Šta je novo?

Potreban mudar savet :D

alexfrenzy

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poena
301
Pozdrav svima :D

Prosli mesec sam se bio poprilicno zagrejao da sacekam i kupim Dell 2209WA ali mi je palo na pamet da mozda sacekam prave ponude za nove monitore sa IPS panelom (NT ce uci u istoriju kad tad:cigar:)a da u medjuvremenu nadjem neko prelazno resenje. Da li je to dobra odluka i sta bi ste vi uradili? :sceptic:

Kao prelazno resenje sam se odlucio da uzmem VX2260wm ili VX2433wm. Da li neko ima iskustva sa ova 2 modela(dosta su slicni na prvi pogled) i koji bi ste mi preporucili. Oba mi deluju kao ok monitori za sitne novce. Masinu koristim kao i vecina vas, za sve (od igara i filmova do posla).:type:

Z graphics card: : Asus 9800GT

Poslednja izmena:
Zavisi sta imas trenutno i koliko si spreman da cekas. Mada je ne bih cekao, uzeo bih VX2433wm (veci za 2"). IPS je lep i sve je to fino, ali tek treba da se to omasovi...

Hmm izgleda da je uzivancija gledanje filmova na bilo kom od ova dva monitora. Da li neko moze da mi kaze kako igre izgledaju na njima(wow, quake3...whatever). Zanima me kako igre bukvalno "izgledaju" (ne toliko kakav je odziv i da li ima ghost-ova). Na primer VX2260wm je monitor od 22'' a kao sto znamo rez je 1680 x 1080. To je 17% vise pixela nego standardni 22'' monitori na istom prostoru hehe Kako se to na igre odrazava? Da li stvari izgledaju "malo", ""spljosteno" (sorry na glupavim nazivima al valjda znate na sta mislim :D).:sceptic:

Edit: Ispravljen typo vezan za rezoluciju :p :D

Poslednja izmena:
Rezolucija je 1920x1080 ;)

Obratio si paznju na boju fonta, a ipak omasio cifru :). Imas temu o tom monitoru, najbolje je da pitas vlasnike istog. Generalno, za igre je velika rezolucija pozitivna stvar, sve dok ne koci graficka...

Poslednja izmena:
Ja nikada ne bih uzeo bilo koji TN panel umesto IPS panela (pored toga što se ne bih vratio na TN nikada).

Monitor je ipak komponenta koja se retko kupuje i treba ići na što kvalitetniji monitor.

Inače razlika u veličini ekrana (kvadratura :d) između VX2433wm (koji inače nije 24" nego 23.6") i Dell 2209WA je mala zbog različitog aspect ratio-a (22" 5:4 (iako ne postoje) > 22" 16:10 > 22" 16:9) i zbog većeg piksela na Dell-u(0.282 mm) prema VS (0.2715mm).

Sa druge strane za mene je IPS i TN ko dupe i oko po kvalitetu prikaza (uglovi i boje prvenstveno).

Inače ne znam koje to "prave ponude" za IPS panele čekaš - ovaj Dell je "najpravlja" ponuda koja je ikada postojala za IPS panel.

PS: bolje pitaj još nekoga ko je prešao sa TN na ne-TN panel dal´ bi se vratio:D

Mislio je da kaže, kad se cena IPS-a prepolovi..

Možda još jednom.. Inače ne vidim razlog, zašto još čekati i uzimati ponovo TN panel ako se razmišlja o prelasku na IPS

Pa nema sta da se razmislja, IPS je bolji, svestan sam ja toga :D. Ja sam se nadao(posto sam video kako je popularan taj DELL medju masom koja zna sta hoce) da ce i drugi proizvodjaci izbaciti slicne IPS modele koja ce raja moci da kupi...ali za sada od toga nista.

Sto se Dell 2209WA tice...vec odavno sam se raspitiveo kod nekoliko firmi i naravno niko nije imao u ponudi. Svi su rekli da ce mi biti javljeno kada dobiju taj model al za sad niko nista ne javlja :D Neki su mi nudili S2209W sa varijantom: "Brate isto ti to, samo jos i bolje:d" al sam takve otpisao brzo.

Soooo....ko ga ima kod nas u ponudi?

Poslednja izmena:
Bar da Dell izbaci 24" verziju ovog monitra.

jos da bude 260€ i ojha..

Pozdrav svima :D

..... Da li je to dobra odluka i sta bi ste vi uradili? :sceptic:

Ja bih, poucen prvim iskustvom, opet poveo sa sobom zenu, i ona bi moje dvonedeljne dileme resila za 30 sekundi.

Naravoucenie> Dobar monitor,:banana: mir u kuci:D

Ja nikada ne bih uzeo bilo koji TN panel umesto IPS panela (pored toga što se ne bih vratio na TN nikada).

Monitor je ipak komponenta koja se retko kupuje i treba ići na što kvalitetniji monitor.

Inače razlika u veličini ekrana (kvadratura :d) između VX2433wm (koji inače nije 24" nego 23.6") i Dell 2209WA je mala zbog različitog aspect ratio-a (22" 5:4 (iako ne postoje) > 22" 16:10 > 22" 16:9) i zbog većeg piksela na Dell-u(0.282 mm) prema VS (0.2715mm).

Sa druge strane za mene je IPS i TN ko dupe i oko po kvalitetu prikaza (uglovi i boje prvenstveno).

Inače ne znam koje to "prave ponude" za IPS panele čekaš - ovaj Dell je "najpravlja" ponuda koja je ikada postojala za IPS panel.

PS: bolje pitaj još nekoga ko je prešao sa TN na ne-TN panel dal´ bi se vratio:D

Ovo kao da sam ja napisao :)

Vrh Dno