Šta je novo?

potreban D-Link DI-LB604 ili drugi Dual-WAN router

potatoe

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
poslovni
Tablet
haha
Mobilni telefon
Xiaomi
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li ima na domaćem tržištu ovaj D-Link ili neki drugo dobar Load Balancing router? Treba mi da povežem kablovsku i ADSL da internet ide malo brze (1536/192 na svakom provajderu). Znam koje su limitacije ovakvog setup-a pa mi ne treba objašnjenje, treba mi D-Link LB604 ili nesto slicnog kvaliteta.

Ja sam pre par godina na jednom mestu postavio ovo

Planet XRT-402D Broadband Firewall ruter 2 UTP WAN + 4 UTP LAN 10/100Mb/s porta

DHCP, PPPoE, DMZ, UPnP, DDNS, ALG settings, virtual server, DMZ support, PPTP/IPSec pass through, and URL filtering, load balancing, redundant links, QoS and multihoming (different concurrent ISP connectivity) over 2 WAN ports

Konfiguracija je bila jedan sDSL modem (poprečna veza) i ISDN ext. modem sa UTP priključkom. Potrebno je bilo obezbediti da se u slučaju pada porečne veze podigne ISDN i održi kakav takav backup. Ovo pišem samo da znaš da nemam iskustva sa njegovim LB, tako da nemam neposredna iskustva, ali u svakom slučaju možeš da pročitaš da li ti ovo završava posao.

btw, Netiks - cca 79€.

odlično, to mi je i trebalo, barem da znam da ima nešto lokalno da se kupi za ovako nešto, a i pregledao sam uputstvo za taj Planet i ima sve opcije koje mi trebaju. Hvala na predlogu :)

Vrh Dno