Šta je novo?

Potraznja za Snow Leopardom u Srbiji...

djpaan

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2004
Poena
645
Naime, otisao sam do Apple radnje koja se nalazi u trznom centru "Usce" 3.9. da priupitam koliko bi kostao i da li uopste imaju upgrade za Snow Leporada, i prodavacica mi je rekla:

Znate, morate da se upisete na listu rezervacija, posto smo prvu turu od 100 primeraka odmah rasprodali. Cena je 3390 rsd (oko 36 evra)

AKo uzmemo u obzir da je Snow Leopard zvanicno krenuo u svoj zivot 28.08. da li to znaci:

- konacno idemo u korak sa svetom
- nasi distributeri su toliko bezobrazni da ne smeju da naprave lager nego uvoze po - male kolicine kao ne bi mnogo izgubili
- falim te boze cena je sasvim pristojna i ne ugradjuju se 5000 % na apple proizvode
- ima vise od 100 korisnika mac-a u Srbiji :)

U svakom slucaju svidja mi se kako nase trziste ide... Makar i ovako malim koracima.

Sta vi mislite o tome?

svi dileri zajedno su prodali 100 komada i ja sam pitao, a za mesec dana ce dolaziti i nove mashine sa preinstaliranim SL-om

Sto bi dao 36 EUR ako imas originalni Leo?

A zašto da ih ne da ako hoće? :p

Poslednja izmena:
bolje da ih sačuva za Apple Care ako ima iMac! ;) :d

ma ne, necu da kupim upgrade jer sam 60% poboljsanja vec skinuo u obliku zakrpa koje se nalaze slobodne za preuzimanje. Ovo sam postavio samo kao primer da se trziste apple proizvoda izgleda krece u malo boljem smeru...
@kovacm nazalost za moj mac je apple care plan mnogo skuplji nego za imac :(

ma salim se - to sam rekao zato sto iMac-ovi u poslednje vreme imaju toliko problema da vise u zivotu necu da ih vidim!!

Znači ipak je dobitna kombinacija MacBook Pro 15" + Apple LED 24" monitor za po kući :D Doduše...i mnogo skuplja ;)

Dobitna kombinacija je Mac Pro i 30" Apple Cinema :p
Salu na stranu najbolja kombinacija je mario i Mac Pro.

Šta je sa Mariom, nema ga neko vreme da ovuda škrabulja? :)

Opet, on košta 29 dolara, a kod nas se prodaje za 52.36, to je razlika koja je uočljiva.

dobro ali nemoj zaboraviti da je sva roba koja se prodaje u usa (29 usd plus porez oko 9%), prodaje za istu sumu ali u evrima u Evropi.

jedno pitanje , za update da li treba neki dokaz , tipa poneses leopard instalaciju koju si dobio uz laptop ili samo prodaju taj upgrade tek onako ?

Pa nije to upgrade... Mislim jeste upgrade, ali ako imas na sta da instaliras to sto ces da kupis u radnji, onda imas i stariji OS :D Mac ne moze da se kupi bez OSa...

da ali mozda sam preskocio leoparda ;) - sve vreme sam koristio Tigera i u tom slucaju Apple kaze da bih trebao da platim puno cenu za Snow Leoparda.

drugim recima , eto ja nemam leoparda ali neko misli da imam i kupim snow za upgrade cenu ?

Pa trazili bi onda da prvo apgrejdujes na leoparda, i to naravno platis koliko je kostalo :)
E sad tog ex-apgrejda nema vise valjda..

Pa trazili bi onda da prvo apgrejdujes na leoparda, i to naravno platis koliko je kostalo :)

ne postoji upgrade kod Mac OS X-a - svaka nova verzija do pojave Snow Leoparda je kostala 129$ fiksno (bez obzira ne prethodni sistem...)

The license Apple's website[8] advertises as "upgrade from Mac OS X Leopard for $29" is not the Leopard Upgrade license, but the Single Use license.
The Snow Leopard single user license will be available for a suggested retail price of $29 (US)[9]
The Leopard Upgrade license applies to the Up-To-Date Program[10] (US$9.95) for Macs bought between June 28 and December 26 2009.[11]
The products advertised as 'Mac OS X Snow Leopard' (US$29) and the 'Mac Box Set' (US$169) both come with the same Single Use license. This is particularly relevant for Mac OS X 10.4 users, for whom it is legal (under the terms of the EULA) to install either the US$29 or the US$169 product.

Dakle 29$ je puna cena. Verovatno su procenili da je relativno malo ljudi koji su kupili racunar u tih godinu dana kada je Tigar isao uz Intel Mac-ove, i da je dobar broj njih vec kupio Leopard...

Vrh Dno