Šta je novo?

Potreban info oko čudnog problema

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Zdravo svima,

potreban mi je problem oko čudnog problema koji mi se javlja od kad sam kupio konfiguraciju iz potpisa. Naime, u toku rada mi se dešava da komp na sitno zasecka i da se čuje kratko -bzzzt- dok ide neka igra, dok se gleda neki video, dok se sluša muzika, dok se surfuje (ako se čuje audio). Pointer miša počne da laguje i da preskače po ekranu dok prati putanju koju mu zadam. Ne znam gde da počnem da gledam za ovaj problem. Ništa nije overklokovano. Stavio sam poslednji firmware za bios. Posle restarta sve radi ok, dok opet ne krene nasumično da se pojavljuje problem.

Koristim onboard zvučnu, privremeno sam ugasio x-fi music zbog loših drajvera za win 8.

Poslednja izmena:
Verovatno ti u tom trenutku uključuje neki hdd koji je otišao u sleep.
Kod mene se tako dešava kada krene da se budi hard disk na kom nije sistem.

Poslednja izmena:
Prebaci film na ssd pa odgledaj i prati da li se to desava ( +1 da hdd krene nesto da radi i imas taj sec, koliko je hdd star ?)
a za mishonju nisi naveo dal je wifi, bt il cable u pitanju. Ako je wifi il bt to hoce da se desava, a ako je cable, promeni miska pa probaj.

Poslednja izmena:
+1 za hdd problem ili su ti driveri za gpu malo siznuli, reinstaliraj drivere i proveri hdd-ove u hdtune-u ili nekom hdd health programu...

Kupio sam novo kućište (Cooler master Storm Stryker), ponovo povezao sve kablove, isključio indexing service, superfetch, gašenje HD-a i od tada sve radi perfektno. Ipak je bilo do softverskih podešavanja harda.

Ne bih rekao, pre ce biti neki kablovi stojali labalo, pa kad si menjao kuciste to si pricvrstio, ili su ti padali u sleep kao sto ljudi rekose.

Pa šta su "softverska podešavanja harda" do "padanja u sleep mode"

Zasto je bilo potrebno da promenis kuciste da bi skapirao da te hdd zeza?

Nije bilo do kabla 100%, možda je bila kombinacija problema, a kućište je u svakom slučaju došlo na red za zamenu s obzirom da je prošlo staro bilo 10 god. U svakom slučaju, rešeno, hvala na podsetniku za gašenje sleep moda za HD.

I ti si moj :)))

Btw, nije ovo bio problem ipak, opet zna da zeza. Prvo počne da pucketa zvuk, a onda zabode grafička karta i puknu drajveri. Windows restartuje drajvere i onda radi relativno ok. Jedino pun restart reši problem. Ono što me čudi je što se ovo potpuno nasumično dešava, samo sada dosta ređe.

meni se to bzzzzz sve identicno desavalo 2008g na c2duo, gigabyte p35 ploci i 2gb geila , grafa je bila 8800gt. sve novo unutra, hdd, CM napajanje.... sve zivo sam probao, sa drajverima, kablovima, i uvek sam totalno nevezano dobijao taj bzzzzz efekat u toku gledanja filma, muzike ili igranja igara.... i jedan dan stavim tada kao popularnu Vistu (do tada je bio XP), sa njenim drajverima za zvuk, i vise mi se nikada to nije desilo.....

Vrh Dno