Šta je novo?

Postoji li nacin da formatiram HDD oko losih sektora

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Moj brat ima WD HDD koji je krenuo da zeza. HD Sentinel prijavljuje 9 losih sektora, kao i 95% zdravlja. Cini mi se da su brzine transfera normalne, ali da je access time uzasan. Moze li se formatirati oko tih losih sektora da HDD radi kako valja ili se mora uzeti nov hard?

Ja do sada nisam video program za formatiranje koji je sposoban da tako nešto uradi. Jesi li probao na nekim od stranih foruma da ispitaš situaciju ?

Čini mi se da se može naknadno, posle formatiranja, ti bad sektori obeležiti tako da Windows ništa ne upisuje u njih, kako ne bi dolazilo do greške. E sad, da li je to sasvim pouzdano drugo je pitanje...

Mhdd sa hirena,videćeš gde su grupisani bedovi(ako su grupisani) i posle praviš particije na čistom,a loše delove staviš hidden.
Sve moraš peške i sve ovisi kakav je disk i da li se bedovi šire.
Ovo smo radili jaaako davno...čini mi se da smo particije pravili dos programom "part" ili tako nekako...

Ima raznih metoda da oznacish bad sectore, e sad da se ne razmnozavaju... to zavisi od gomile faktora.

HDD regenerator sad radi ok, ima ga na hirensu, pusti ga par puta i nece se vise videt bb

Ako ti HDD Regenerator ne očisti BS, bolje batali disk da kasnije ne bi čupao kosu sa glave za podacima...

Skoro sam rešio jedan hard, imao je bed sektore, ne mnogo, do 18-tog GB, baš gde je bila sistemska praticija, od početka diska do 20-tog GB sam stavio unpartitioned space, a sistemsku stavio na kraj diska, i evo radi već nekoliko dana, klijent me još nije zvao

A to za HDD regenerator, probao sam prvo s njim, kao popravio, međutim nije, javili se ponovo na istom mestu
Mada sam ranije uspevao da popravim neke diskove tako

Poslednja izmena:
Ja sam odvojio jedno 60GB od pocetka za prvu particiju, a onda sam napravio jednu od 500GB kako bi na kraju obrisao prvu particiju i sad imam 60GB "lufta" od pocetka i od kraja diska. Tada joc jos nije napisao ovo za MHDD. Gledacu da u naredna par dana pustim MHDD da vidim da odradim posao kako valja.

klijent me još nije zvao

Sorry, ne bi da solim pamet, nadam se da shvataš šta hoću da kažem, ali - yebeš takvog klijenta, još ako je "biznis" klijent… :smash: :smash: :smash:

A to za HDD regenerator, probao sam prvo s njim, kao popravio, međutim nije, javili se ponovo na istom mestu
Mada sam ranije uspevao da popravim neke diskove tako

Onda je očigledno do HDD-a problem. Novije verzije HDD Regenerator-a imaju i mogućnost da markiraju BB, pa da se maksimizuje iskorišćenje diska za particiju/e. Odnosno, kada se markiraju BB onda će format program da ih preskoči… Ili bi barem trebao.

Bad sectore je nemoguce "popraviti". Mogu se oznaciti da bi bili prekoceni u toku pisanja i citanja.

Moguće je moguće, itekako. Samo ako ne krenu da se šire. Mogu da se poprave HDD Regeneratorom i da se disk normalno koristi nakon toga. Ako nastave da se šire, bolje baciti disk, nego lupati glavom u zid za podacima...

Vrh Dno