Šta je novo?

Posto je SMS @ Mobtel???

PJ je napisao(la):
...
ups, pomesao sam mreze....to MTS stalno nesto spamuje....

Ali na MTS-u je DOVOLJNO da pozoves BESPLATNU tehnicku podrsku i kazes da ne zelis da primas takve poruke, oni ce ti uzeti podatke i u roku od 48h NECES dobijati bilo kakav spam i naravno pozvacete i obavestiti te da ti je ta "USLUGA" iskljucena u sistemu.

A koliko sam upoznat na mobtelu da DUBIS i IGRAS nece ti iskljuciti tu uslugu! :beat:

vodnik je napisao(la):
...
Ali na MTS-u je DOVOLJNO da pozoves BESPLATNU tehnicku podrsku i kazes da ne zelis da primas takve poruke, oni ce ti uzeti podatke i u roku od 48h NECES dobijati bilo kakav spam i naravno pozvacete i obavestiti te da ti je ta "USLUGA" iskljucena u sistemu.

A koliko sam upoznat na mobtelu da DUBIS i IGRAS nece ti iskljuciti tu uslugu! :beat:

Jesi li siguran u to?

Ti si zvao, stavili su te na listu (ili sklonili sa liste, zavisi kako se gleda ;) i više ne dobijaš spam od MTS-a? Poslednji je, mislim, bio onaj za projekciju "Samuraja" u Tuckwoodu.

Ja sam dosad nekoliko puta zvao 789 da tražim da mi više ne šalju reklame i uvek je odgovor bio da to šalju svima i da nije moguće biti izuzet od takvog spama. Jedino što mi je uspelo jeste da se to registruje kao "reklamacija". Ali spam i dalje dobijam.

Doduše, nisam pokušavao u proteklih dve-tri nedelje, pa može biti da su tu politiku promenili.

balsa je napisao(la):
...
Jesi li siguran u to?

Ti si zvao, stavili su te na listu (ili sklonili sa liste, zavisi kako se gleda ;) i više ne dobijaš spam od MTS-a? Poslednji je, mislim, bio onaj za projekciju "Samuraja" u Tuckwoodu.

Da ja sam siguran u to! Dobijem ja obavestenje "3 dana do pocetka premijere Gospodara prstenova" - mislim se ja koga OVI ZAJ*BAVAJU, naravno odmah pozovem 789 spreman da im se na*ebem ... a oni su toliko bili ljubazni da je to neverovatno: - Pa gospodine nema problema, evo napisacemo reklamaciju i to ce vam biti iskljuceno... sutra ja dobijem ponovo SPAM - "jos dva dana do premijere filma". E onda ja ponovo pozovem 789 i svasta im kazem a oni meni, pa gospodine potrebno je da prodje 48h i stvarno posle oni mene ZVALI i ljubazni glas me obavestio DA VISE NECU PRIMATI takve poruke. Sutra dan me ponovo zvali i ponovo me obavestili da necu primati takve poruke i jos mi se izvinili.

I sada te svaki dan zovu da se izvinjavaju? Bolje da si nastavio da primas SMS :mrgreen:

PJ je napisao(la):
MobiPro ima 30, 60, odnosno 90 poruka, MobiMax 120, a MobiFun 100...

Pa o tome ti pricamo, ti mislis da toliko imas poruka ali PRAKSA je jedno a TEORIJA drugo ;).

Najboje ti je da pozoves podršku i da pitaš: - Molim Vas ja imam specijal paket sa "besplatnim" porukama gde vi na REKLAMI kazete da ima toliko i toliko besplanih poruka a meni u LISTINGU to nije tako, naravno pomenuces da saljes na pomenutu inostranu mrezu. Posle odovora operatera ti postavi ono cuveno pitanje: DA LI STE SIGURNI!? Pa nam reci koliko stvarno imas BESPLATNIH poruka.

poshto sam na mobipro 30, kako da predjem na specijal mobipro 30, da mi ne bi vishe zaokruzivali na minut i na 30 s....
pozdrav

Versus, ja sam se prebacio u bulevaru umetnosti u mobtelu.....ako imas neko blize mesto mozes i tamo....

vodnik, danas mi je stigao racun. Imam 31 besplatnu poruku za ovaj mesec. Ne znam odakle ovo 31, ali mogu da skeniram racun i da posaljem...
E, secam se da sam hteo da glasam u onoj anketi gde su besplatne poruke....verovatno sam glasao (nisam siguran), pa je to ta jedna....eto....

PJ, reci mi da li oni tu uslugu prebacivanja na specijal nesto naplacuju, i da li mozda postoji neki uslov cheers

Ukoliko ti je prva promena profila ne naplacuju. Ako si vec menjao profil, uz sledeci racun ce ti stici 49+pp kao troskovi promene profila.

Uslov je da ostanes 6 meseci na njihovoj mrezi. Ukoliko odlucis da prekines ugovor pre toga, nadoknada je 5000 dinara.

Racun je skoro pa jasan, ali to sto mi nije jasno jeste nekoliko dinara razlike u moju korist, ali manje vise to je to...
Profil mi u potpunosti odgovara. Mislio sam da uzmem 60 ili 90, ali mi se ne isplati, jer je razlika po minutu 0.6-1.2 din i na 50ak minuta koje bih probio to je 30-60 din razlike :)

PJ je napisao(la):
Uslov je da ostanes 6 meseci na njihovoj mrezi. Ukoliko odlucis da prekines ugovor pre toga, nadoknada je 5000 dinara.

Racun je skoro pa jasan

To je PO MENI čisto izivljavanje, što je SVUDA u svetu normalno ovde postoji neko USLOVLJAVANJE. A najjače je to što su te pakete nazvali SPECIJAL pa im se sada ceo svet smeje, što je u svetu NORMAL kod njih je SPECIJAL ;) .

A tipčno za Mobtelove korisnike što im RAČUN nikad NIJE JASAN u potpunosti, a ne znaju da je to namerno tako urađeno.

BTW Još nam nisi odgovorio, koliko imaš "BESPLATNIH" poruka ako šalješ u inostranstvo? Znači zamisli da hoćeš da šalješ samo u inostranstvo sa tvog tarifnog paketa, e koliko imaš besplatnih poruka?

vodnik je napisao(la):
...
BTW Još nam nisi odgovorio, koliko imaš "BESPLATNIH" poruka ako šalješ u inostranstvo? Znači zamisli da hoćeš da šalješ samo u inostranstvo sa tvog tarifnog paketa, e koliko imaš besplatnih poruka?

Ne znam. Niti me mnogo interesuje. Koristim telefon koliko mi je kada potrebno i na kraju meseca lepo platim racun. Ukoliko uzmes digitron i saberes videces da nema veze da li je specijal ili ne, da li je mobipro ili bel paket, da li je pre ili post paid.....ma mozes da dubis na trepavicama prosecan minut razgovroa te uvek izadje dinar tamo-'vamo, a ako ces za taj dinar da se cimas, znaci da si prilicno dokon i da telefon ne koristis mnogo. Ajde da pravis 30+ minuta dnevno, pa je to 15e mesecno razlike....a da pravis tolike racune za 1k dianra ti ne bi mnogo stalo....
Stvarno smaras!!!

vodnik je napisao(la):
...
A tipčno za Mobtelove korisnike što im RAČUN nikad NIJE JASAN u potpunosti, a ne znaju da je to namerno tako urađeno.

Evo, sada je sve jasno! Mislio sam da je uspostavljanje veze 1.5dinara, ali je ono 1.35dinara i to je ta razlika ;)

PJ je napisao(la):
...
žma mozes da dubis na trepavicama prosecan minut razgovroa te uvek izadje dinar tamo-'vamo

O čemu ti pričaš? Ti izleda koristiš mobilni od juče?MINUT razgovora je na MobiPro30 paketu 9.6 tj. 12 din....- što će reći ne radi se o DINARU ILI DVA, ako imaš OTIMANJE NA MINUT PA NA POLA, tu se radi o redu veličina DESETINE DINARA.

Od kada ja koristim mobilni je irelevantan podatak. To sto kazes da je minut 9.6 tj 12 dinara je takodje nevazno! Zasto? Imas zapocinjanje veze 1.35+pp i da li ti svaki razgovor traje tacno minut? Tesko!
Ono o cemu ja pricam je cena REALNOG minuta. Pricas 100 minuta, vidis koliko te je kostalo (sa svim dazbinama, taxama, maxama porezima i ostalo) podelis et voila. Tu cifru kada uspes u normalnoj upotrebi telefona da oboris ispod 12 dinara na pre/post, 63/64...TI sa svojom upotrebom.....ja cu da letim kao Petar Pan nad Beogradom. naravno, uslov je da, zbog gadljivosti ka 063 mrezi ne odlucis da ne pozivas nijedan broj na istoj, vec koristis bell i pozivas samo 064...
Moja upotreba sa bilo kojom mrezom/paketom me kosta izmedju 14 i 15 din/min....60% poziva je ka 063 i 40% ka 064 i fiksnim brojevima...
Reci sta jos imas, ja cu procitati, ali sto se mene tice, ovaj topic je zatvoren i molim moderatore da me banuju sa foruma ukoliko ovde jos nesto postujem.
Hvala na paznji i dovidjenja!

Evo jedan vic koji sve govori o Mobtelu:

Dolazi klijent u Rajfajzen banku: - Zeleo bi da podignem kredit.
Radnik u banci: Naravno gospodine, zelite da kupujete stan ili kucu, otvarate sopstveni biznis...
Klijent: - Da otplatim dugove prema Mobtelu.

;)

Vrh Dno