Šta je novo?

Periferni uređaji Postolje za hladjenje laptop-a

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Shirakii

Poštovan
Učlanjen(a)
01.11.2020
Poena
50
U pitanju je laptop Asus G16 sa 4070, trazim posteno postolje za njega ali da je moguce kupiti u Srbiji.

navedi budžet

ima ovo fancy za oko 7.000 rsd

Bacanje para ti je to ako ocekujes bolje hladjenje, bolje ulozi u neku kvalitetniju pastu, pad, tecni metal i sl.

Da odvojis laptop od podloge bilo cime zavrsice ti gotovo isti posao kao fensi cooling padovi jer vecina duva u poklopac.

Cooler Master ima neke sa podesivim ventilatorima pa njima nisanis u otvore ali to povlaci da naduvavas unutra i prasinu.

EDIT: Cooler Master NotePall U3, samo bih ovo razmotrio, ima ga kod nas od 3500 pa navise po radnjama koliko vidim, nisam zagledao

Poslednja izmena:
Uopste nije bacanje para, dosta pomaze. Vazan je i dizajn donje strane laptopa, ako ima dosta otvora na poklopcu, jos bolje. Dok sam se igrao na laptopu, skidao je min 10 stepeni, neki genericki sa Amazona za 20e.

Podloga sama po sebi odvaja laptop od cvrste podloge koja sprecava protok vazduha odozdo, da ga stavis na karton od jaja spala bi temperatura za par stepeni jer otvori vise nisu zatvoreni/blokirani.

Ne sporim da negde ima uticaja, ako ima dosta otvora onda vazduh i prodje nekako, ali ako nema, hladis poklopac.

U svakom slucaju NotePal moze da gadja u otvore, to bih gledao, mislim da je najefikasniji nacin hladjenja padom, osim ako nije izaslo nesto novo u medjuvremenu.

Bacanje para ti je to ako ocekujes bolje hladjenje, bolje ulozi u neku kvalitetniju pastu, pad, tecni metal i sl.

Da odvojis laptop od podloge bilo cime zavrsice ti gotovo isti posao kao fensi cooling padovi jer vecina duva u poklopac.

Cooler Master ima neke sa podesivim ventilatorima pa njima nisanis u otvore ali to povlaci da naduvavas unutra i prasinu.

EDIT: Cooler Master NotePall U3, samo bih ovo razmotrio, ima ga kod nas od 3500 pa navise po radnjama koliko vidim, nisam zagledao

Nov laptop, uzeo ga u ponedeljak. Da li ce biti u garanciji ako odem u neki servis da mu stave kvalitetniju pastu i slicno ?

Nov laptop, uzeo ga u ponedeljak. Da li ce biti u garanciji ako odem u neki servis da mu stave kvalitetniju pastu i slicno ?
Ako je ovlašćeni servis trebalo bi da to ne utiče na garanciju. Najbolje da pozoveš neki Asusov ovlašćeni servis da pitaš. Može se dosta razlikovati od brenda do brenda.
Možeš im poslati i upit preko zvaničnog internacionalnog Asus care servisa ili kako se vec tačno zove.

Ubacio sam sestriću skoro u Nitro 5 m2 ssd. Oko dve godine ga drndaju na nekom običnom postolju od 2-3 hiljade ako dobro pamtim.
Bukvalno je laptop bio bez prašine unutra. Lično koristim Cooler master koje je bilo nekih 50-ak evra oko deset godina i nisam nikada otvarao laptop osim da mu ubacim ssd i izbacim dvd.
Kupi neko koje dimenziono odgovara i miran si. Postolje uglavnom pokupi prašinu, imaš bolju ventilaciju i držač ako češ sa njim u fotelju.
Ja čitam da ljudi menjaju pastu i slično ali mislim da ti je to nepotrebno osim ako imaš problema u radu. Leti kada su vručine, ako nisi u klimatizovanom, se primeti pomoć postolja u održavanju normalne temperature.
Moraš svako otvaranje u ovlaščenom u garantnom roku. Otvaram ih ja sam, ali bavio sam se nekad time i nije mi nikad svejedno :) Lako se izgubi garancija ako nisi pažljiv.

Nazad
Vrh Dno