Šta je novo?

Potreban guide za polu-gaming konfu

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
:-devil-:

E ovako ljudi...Posto dobijam od buraza za diplomiranje jednog lepog Cooler Mastera 690 greota da se ovo moje stavi u novo kuciste...
Elem znaci treba mi stvarno dosta saveta i to u vezi nekoliko stavki...

Za sta meni sluzi komp...Uglavnom net,filmovi(citaj serije),muzika...E sad od igara ja jedino sto igram jesu Civilization serijal i naravno Oblivion i nista vise(sem onih shooter igara i logickih popcap)...Znaci od igara samo Oblivion i Civilizacija

Pare nisu problem ali moram da napomenem da jako mrzim da bacam kesh na nesto sto necu upotrebljavati tipa SLI ploce,napajanje od 100e,procesori koji trose kao moja gorenje grejalica itd....

Znaci zeleo bih tih ladan procesor koji malo trosi a u stanju je da isprati grafu koja ce sluziti iskljucivo za Oblivion...

Dakle ja sam ovako nesto imao na umu:
1.Procesor...jako mi se svidja Sempron LE 1100(to bi se klokovalo verovatno)

2.Ploca pojma nemam...:smash: stvarno ne znam vise sta valja za AMD ali kazem nisam vezan za AMD moze i Intel ako ima procesor koji je dovoljno jeftin da parira sempiju a i po pitanju performansi

3.ram...e tu tek trebam savet...na njemu cak i ne bi stedeo nesto preterano...tj ako ima nesto kvalitetno platicemo nije frka...

4.grafa...Znam da je sada najisplativija 9600GT ali stvarno mi ne treba jer ako me razumete glupo mi da dajem 150e za grafu samo a igracu samo jednu igru koja zahteva takvu graficku moc...

molio bih ovde za savet...ja sam kontao 7900GS polovnu da uzmem i to neku sa dobrim ladjenjem(video sam nesto na oglasima)

5.napajanje ja mislim da ne treba da menjam ali vi recite ako mora menjace se...

6.cpu kuler...E sad ako stvarno Sempron ili Celi neki ne moze da proprati grafu i ako mislite da ne vredi da uzimam to nego nesto jace...preporucite i kuler...E bitno mi je da je sto tisi i da je efikasan...i tu ne bih stedeo ali ne bih ni davao preko 30e

E sad buzdet ce mi biti prodati moje staro i na to dodati 200e...znaci ja kontam nekih 340e max....

molim za pomoc...:wave:

evo nesto ovako;
Intel Core 2 Duo E2160 1.8GHz (800MHz, 1MB, Conroe, S775) 4428din. / 54€
Asus P5K-SE 6806din. / 83€
2xKingston - VR 1GB DDR2 800 2952din. / 36€
MSI ATI R3650-T2D512-OC 512MB PCI-E 7462din. / 91€
Chieftec GPS-450AA-101A 450W FULL 3936din. / 48€
ukupno 25584din. / 312€

Auu bre mnogo para za plocu i grafu a teski su shit...kao prvo MSI mrzim iz dna duse(posle veselih trenutaka sa njihovom plocom) a i cena za sugavi 3650 je 91e!!!!!Ja cak mislim da je 7900GS a i ova moja AGP sto imam jace od toga...

A ploca da ne pricam...de iskopa tu cenu...ko da je u Forum racunari...Video sam tu plocu da ima za 70e a i nije nista posebno...

Kingston mi je ok kao i procesor(valjda) ali bi mi ipak bilo lakse da ne bacim mnogo para a da ipak uzmem nesto dobro...

Zanima me koji je gornji limit grafe za Single Procesor...jer ne vidim razlog da bacam pare na skupe procesore...ali ako nemam izbora nije frka...

A chief...pa ono kontam prodacu moj za 20e i doplatiti 30e za prakticno isto napajanje????

BTW mislim da je ovo najskuplja 3650 koja postoji kod nas u prodaji...mislim kad bi bio lud da dam toliki kesh za 3650 sigurno bi se i otvorio i uzeo 9600GT(iako mi nije potreban nesto)

Ako znate neku dobru integrushu plocu po povoljnoj ceni bio bi zahvalan...cuo sam za 780G nadam se da ima josh po nesto zanimljivo...

ali bi mi ipak bilo lakse da ne bacim mnogo para a da ipak uzmem nesto dobro...

To nikad nije bilo izvodljivo, pa ni sad. Dual core procesor ti je pod MUST jer singcore gubi smisao osim u office masinama. Ako bas vise volis AMD evo za tebe:

Biostar TA780G AM2+ .... 4890din / 61e
AMD X2 4400+ ..... 4200din / 52e
2x1gb Kingston - VR 1GB DDR2 800 ... 2952din. / 36€

Za HDD, optiku, napajanje kontam da ti ne trebaju jer ces to da iskoristis sa stare konfe. Za grafiku ako vec oces da uzimas polovnu pre bih ti savetovao neku 8600GT npr palit sonic + ili gainward GLH nego 7900GS. Cena bi trebalo da im je ista oko 60-70e

biostar nf520 a2 43.33 €
5000be + titan od 1000dindzi 80e
3x1gb apacer am1 800 50e
palit 9600gt 130e

Ok znaci ipak da ne rizikujem sa single core i da se manem corava posla sa njima...

E sad ja bih se otvorio i za jedan 5000BE posto mi je super to sto je jako jednostavno klokovanje tj samo podignem mnozilac i nish drugo ne diram...E sad

ploca TA 780G me plasi ali samo zbog toga sto ste rekli da se pregreva chipset,inace mislim da bi ona bila pobednik...

Znaci kingston ili apacer...nema potrebe znaci davati veliki kesh za memoriju..

E da kad sam rekao da ne dam mnogo kesha a da uzmem nesto dobro nisam mislio bash da sitnicarim...Ok je meni dati vise kesha ali kontate necu da dajem kesh za lupam sad 8200 intela kad mi generalno i AMD 4400 odradjuje posao...tj ono sto ja ocu da radim...

E sad josh neko ako bi mi rekao koliko je generalno razlika izmedju 4400X2 i 5000BE,tj koliko bi dobio time sto bi uzeo 5000BE

I npr zasto 8600GT a ne 7900GS...koliko znam 7900GS je jaci...mada mi na kraju pukne film i uzmem lepo 9600GT

Sto bi rekli kesh nije problem jer njega nema...

Single core je promasaj s'obzirom da su dual core procesori skuplji nesto malo.

Apacer izbegavaj, totalni je krsh, nisam imao goru memoriju. Prvo ciljaj na Corsair, ako njega nema, moze i Kingmax.

Biostar TF560 A2+ za ~ 50e extra ploca.

Grafika, polovna 3850 ~ 100 e, sve 8600, 7xxxx su slabije dosta i ne isplate se.

Nazad
Vrh Dno