Šta je novo?

postojecu instalaciju ghostovati u vmware?

• Začetnik teme Začetnik teme hard
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

hard

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
604
Da li je izvodljivo ovako nesto?

Naime postojeca instalacija mi je stara jedno godinu dana, i u principu za sve sporedne stvari (mail, tv, net, kucni amaterski daw, sitni programcici i druga boranija...) mi radi ok.
Medjutim, za glavni posao design, dtp itd... pocelo je sve da se vuce. Plan mi je da uzmem jos jedan hard i da odradim clean install minimum programa potrebnih za rad. E, sad super bi bilo kada ne bih morao da restartujem komp svaki put kada mi zatreba neka sitnica iz prethodnog sistema , a ne bih glavni da zagadjujem. So, ako me je iko razumeo🙂 jel moguce ovako nesto odraditi?

Zanimljiva tema,ali cini mi se da ovako nesto nije moguce,osim ako ne postoji neki plug-in ili update koji ovo omogucava.Cek,evo sad mi je nesto naislo,dok ovo pisem.
VMware prepoznaje sve ISO fajlove kao butabilne,pa mozes da probas da sve to smestis u jedan ISO fajl pa da vidis sta se desava.Mada,cisto sumnjam da je tako nesto moguce,ali probaj...

Moguce je, ali displej drajveri mogu malo da zezaju i pazi koliko ces memorije da odvojis za tu "masinu", najvise zbog programa. Samo treba da poteras Ghost (DOS verziju) unutar VMware-a i da mu dodelis jedan virtuelni HDD i pravi HDD (ili samo potrebnu particiju) gde ti je *.gho fajl. Posle sve ide kao na normalnom kompu, ali dooosta sporije (sta ces). Kada zavrsi, skini mu (ako ti vise ne treba) realni harddisk i gotovo.

Nazad
Vrh Dno