Šta je novo?

Potreban info o kontrolerima ata133??

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Interesuje me gde ima da se kupi i kakva su vasa iskustva sa kontrolerom (pci naravno:)) promise ili hpt ili neki treci...
Kolika mu je cena otprilike i kako su se pokazali. Ako neko ima neki a da hoce da ga se otarasi moze da ponudi.

hvala:wave;

Taj ATA133 i nije doneo neku brzinu cini mi se od svega nekoliko % sto nije nista... govorim ti to ako mislis da ga uzmesh zbog dobitka na brzini jer nije vredan para.

Evo, ja sam nesto merio razlike izmedju ATA-100 i ATA-133 i nema neke razlike. Ako ti vec treba dobar, brz i pouzdan PCI kontroler, uzmi Promise Ultra100TX2 (PDC20268). Ima drajvere za sve, bios za diskove preko 137GB, podrzava PCI magistralu do 66MHz, ... Kud ces vise za te pare ?

Ultra133TX2 daje skoro isto, a uz prilicno visu cenu. Maxtor je hteo da definise novu stepenicu do SerialATA kontrolera, mnogi se na to i nisu "primili". Ukoliko vec imas dobar PCI IDE kontroler, onda ce ti sledeci korak biti SerialATA. Neki proizvodjaci, npr. Iwill vec prave PCI SerialATA kontrolere.

Jeste, ovaj od $30 je taj. No ovde po Jevropi su skuplji; stotke su negde po toj ceni i to na ebayu, ne u radnji..

Samo podvlacim jos jednom, ako imas solidan ata-100, nes' se leba najesti od razlike. Svoj Ultra100TX2 sam prodao samo zato sto sam dobio promise na novoj ploci, na kojoj ne radim nikakav o/c, dok je ovaj mali mogao da izdrzi PCI na koliko ti dusa iste.

Nazad
Vrh Dno