Šta je novo?

Postoji li ICQ za LAN

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Pre nekih 7 godina postojao je ICQ za lokalnu mrezu. Postoji li sada takva neka verzija ili koji bi program mogao da odigra istu ulogu?

obican ICQ radi tu vrstu posla, doduse potrebna je konekcija prema internetu ;) Probaj bORG chat, ali on je nesto vise nalik mIRC-u samo sto sluzi za komunikaciju unutar LAN-a
poz

postoji ICQ za mrezu, zove se ICQ Groupware, ali su obustavili rad na njemu pre nesto godina (skontali valjda da ne mogu da se mere sa MSN i ostalim chudima za office)...elem, program je besplatan...i ja ga upravo koristim ;)
mozes da ga nadjes na netu i skines (potreban ti je i server - http://volftp.tiscali.it/pub/pc/windows/winnt/progs/communications/internet/ i klijent )...dalje ce ti se sve kasti samo :D
a ako ti se bas i ne kaze, evo ti link ka forumu: http://www.icq.com/boards/browse_folder.php?tid=6458
konkretno, ICQ Groupware izgleda k'o onaj matori ICQ iz 1997 godine ali uz ICQ Plus moguce je dodati razne skinove (koji se takodje mogu besplatno skinuti, a i sam ICQ Plus je besplatan) pa da izgleda vrlo lepo i da se uklapa u svaki desktop...naravno, za klijent mozes da koristis i Mirandu ili neki drugi klijent, ali moras da im nadjes odgovarajuci plugin (ja sam isprobao plugin za Mirandu i lepo funkcionise)...

eto, nadam se da sam ti pomogao :)

P.S. Ne, ne moze obican, redovan ICQ za internet da se kaci na Groupware server...bar ga jos niko nije naterao :d

Poslednja izmena:
Hvala ali link ne valja. svuda sam trazio ICQ Groupware ali corak.

Ja znam za jednu firmu koja koristi PANDION, ili tako nesto.... navodno je stvar FREE... potrazi na mrezi....

Poz
Turbo

posalji mi tvoj mail na PM ili na [email protected] pa cu da ti posaljem instalaciju oba...nisu veliki (~1,5 mb svaki)

edit: ja se izvinjavam, server je nekih 3,5 mb (ali cu ti ga svakako poslati ako ti je mailbox dovoljno velik)

Poslednja izmena:
instaliraj jabber server :)
preko jabbera ćeš moći da ideš na ICQ
a onda ćeš shvatiti da ti ne treba ICQ jer je jabber dovoljno dobar :D
a PADNION je uglavnom jabber klijent

Nazad
Vrh Dno