Šta je novo?

potreban mi je jedan program (muzicki)

• Začetnik teme Začetnik teme LuxoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Ocu da utaknem gitaru u "audio in" koji mi program treba da bih snimio taj zvuk, eventualno neki program koji moze da mi emulira razne vrste pojacala, stimer itd...

takodje koji mi program trebuje da tako snimljen zvuk umiksujem sa nekim drugim?

thx

Shto se gitare tiche (ne razumem se puno, ali burazer svira, pa...), probaj sa AP Guitar Tuner. Ne znam bash tachno chemu sluzi, ali ga buraz non stop koristi (nema pojachalo za gitaru, pa koristi jepreko kompa i muzichke linije kada svira u stanu, i meni "skache po mozgu"FX ).

I ja sam svojevremeno malo probao preko kompa sa Sound Forge-om, tako da je to najjednostavnije resenje da snimis preko njega i upotrebis neki od tih njegovih DirectX pluginova (echo,flanger,distortion...) a isto tako mozes i sa Wavelabom ili slicnim wave editorima.
Ako se ne varam AP G. Tuner je za stimovanje gitara, sto je isto korisna stvarcica, jer covek ne mora kupovati skupe uredjaje za stimovanje.

Da AP TUNER je definitivno štimer za gitaru, mada nisam siguran da je jedina alternativa kupovina skupih uredjaja.FX Dovoljno je da čovek podigne telefonsku slušalicu i dobiće, ako se dobro sećam g3 ton. Posle nek se naštimuje u odnosu na taj ton. A što se emulacija pojačala tiče, toga ima dosta i u directX efektima, a i kao poseban program. Ja bi potražio na www.download.com u sekciji za muziku ili tome slično. FX

Imas fin efect procesor Guitar F_X Box 2.6, mislim da ima i podrsku za vanjski kontroler(recimo podesis parametre za wah-wah a onda ga kontrolises noznim kontrolerom).

Arthure, mislim da je zvuk iz slusalice ton A(neznam koji)

sad cu da vidim za taj F_X Box.
ja koristim Gutar Tracks Pro 2 (ne mesati ga sa onim za tablature) i na njemu mogu da snimam do 32 kanala, mnogo jaka stvar, ali ocu neki program da kako sviram gitaru (akusticnu) da imam neki program koji ce da simulra neki efekat (npr. Wah-Wah) i da se zvuk kao takav snima...

Sto se tice te fore za telefon u pitanju je ton A (tj. 5 zica, drugi bas) ali nikad jos po tome nisam uspeo da je nastimujem, oslanjam se na sluh i na "duvalicu" - mala svirala sa 6 tubia i svaka daje zvuk odredjene zice...

Ocu da utaknem gitaru u "audio in" koji mi program treba da bih snimio taj zvuk, eventualno neki program koji moze da mi emulira razne vrste pojacala, stimer itd...
takodje koji mi program trebuje da tako snimljen zvuk umiksujem sa nekim drugim?
WaveLab može u realnom vremenu da primenjuje DirectX pluginove, problem je u tome što tvoja audio kartica verovatno ima veliko 'kašnjenje' zvuka tj. latenciju.
Inače od DX pluginova probaj Stainberg Warp, Spark FX i sl.

LuxoR je napisao(la):
Sto se tice te fore za telefon u pitanju je ton A (tj. 5 zica, drugi bas) ali nikad jos po tome nisam uspeo da je nastimujem, oslanjam se na sluh i na "duvalicu" - mala svirala sa 6 tubia i svaka daje zvuk odredjene zice...

Cisto sumnjam da je to taj A ton, posto 2. bas zica ima nizu frekvenciju. Mesaju ljudi sa A tonom "viljuske" od 440Hz koji se koristi za stimovanje.
I po pitanju latency-ja se moze nesto uraditi, samo je pitanje koji chipset i muzicku karticu ima (vidi onaj cuveni problem VIA<->Live!)

Nazad
Vrh Dno