Šta je novo?

Postavljanje sajta

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
609
Treba mi Vas pomoc!!!

Skoro sam poceo da radim u dreamweaveru MX i naleteo sam na jedan problem. Kada sam hteo da postavim sajt na geocities.com uradio sam sve kako se trazi.Medjutim prvo mi je prijavio da nepostoji index.html a on postoji tj. postavio sam ga. Onda kada sam probao da udjem na sajt, on se otvori ali nema nigde slika niti mogu da odem na drugu stranicu.
Neko mi je rekao da moram promenim aposlutnu adresu u relativnu...
Kako se to podesava u dreamweaweru.... tj. kada sledeci put pravim sajt kako treba da izgleda putanja, ja obicno napravim folder u nekom direktorijumu i tu sve smestam.
Ufffff... ako je neko skapirao sta sam ja uopste hteo da kazem neka mi pomogne hvala !!!

Proveri da li su ti svi fajlovi na hardu upisani malim slovima.

Meni je to bio problem na Veratovom serveru koji razlikuje mala i velika slova, tako da kada sam. npr linkovao na pera.htm, on nije hteo da je ucita, jer je u stvari stranica bila PERA.HTM :(

To je ok. Nego stvar je u tome kada pravim sajt ja ga smesti u folder npr.
my document/sajt/....
pa kada ga uploadujem da li treba da mu menjam putanju ili kako...

Verovatno nisi u Dreamweaver-u ni kreirao sajt. Jer kad kreiras sajt a zatim i stranice sve adrese su relativne. Znaci trebalo bi prvo da kreiras sajt na svom racunaru Site/New Site (das mu ime) i u okviru ovog interfejsa vrsis sve izmene tipa kreiranje novih foldera, stranica.

Slike koje ti spominjes ti se verovatno ne vide zato sto imaju apsolutnu adresu (pri kojoj se source slika nalazi na tvom racunaru) tj. idi na taj sajt koji spominjes i uradi source strane pa ce videti odakle pokusava da dovuce slike. Kada fajlovi, slike imaju relativnu adresu i kada izvrsis njihov upload na neki server on ostaje. Npr. relativna sdresa (images/pozadina.jpg), u tvom slucaju kao sto sam rekao adresa slike je verovatno c:\my documents\site\images\pozadina.jpg ili nesto slicno

jel postoji nacin da se buljuk fajlova preimenuje tako sto cve se smanjiti slova (da sva budu mala...) ili josh bolje da pustim neki prog, koj ce da uskladi sve linkove da budu malim slovima i da fajlovi budu takodje malim slovima (na eunetu je to problem - pogledajte sajt iz sigme - pa ovi dugmici levo....)

pukibgd, mozda si index.html stavio u pogresan folder?
reci tacno u koji si folder stavio i koji sve postoje, jer mi iskustva govore da sam na stranim sajtovima morao da ubacujem u jedan folder imena ne mogu da se setim.

Mislim na geocities, netfirms, itd.

mislim da je najverovatnije ovo shto je HAL rekao...

WYSIWYG editor..... :p Ljudi ga kao napravili da olaksa posao... a sustina je da je komplikovaniji 5x od celog HTML koda zajedno sa XML-om.

Nazad
Vrh Dno