Jaksa,ni ja ne razumem želju da se trguje sa prodavnicama obzirom da ti za istu stvar naplaćuju 200-300 evra više,a usluga i servis im je na gorem nivou nego kada pozoveš majstora iz oglasa koji će da ti mnogo predanije završi posao nego neko iz prodavnice.
Mislim, ti iz prodavnice mnogo "vole" kad imaju reklamacije..Tako sam kupio klimu,sa sve garancijom, pa nije radila, pa momci dolazili 4x za nedelju dana, pa nisu rešili problem, pa zamenili klimu ,pa opet problem..i na kraju okrenem oglas, dođe čovek i završi stvar.
Takođe mi nije jasno da ima ljudi koji ne shvataju da prodavci idu na fakultete i kurseve na kojima uče kako i na koje sve načine da *****u kupca.
Mislite li vi da ne postoji savršen komjuter? Najtanji, sa baterijom koja traje po ceo dan isl?Da ste živi i zdravi, takve stvari se naprave prve.E onda se prave osiromašene kopije da se što više zaradi na istoj stvari,pa tako umesto npr Acer Ferarija imaš Acere koji su kao šarene igračke,pa onda malo škripe, malo krckaju,malo im igra slika, ili im nekad padne sistem,i to sve u "nema veze, valžno da šljaka "fazonu.
O FS da i ne govorimo. I, kad se već tolko pljuje npr Gericom, mislite li da ista firma ne može da napravi zver da se smrzneš? Nemo' ste smešni..SVE zavisi od strategije neke firme koliko će i kojim ritmom da sisa lovu i od kojih i kakvih ciljnih grupa. Pogledaj sammo televizore na primer: da neće da pobacaju slučajno ove džombe od 90 kila i da umesto njih stave jeftine plazme i LCD-ove? Ne bato, ima da ih drže dok ne prodaju i zadnjeg. SIto tako i sa kompovima. Ima da se uvaljuju krntije dok god se može i to sve uz sjajni marketing.Pogledaj uostalom oglase kako se reklamiraju,pa zaključi sam.Što niko ne reklamira Toshibin Qosmio na bilbordima? Zato što nema potrebe. "Dobrom vinune treba etiketa". A krševi se uvaljuju pod magičnom floskulom "Best Buy"..
I eto, trka između pastira i ovaca ne prestaje:Taman potrčiš da kupiš neki "najnoviji" što ima 6 kila,a onda neko izbaci model od 4 (naravno skuplji)
I baš pomisliš kako si uzeo strava makinu,jer eto ima neki procesor Athlon 2600,a oni na jesen izbace Athlona 3000 (naravno skupljeg). Taman misliš glavni si baja ako na lap topu imaš kamericu od 1,3 megapixela i istreseš par iljadarki, a oni na proleće izbace model što ima TV,FM isl.
Sve u svemu to je igranka bez prestanka.Menadžeri uče kako da šišaju majmune,plaše ih garancijama,servisima isl (što je po meni čak nepristojno,jer ako ti već prodajem stvar zašto u startu da ti kažem i "znaš, ta stvar će i da ti se pokvari"?)
I da odgovorim na ovo "šta ako ti crkne" pitanje: Uopšte ne razmišljam na taj način.Ako treba da se opredelim između kupovine na crno i garancije koju daju zvanične prodavnice, biram ovo prvo,jer obrni okreni ispadne i bolje i jeftinije..
m, raspisah se..izvinte