I da dok se jos uvek tu motam, da priupitam i sledece. Radila sam validaciju html strane u DW MX i navodno imam pet nekih gresaka prema standardima HTML4:
The tag: "body" doesn't have an attribute: "topmargin" in currently active versions. 43
The tag: "table" doesn't have an attribute: "background" in currently active versions. 44
The tag: "td" doesn't have an attribute: "background" in currently active versions. 157
The tag: "td" doesn't have an attribute: "background" in currently active versions. 163
"baseline" is not valid value for the "align" attribute in any of the currently active versions. See the above warnings for more details. 189
Ne znam u cemu je problem. Stranica izgleda korektno u svim pretrazivacima koje ja posedujem (istina radi se o najnovijim verzijama IE, Opera, Mozilla, Navigator).
Kako se inace moze postaviti odredjena slikovna podloga u tabelu/pojedinu kolonu da se ne javljaju ove "greske". Druge dve stavke se odnose na podesavanje posto mi je tabela poranata i uz gornju i donju ivicu prozora, tj. proteze se njegovom citavom duzinom, jer sam ja tako htela.
Takodje, upozorenja tipa:
ASCII value greater than 127 found, HTML documents should not contain these values. Consider using & instead.
koja se ocigledno odnose za nase fontove i specijalne znake. Treba li tu sta promeniti.
I poruka:
in tag: script the following required attributes are missing: type
<script src="skripte/fade.js" language="Javascript"></script>
<script language="JavaScript">
Koji to ovde treba type.
Imaju li uopste ovaj izvestaj smisla nekog i treba li to da ispravim.
Inace, stranica je napravljena u DW3 ako ima neke veze.