Šta je novo?

potreban brrrzz savet!

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
Laptop HP
512RAm
80GB
DW/DRW
ATI grafika128
Sempron 3000+ BG, 1,8Ghz
cena 750 Eu-nov (nix garanicja),vredi li ove pare? (ne igram igrice)

naročito me zanima ovaj procesor da li je ok.
Zahvaljujem.

Naravno da ne vredi jer je nix garancija a postoje i bolje platforme od mobile amda

pa, Jaksa..uvek postoje bolje platforme :) ali za DVD,mp3 , net i word ne verujem da mi i treba više.
Inače,lik mi traži 200 juroa za garanciju al bi ja da rizikujem, pa ako nešto rikne ima more majstora i tako i tako. HP nije neka leva marka,računam da za godinu dana neće biti nekih problema isl..

Tvoje pare tvoj rizik.

Ne razumem uopste zelju da se trguje sa takvima kao sto je taj koji prodaje nesto sto kao novo MORA da ima garanciju, a istu hoce da naplati 200e????

LM, ima finih novih laptopova za ispod 1000e i dosta ispod 1000e, sve legalno sa full garancijom, sto je po meni uvek mudrije kupiti.
Pogotovo ako su zahtevi takvi kako si naveo, mp3, net, word...

Poslednja izmena:
ako si vec odlucio sto pitas?
btw. za DVD,mp3 , net i word ima laptopova za oko 650-700€ sa sve garancijom
a pitanje: koliko kosta npr taj dvd rezac za laptop?
mislim kad ti crkne moraces da ga menjas

Jaksa,ni ja ne razumem želju da se trguje sa prodavnicama obzirom da ti za istu stvar naplaćuju 200-300 evra više,a usluga i servis im je na gorem nivou nego kada pozoveš majstora iz oglasa koji će da ti mnogo predanije završi posao nego neko iz prodavnice.

Mislim, ti iz prodavnice mnogo "vole" kad imaju reklamacije..Tako sam kupio klimu,sa sve garancijom, pa nije radila, pa momci dolazili 4x za nedelju dana, pa nisu rešili problem, pa zamenili klimu ,pa opet problem..i na kraju okrenem oglas, dođe čovek i završi stvar.

Takođe mi nije jasno da ima ljudi koji ne shvataju da prodavci idu na fakultete i kurseve na kojima uče kako i na koje sve načine da *****u kupca.

Mislite li vi da ne postoji savršen komjuter? Najtanji, sa baterijom koja traje po ceo dan isl?Da ste živi i zdravi, takve stvari se naprave prve.E onda se prave osiromašene kopije da se što više zaradi na istoj stvari,pa tako umesto npr Acer Ferarija imaš Acere koji su kao šarene igračke,pa onda malo škripe, malo krckaju,malo im igra slika, ili im nekad padne sistem,i to sve u "nema veze, valžno da šljaka "fazonu.
O FS da i ne govorimo. I, kad se već tolko pljuje npr Gericom, mislite li da ista firma ne može da napravi zver da se smrzneš? Nemo' ste smešni..SVE zavisi od strategije neke firme koliko će i kojim ritmom da sisa lovu i od kojih i kakvih ciljnih grupa. Pogledaj sammo televizore na primer: da neće da pobacaju slučajno ove džombe od 90 kila i da umesto njih stave jeftine plazme i LCD-ove? Ne bato, ima da ih drže dok ne prodaju i zadnjeg. SIto tako i sa kompovima. Ima da se uvaljuju krntije dok god se može i to sve uz sjajni marketing.Pogledaj uostalom oglase kako se reklamiraju,pa zaključi sam.Što niko ne reklamira Toshibin Qosmio na bilbordima? Zato što nema potrebe. "Dobrom vinune treba etiketa". A krševi se uvaljuju pod magičnom floskulom "Best Buy"..

I eto, trka između pastira i ovaca ne prestaje:Taman potrčiš da kupiš neki "najnoviji" što ima 6 kila,a onda neko izbaci model od 4 (naravno skuplji)
I baš pomisliš kako si uzeo strava makinu,jer eto ima neki procesor Athlon 2600,a oni na jesen izbace Athlona 3000 (naravno skupljeg). Taman misliš glavni si baja ako na lap topu imaš kamericu od 1,3 megapixela i istreseš par iljadarki, a oni na proleće izbace model što ima TV,FM isl.
Sve u svemu to je igranka bez prestanka.Menadžeri uče kako da šišaju majmune,plaše ih garancijama,servisima isl (što je po meni čak nepristojno,jer ako ti već prodajem stvar zašto u startu da ti kažem i "znaš, ta stvar će i da ti se pokvari"?)

I da odgovorim na ovo "šta ako ti crkne" pitanje: Uopšte ne razmišljam na taj način.Ako treba da se opredelim između kupovine na crno i garancije koju daju zvanične prodavnice, biram ovo prvo,jer obrni okreni ispadne i bolje i jeftinije..
m, raspisah se..izvinte ;)

nisam napisao "sta ako crkne"
vec KAD crkne ;)

gillette je napisao(la):
...između kupovine na crno i garancije koju daju zvanične prodavnice, biram ovo prvo,jer obrni okreni ispadne i bolje i jeftinije..
m, raspisah se..izvinte ;)

jaksa je napisao(la):
Tvoje pare tvoj rizik.

:)

Elem, gozilla je skoro u hot hw prodavao HP nx6110 po jako dobroj ceni, sa sve garancijom.

Ponavljam, cudan mi je taj , koji naplacuje to da bi ti prodao laptop sa garancijom, to mi jako smrdi.

ako si odlucio da uzmes, uzmi, sta da ti radim, ja bi bre uzeo neki asusov, nisu losi, nisu skupi... imas garanciju, a bolje i nekakva nego nikakva, a veruj mi, taj lik ako i naplati 200e garanciju, ne verujem da ce je ispostovati, ipak je to za USA trziste, kao sto kazes. To je neki za**b. Pitanje da li je ispravan, a ako je kraden, neces moci van zemlje s njim... lap top je najbolje uzeti nov, legalan i onda si miran, asus ti cak daje i torbu sa misem, bez OS-a, instaliras domaci... nije da reklamiram, al ti samo kazem koliko vredi legalan lap top, naspram "uvoznog iz amerike za koji garancija vredi 200e". Misllite o tome!

Slažem se amd_mad,ali evo, daj ti meni samo jedan model Asusovog laptopa u ovom cenovnom rangu koji ima npr dobru tastaturu.
A u FS ti daju i miša i kačket samo da ga kupiš.

Pa jel taj lap top shaniran ?
Ako je shaniran nevredi te novce !

nije šaniran,ali je ispalo da nije ni skroz po specifikaciji.
Međutim,ja sam doneo odluku da ga ne kupim kada sam video da mu ekran na dnevnoj svetlosti jednostavno ne postoji. Još jednom se potvrdilo pravilo da treba mnogo pipati i ispipavati razne modele.
Bilo bi dobro da u Bg postoji tržni centar računarske opreme sa sve show rooms,ali..tako je kako je.

Zato ima forum na kome se moze pitati:
Koji laptop da kupim do XXX evra, a onda ce se Broz, mitnick ili neko 2. ko se razume u materiju da da savet sta je best buy.

gillette je napisao(la):
...
Mislim, ti iz prodavnice mnogo "vole" kad imaju reklamacije..Tako sam kupio klimu,sa sve garancijom, pa nije radila, pa momci dolazili 4x za nedelju dana, pa nisu rešili problem, pa zamenili klimu ,pa opet problem..i na kraju okrenem oglas, dođe čovek i završi stvar. ...

To zavisi od toga koliko je ozbiljna firma od koje kupujes. Svaka firma bi trebalo da ima predvididjen budzet za reklamacije. Dodana pognost im je sto se troskovi popravke u garanciji odbijaju od poreza. Nazalost, glavna fora vecine firmi u Srbiji je da ti zavale robu a posle... :wall:

Nazad
Vrh Dno