Šta je novo?

potreban free mail servis za outlook

+-

Čuven
Učlanjen(a)
19.06.2002
Poena
619
Kao sto naslov kaze: potreban mi je neki siguran (od spamova), a free mail servis koji moze i da se cita iz outlook-a
Unapred hvala

Ja osim provajderove poste, koristim i MSov hotmail. Meni je ok. Desi se da ne proverim taj acount nedeljama, pa od "spam-a" dobijem dve tri obavestenja sa sajtova na koje sam se bio prijavio (pa to i ne racunam u spam).

Kada u acount koji kreiras na osnovu svoje adrese na hotmailu, dobijes polje Server URL , unjega upises http://services.msn.com/svcs/hotmail/httpmail.asp (jedinstveno je za bilo ciju adresu)

Ako si na to mislio

Zahvaljujem DS, ali....
Taman sam htjeo da napisem: samo da nije hotmail ili yahoo, ali kao rekoh ako spomenem sigurni od spama, bice jasno da ovo dvoje isklucujem. Imao sam i hotmail i yahoo account u outlook-u, ali sam prosjecno dobijao po 5 poruka tipa: povecajte dj* za 20 cm, gledaj klinku od 18 godina koja voli konja itd
Pa ako ima neto drugo, sigurnije, super!

Mozda bi bilo dobro da skines i upotrebis program Spybot - search&destroy, i pomocu njega da ubijes nesto sto bi moglo da mozda bude uzrok sto dobijas opisani! spam. U svakom slucaju dosta korisno programce.

E sad, moj rezon (uglavnom subjektivno) mi kaze da ako spam dobijas na npr. Hotmailu, onda bi moglo da bude vrlo verovatno da ces mozda i vise spam-a dobijati kod nekog drugog. Ako se ponovi, izblokiraj adresu sa koje stize, pa ce prestati bar sa te adrese.
Well, spamovanje je finansijski unosan posao (i mislim da moze da se podvede pod klasicnu reklamu), pa je tesko ocekivati da se covek sasvim oslobodi toga, pogotovo na nekom Free webmail-u.

Mozda bi i druga strategija mogla da bude delotvorna. Posetis razne xxx sajtove, na nekima se prijavis (dajuci postojecu web mail adresu), a zatim kreiras novu, za koju zelis da bude funkcionalna (prvobitnu prestanes da koristis). Pretpostavljam da onda neces vise imati maltretman, ukoliko se ne budes "pecao" na razne zamke na web-u koje traze unosenje adrese, ili koje instaliraju spyware. Od ovog poslednjeg spasice te pomenuti Spybot.

Pa to mi je ostalo svakako kao alternativa ukoliko ne nadjem neki siguran free mail servis koji sam filtrira spamove....imam npr mail na elitesecurity.org, siguran sam da oni odradjuju ovako nesto, ali ne mogu da ga stavim u outlook....dobijes jedno, drugo izgubis

Cisto da budem koristan, evo i adrese gde se nalazi poslednja verzija SpyBot-Search & Destroy: http://security.kolla.de/

mozda bi dobro resenje za tebe bio neki email forwarder...on bi ti prosledjivao sve mailove na odredjenu adresu (recimo kod lokalnog net provajdera - tu sigurno nema spama), tako da kad god promenis provajdera, samo promenis forwarding adresu.....naravno, mail na svakom provajderu mozes da gledas iz outlook-a ili bilo cega drugog...

meni posao odlicno radi bigfoot (www.bigfoot.com), koristim ga vec duze vreme i nikakvih problema sto se spama tice nisam imao....

stvarno vredi probati....
ako ti se ne svidja bigfoot, potrazi neki drugi email forwarder....
nadam se da sam pomogao...bye :)

Zahvaljujem svima, par mnogo dobrih stvari

Ma sve je zanimljivo na svoj nacin....konkretno, forwarder mi u ovoj situaciji nece mnogo pomoci posto po svaku cijenu zelim da izbjegnem provajderov mail servis...ali, zatrebace i to!
Ali, ovaj stevsov (koji je, inace, trenutno down) i ovaj zackov izgledaju bas kao ono sto mi treba

Nazad
Vrh Dno