Šta je novo?

Postolje za monitor

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li neko ima iskustva ili je negde vide ogde moze da se kupi neko postolje za monitor? Posedujem iMac 27" koji je, fakticki, monitor :) ali posto sam poprilicno visok (207cm) oci mi gledaju u kameru. Shodno tome, stalno moram da gledam na dole od cega polako pocinju da stradaju vratni misici (ili da se pogurim u stolici od cega ce da strada kicma).

Stoga, da li neko moze da preporuci nesto sto bih mogao da iskoristim kao postolje, nesto sto je dovoljno cvrsto i pouzdano tako da nista nece pasti ili propasti kroz nj?

Jesi izracunao koliko ti zapravo fali cm-a? Najlaksa varijanta je da sam napravis, komad nekog debeljeg medijapana dimenzija donje ploce tog "monitora" i neke 4 nogice visine koliko ti treba, ili uzmes neke koje imaju navoj u sebi i mogu da se steluju.

Fali mi jedno 30 cm :)

Da ti mozda nije sto nizak? Ja sam imao slican problem sa 27"-com, i rijesio ga kupovinom visocijeg stola. Nit bole ledja, niti ruke u vazduhu niti mi je monitor bio nizak.

Uf, to nije malo uopste. Bilo sta da napravis bice nestabilno. Mozda je ipak bolja varijanta da promenis/modifikujes sto.

Da ti mozda nije sto nizak? Ja sam imao slican problem sa 27"-com, i rijesio ga kupovinom visocijeg stola. Nit bole ledja, niti ruke u vazduhu niti mi je monitor bio nizak.

Sto sam radio po meri, visok je 80 cm i ima podesive noge tako da mogu da ga podignem za jos 10 cm, kolena su mi po 90 stepeni. Dakle, sve sto se tice namestaja je tacno kako treba.

Poslednja izmena:
razmisli o nosačima za monitor koji se montiraju na ivicu stola, ili na zid (ako sto stoji blizu nekog zida) , pretraži "nosači monitora" ili televizora, ili ako imaš mogućnost kupovine u inostranstvu, kucaj "monitor mounts" "desk mounts" "wall mounts" ...

evo primera šta ima kod nas:
primer 1
primer 2

Imam ovaj prvi....
Ali nece da pije vodu sa iMac-om posto sam iMac nije VESA kompatibilan, jedino da uzme mount adapter pa tek onda nosac. I nikako da uzima nosac sa prvog linka posto mu maksimalna visina nece vrsiti posao (kod mene je sto 78cm i oci mi gledaju tacno u URL bar a imam 24" monitor i nisam grdosija od coveka kao kutija).

Imam ja ovaj drugi i nizak je. U stvari, najveci problem je sto je krsh, da ima da se kupi Ergotron ne bih razmisljao.:(

Mada ne kapiram zasto ne napravis od univera postolje za iMak? Stajale su i 19" CRT na takvim postoljima kod mene u firmi i ni jedno nije puklo.

Nazad
Vrh Dno