna konekcija. Kao sto vidite meni vuce 47 kb/s po konekciji. Zanima me koliko vuce vama.

Hvala unapred!

to sam ti i napisao...

to sam ti i napisao...

Napisao si da ti ide 200 kb/s ali nisi napisao sa cime si skidao. Veoma mi je bitno da se skidanje pokrene preko broswera a ne preko dl managera.

Rekli su mi u kablovskoj da jos ljudi ima slicne probleme ali neznaju da li mogu da nam pomognu. Pa rekoh da napravim ovu temu da vide kako radi net pravilno a kako nama sto ne radi. Jer meni NIJE potreban net da bih skidao sve i svasta ali kad imam ovako malu brzinu po konekciji , sporo mi je sve. I surf je nikakav. Ja mislim da je vama dosta brze. Torrente ne koristim i opste retko sta skidam, ali me nervira sporost i uzasan streaming. A i kad skidam , sve sto se skida sa MU i ostalih hostova ide po jednoj konekciji, a kod mene je to presporo. Nista ne mogu ni da skinem.

Ako moze jos neko da postavi brzinu koju je postigao sa broswerom.

Hvala na pomoci. :)

P.S. Ranije dok sam imao 1.5 Mbit, sve mi je radilo bez problema i imao sam brzinu po konekciji od 180 kb/s.

Poslednja izmena:
SBB 4Mbps/256kbps

IE8

download1d.png

download2t.png

ljudi, pre nego shto se pozalite za brzinu, proverite je preko nekog zvanichnog speedtest-a, nema bash ni Nvidia resorsa da vam svima daje maks upload, kako vam se cefne.

Ajd bas da vidim ko nema maksimalnu brzinu sa nvidie.

Nema veze, daj ti neki bolji predlog za testiranje. Speed testove ne priznajem, jer ja samo na njima imam deklarisanu brzinu i nigde vise. Uostalom:

6ihg6a.jpg

Ja ni ovo nemamu stvarnosti. Pre dok sam imao 1.5 Mbit-a sve mi je radilo maksimalnom brzinom, sad na 4 Mbit-a imam manje. Pa meni sa nvidie nece da predje 100 kb/s. Nije valjda da je opterecenje svaki put kad ja testiram brzinu? Evo svima radi 470 kb/s sa nvidie a meni ne moze preko 100.

Samo mene SBB zeza. To su mi i sami rekli da ima neki problem kod njih, ali ja ako se ne bunim, nema nista od toga da razrese. Mada im se jos ljudi zalilo.

Sad ce neko da kaze da SBB test nije dobar. Ajde odradite ga vi, pa da vidim sta ce da vam pokaze. Preko 3 Mbit-a sigurno.

Meni je inace vec mesec dana pusten 4 Mbit paket. Sve je provereno.

P.S. Hvala Speeder! :)

Evo kako meni radi

nc0b48.jpg

57 kb/s

Daleko je to od bilo koje normalne brzine.

Poslednja izmena:
4/256
sbbtest.jpg

@kuzma_x,
nema potrebe da se vise testira.. ocigledno je da imas problem..
idi u poslovnicu SBB-a i trazi neko tehnicko lice da ti objasni u cemu je problem.. ako ga ne rese trazi da te oslobode pretplate dok ne bude radilo kako treba..

...ili ajd sad odmah postavi problem na SBB forum.. http://forum.sbb.co.yu/ SBB korisnicki ce ti se brzo javiti..

Hvala!

Postavio sam problem na forumu jos prosle nedelje, i razgovarao sam sa ljudima iz SBB-a. Veruju mi da imam problem. Samo ja imam utisak da ih nije briga. Zato mi i treba ova tema da imam cvrste dokaze. Jer oni mi kazu da ovaj SBB test nije merodavan. Pa sta je onda?

Zahvaljujem se na pomoci i izvinjavam se svima koje sam smarao sa svojim problemima.

P.S. @drgonzo Hvala i to sam probao, i tu mi je sporo. Ne postize mi punu brzinu. Postize nekih 300 kb/s. Mada to je jedino gde sam postigao toliko, na svim ostalim sajtovima ne postizem preko 100.

Poslednja izmena:
i ja imam isti problem, ali mene najvise ubija surf, a sad sam probao skidanje ubuntu-a, ide u full, torrenti full, ali surf i streaming, OCAJ!!!

Vrh Dno