Šta je novo?

Posto je SMS @ Mobtel???

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Evo, gledam sad svoju specifikaciju za mesec januar, pa sam primetio nesto cudno:

17.01.2004 18:52:47 1
43676xxxxxxx Austria T-Mobile +43676 SMSIW ETT SMSO 5.4

ovo znaci da je SMS koji sam poslao u Austriju (na mrezu T-mobile) naplacen 5.4 dinara.

Kako?? Ja sam inace na post paidu (MobiFun), gde poruke kostaju (posle 100 besplatnih) 1.7 dinara...

o cemu se radi? (mislim da nije u pitanju slikovni sms, pa da onda mozad bude 3*1.7=5.1 (+porez) )

Nije valjda da naplacuju poslate poruke u inost. :cuss:
Kako dobijash tu specifikaciju?? Ja pokushavao nekoliko puta preko njihovog sajta ali nikad da ucita stranu

Ma sve je to ok, dobio sam na sms lozinku i sve..
nego mi se posle unosa podataka njihova strana ucitava i ucitava i tako u nedogled..... prosto neznam koliko dugo da cekam da se ucita str

od kad do kad oni racunaju mesec (kako to da stize racun za mesec koji nije zavrshen)???

da. odlazne poruke u romingu se placaju... dzaba sms-ovi vaze samo za nase podrucje i cini mi se za cg... posto je to nacionalni roming

evo sada sam bas uspeo da vidim listing (kada sam promenio provajdera)
Poruke koje sam slao u inostranstvo znaci iz BG-a u zemlje prve zone kao i za australiju naplacivane se 1.7 znaci kao da saljem normalnu poruku. :mrgreen:

ZoNi je napisao(la):
uh... sad cu da ih zovem, da im se ___________ keve!!!

I sta ces da uradis...Pozvaces 9863 pa ces jos da im zarade napravis, posto se 9863 placa kao i svaki drugi poziv :mrgreen:

aha... pazi, uracunava ti se sve u tekucjem mesecu, odnosno u specifikaciji ti prikaze koliko si potrozio, pa se tek na kraju obracunskog perioda (25-i) odbijaju ti besplatni minuti iliti sms-ovi... nema brigash... Dakle, ako si imao 100 besplatnih sms-ova na racunu ce se pojaviti stavka -300 i tako... ;)

kVu je napisao(la):
Dakle, ako si imao 100 besplatnih sms-ova na racunu ce se pojaviti stavka -300 i tako... ;)

A kako mislis da se racunaju ove SMS poslate ka inostranstvu koje tarifiraju DUPLO? Jel to znaci da umesto u MobiPro 30 gde ima 30 besplatnih ti u STVARNOSTI imas 15 "besplatnih" poruka?

evo, zvao sam ih...

rekli su mi da poruke koje se salju u "inozemstvo" NE KOSTAJU UVEK ISTO, vec zavisi od njihovog dogovora sa ino-partnerima...

tako, npr, SMS koji se salje na mreze ONE Austria i TeleRing (sa postpaid 063 broja) kosta 1.7 dinara, a na mrezu T-Mobile i MobilKom kosta 5.7 dinara...

kad sam pitao sto to negde nisu naveli (maycke im ga...) ona mi je rekla: "Pa, vi zovite, a mi cemo vam reci sve sto vas interesuje" :) ma, da...

inace, ja u firmi (na koju je broj registrovan) svakog meseca dobijam njihov 063 Magazin, gde postoji kompletan cenovnik, i gde za moju pretplatu lepo pise da je SMS 1.7 nakon 100 besplatnih - dakle, nigde se ne navodi da se to odnosi samo na domace i NEKE strane mreze...

e, stvarno su lopovi!!!

Kada sam menjao tarifni profil (u mobiPRO 30 special) sam pitao to za SMS. Za Nemacku, npr. zavisi od mreze, ali zaboravio sam za koju je koliko.

Za neke mreze je 1.7, za neke 5.4, a ima i neke koje su 8.x ako se dobro secam, ali to je van Evrope....za ovo poslednje nisam siguran sta mi je rekao.

Video sam na listingu da mi je za 063 broj u roaming neke poruke napaltio 1.7, a druge 5.x sto ce reci dok se vozao po Evropi i menjao mreze meni je razlicito naplacivao poruke....

update: tek sada vidim Zonijev post. To je uglavnom to....

I ja sam na MobiFun-u i imam drugi "problem": nekad pošaljem 100 poruka, nebitno da l' su 063 ili 064 i račun dođe kako treba. A nekad pošaljem, recimo, 110 poruka i tad mi se SVE 064 poruke naplate! Zato gledam da sa porukama nikad ne prekoračim.

Još nešto: za ovaj mesec sam nakrcao 15 poziva na 064/011 i račun je stigao neznatno veći nego kad imam 4-5 poziva na tu "stranu" (???). Izgleda da su počeli tarifiranje na sekund, il' se varam? Za MobiPro i Max znam da su na sekund, ali za Fun je oduvek bilo na minut (na 30sec posle prvog minuta)... Zna li neko nešto o ovome?

nijedan od tarifnih paketa se ne tarifira na sekund osim ako nisu u pitanju specijal paketi.

za te nove promene nisam cuo... inace, za svaku mrezu su cene zasebne, bilo za poruke bilo za pozive... recimo, u grckoj npr., u zavisnosti na koju mrezu se zakacis poruka ce ti se naplatiti npr. od 3 do 7 din...

Postoje tzv. SPECIAL paketi. Nigde se ne pominju, ali mozes da se prebacis na pomenuti.
Naplacuje ti se uspostavljanje veze kao i na prepaid i cena minuta je kao i na klasicnim mobipro paketima....

Ovo sa SMSom mi je malo cudno....mada meni ne moze da skodi, jer imam 300-600SMS mesecno, pa uvek sve "besplatne" potrosim i na 063 mrezi ;)

Kazu da je poruka 1.7. da li je ta poruka sa ili bez poreza :eye: :eye:
koliko je poruka za prepaid i da li i za njih vazi pravilo negde 5 negde 10 din :mrgreen:

PJ je napisao(la):
Postoje tzv. SPECIAL paketi. Nigde se ne pominju, ali mozes da se prebacis na pomenuti.

jer imam 300-600SMS mesecno, pa uvek sve "besplatne" potrosim i na 063 mrezi ;)

Zanimljivo, postoje paketi koji se nigde ne pomniju. Jel to neki njihov marketinski trik? Onako setas pijacom i tamo cujes: E MILOJKA JESI CULA DA SU ONI LOPOVI NA 063 uveli nove pakete i ti odmah predjes na to nesto sto se nigde ne pominje osim na pijaci naravno.

Kako mislis imas 300 ili 600, meni su na 064 rekli da imam 50 besplatnih i ja znam da imam ti 50 besplatnih poruka nema ILI?

Moja majka ima MobiPro90, tarifni paket koji izmedju ostalih "pogodnosti" ima i 90 "besplatnih" SMS poruka mesecno.

Posto ona reeetko kad posalje neku poruku (citaj: mrzi je da kuca) nije mi jasan npr. poslednji racun u kome lepo pise:

Broj poslatih SMS poruka: 3
Broj besplatnih SMS poruka: 2

I sta sad? :)

U besplatne poruke ne ulaze one koje saljes na ona tri izabrana broja sa 50 % popusta, tako je od te 3 ukupne poruke 1 poslata na jedan od ta tri broja i ta poruka ti se tarifira 1.7din* 50% +porez sto ce reci 1 dinar.

vodnik je napisao(la):
...
Kako mislis imas 300 ili 600, meni su na 064 rekli da imam 50 besplatnih i ja znam da imam ti 50 besplatnih poruka nema ILI?

Nisi pazljivo citao, vec si pozurio da jos malo pljujes Mobtel ;)
Meseco posaljem 300-600 poruka. Kako kada.

Nije mi jos stigao prvi racun za Special paket, ali mi je stigao SMS (a ima i na WAPu) sa cifrom i recimo da sam prilicno zadovoljan. Mozda sam manje koristio FON ovog meseca, ali je racun znacajno manji....ako oduzmem sto sam dopunjavao kredit ljudima na prepaid.....obicno mi daju pare, ali kako da ih sacuvam do prvog kada treba da platim racun :(

ja sve sto saljem od sms-a saljem u inostranstvo, i sve mi se naplacuje isto , kao i da saljem na 063/064,
imam prepaid

znaci na postpaidu su drugacije tarife??!!

PJ je napisao(la):
...

Nije mi jos stigao prvi racun za Special paket, ali

Mene zanima konkretno, ti korstis neki od SPECIJAL paketa pa me zanima ako saljes recimo na pomenutu:

43676xxxxxxx Austria T-Mobile +43676 SMSIW ETT SMSO 5.4

gde se poruke drugacije tarifiraju, KOLIKO TI IMAS ONDA BESPLATNIH poruka u tom SPECIJAL paketu, ovo bi moglo da bude i nagradno pitanje ali nije ;) !?

Nije mi ni bitno koliko i kakvih "besplatnih" poruka ima, jer ih uvek visestruko premasim...

Ja mislim da je za pri paid fiksna cena a za post paid kako koga oderu :whip

MobiPro ima 30, 60, odnosno 90 poruka, MobiMax 120, a MobiFun 100.
Ja sam do proslog meseca bio u biznis tarifi i imao sam 60 komada, a sada sam u mobipro 30 specijal i upravo ocekujem (ne nocu, vec ovih dana :D) racun za prethodni mesec....

ZoNi je napisao(la):
uh... sad cu da ih zovem, da im se...
Načestitaš nove godine :mrgreen: ? BTW, meni se čini da sam dobijao neka sms obaveštenja da je slanje u određebne zemlje/provajdere bla bla poskupelo bla bla ili tako nešto...

Bane® je napisao(la):
...

Načestitaš nove godine :mrgreen: ? BTW, meni se čini da sam dobijao neka sms obaveštenja da je slanje u određebne zemlje/provajdere bla bla poskupelo bla bla ili tako nešto...

Ja imam instaliran anti spam, pa ne dobijam te poruke od njih :mrgreen:.....ups, pomesao sam mreze....to MTS stalno nesto spamuje....

Nazad
Vrh Dno