Šta je novo?

Postavljanje prezentacije

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Zanima me da li je moguce da se izvede nesto ovako. Naime hostujem prezentaciju kod Verata. Od 100 mogucih MB ja koristim mozda 20-ak. E sada zanima me da li je moguce da ja napravim jos jednu prezentaciju podignem je na isti sever i npr uradim redirekciju na cjb.net. Znaci ostaje mi stara prezentacija gde i kako je bila a nova ce imati nzaiv tipa nova prezentacija.cjb.net

Ne vidim razlog zasto to ne bi bilo moguce.
Primera radi ako je tvoja prezentacija na www.verat.net/acca stavi tu novu u recimo www.verat.net/acca/nova/index.htm, pa redirekcija na to...

I predpostavljao sam da moze, ali reko da pitam mozda je neko konkretno probao. E sada mene zanima da li je moguce da sakrijem tekst (odnosno ime linka) koji pise dole u Status bar liniji. Jer kada neko klikne na odredjeni link na toj novoj prezentaciji dole ce pisati nesto tipa Opening page http//www.ime_stare_prezentacije/nova_prezentacija/neka strana.html E iz nekih razloga nebih voleo da neko sazna da je ta moja nova prezentacija u okviru neke druge. kako bih to mogao da sakrijem , a da se ili neprovali uopste ili bar malo teze?

Imas bolju varijantu, da se registrujes na dot.co.sr (ili kako vec) sa npr www.acca.co.sr i tu da stavis redirekciju na stranu na kojoj se nalazi sadrzaj. Sto se tice prikaza tj. sakrivanja adrese tesko, jer ce uvek na address edit box-u pisati tacna adresa.

Ok, hvala.
Posto se do sada nisam sretao sa redirekcijom, interesuje me da li je to besplatno ili mozda imaju neke reklame ili pop-upove kada se udje na tu moju stranu

Registrovao sam se pre, otprilike 2-3 nedelje i bilo je 100% besplatno, znaci bez pop-up-ova, reklama itd. Odes, registrujes se, ostavis e-mail adresu i sifru kao verifikaciju i redirekciju tj. link ka zeljenoj strani.
Pozdrav.

CRUISER je napisao(la):
Sto se tice prikaza tj. sakrivanja adrese tesko, jer ce uvek na address edit box-u pisati tacna adresa.
Gresis - ima neka fora i za to cudo :)
Pogledaj na primer ZoNi-jev sajt na Dreniku:
http://myie2.zoniweb.cjb.net/
ne vide se linkovi u address baru, a linkovi koji se vide u status baru se takodje mogu sakriti :)

acca je napisao(la):
I predpostavljao sam da moze, ali reko da pitam mozda je neko konkretno probao. E sada mene zanima da li je moguce da sakrijem tekst (odnosno ime linka) koji pise dole u Status bar liniji. Jer kada neko klikne na odredjeni link na toj novoj prezentaciji dole ce pisati nesto tipa Opening page http//www.ime_stare_prezentacije/nova_prezentacija/neka strana.html E iz nekih razloga nebih voleo da neko sazna da je ta moja nova prezentacija u okviru neke druge. kako bih to mogao da sakrijem , a da se ili neprovali uopste ili bar malo teze?

Acco, imas u attachmentu dve varijante sakrivanja linkova sa upustvom, tj. ubacivanja tvog teksta po zelji u status bar koji ce "zamaskirati" linkove, pa probaj...

mislim da ga niste razumeli...

evo sta je on mislio (bar sam ga ja tako razumeo): ti ukucas npr. www.zoniweb.cjb.net ... u tom trenutku, tj. kad CJB.net primi taj zahtev, u status baru ce pojaviti text "Opening http://prava.adresa "

e, ako je to u pitanju, onda mislim da nema pomoci - to mora da se vidi!

[ako gresim, dajte neko resenje... i meni bi dobro doslo!]

ZoNi je napisao(la):
mislim da ga niste razumeli...

Ocigledno me nisu razumeli. Pogledao sam sve predlozene adrese i svuda se videlo ono sto nebi trebalo da se vidi. Kada otvara naslovnu pise to sto treba www.imesajta.cjb.net ,, ali prilikom otvaranja ostalih strana uvek se vidi stvarna adresa.

ej, acco... pa, sad ni ja nisam siguran sta hoces...

da li ti neces da se vidi prava adresa u adresnom polju ili u statusnoj liniji???

ako je ovo prvo, to se lako sredi: kad se registrujes na CJB.net (verovatno je i kod drugih slicno) samo izaberes opciju "Cloack address" (ili tako nesto) i uvek ce se videti samo www.TvojaAdresa.cjb.net --- evo, idi na moj sajt o MyIE2, pa vidi da li ti to treba: http://myie2.zoniweb.cjb.net

ako je u pitanju ono drugo, onda sam na to vec odgovorio...

Necu da se vidi nigde. Hocu da se ima utisak kao da je to stvarno www.imesajta.cjb.net.
Kada vec pricamo o redirekciji, interesuje me da li se sajt mozda sporije ucitava zbog redirekcije ili je sve normaloo?

Acco, zelis nemoguce.......

Onda lepo uplati novi hosting kad je sad opet za 1K din sve + MySQL, i otvori novi domen.

Postoji nesto sto se zove enkriptovanje HTML koda, ali opet linkovi moraju da se vide u status baru.

Takodje, mozes da probas da u sam vrh stranice (prvih par linija koda) tacnije u <HEAD> deo ubacis prostu skriptu za ispis neke poruke u status baru. Time ces svesti na minimum mogucnosti da posetilac slucajno procita o kom sajtu je zapravo rec. Ovako ce se najbrze moguce izvrsiti redirekcija.

Ako ti ovo uspe, vodi racuna da nepravis Flash dugmice koji imaju u svom linku _self atribut jer ce time ucitati pravi URL i bices "otkriven"

Malo sam se pozabavio tvojim problemom.....

1) Bilo gde (samo ne na URL-u koji zelis da sakrijes) kreiraj sl. stranu...

Ovo ubaci u <HEAD> deo HTML strane:
[code:1]<script language="javascript" type="text/javascript">
var win=null;
function NewWindow(mypage,myname,w,h,scroll,pos){
if(pos=="random"){LeftPosition=(screen.width)?Math.floor(Math.random()*(screen.width-w)):100;TopPosition=(screen.height)?Math.floor(Math.random()*((screen.height-h)-75)):100;}
if(pos=="center"){LeftPosition=(screen.width)?(screen.width-w)/2:100;TopPosition=(screen.height)?(screen.height-h)/2:100;}
else if((pos!="center" && pos!="random") || pos==null){LeftPosition=0;TopPosition=20}
settings='width='+w+',height='+h+',top='+TopPosition+',left='+LeftPosition+',scrollbars='+scroll+',location=no,directories=no,status=no,menubar=no,toolbar=no,resizable=no';
win=window.open(mypage,myname,settings);}
// -->
</script>[/code:1]

Onda ovaj kod ubaci u stranu gde oces da ti bude link KA tvom famoznom hostingu i skrivenom URL-u:
[code:1]<a href="http://www.acca.co.yu" onclick="NewWindow(this.href,'Cik pogodi gde je sajt hostovan.....','800','600','yes','center');return false" onfocus="this.blur()">KLIK OVDE ZA SKRIVENI URL</a>[/code:1]

-Ovim si kreirao link za popup prozor koji se nalazi na tvom site-u a status bar-a nema! Dozvoljeno je jedino scroll-ovanje.....

U gore navedenim skriptama samo izmeni varijable po zelji.
Npr. ono 800 i 600 predstavlja rezoluciju - velicinu prozora koji ce da popupuje.

Mislim da je ovo ultimativno resenje za to sto ti hoces.... Naravno potrebno je jos da HTML stranu napravis tako da ne moze da se radi desni klik:
ubaci ovo u sam <BODY> tag:
[code:1]
<body oncontextmenu="return false" ondragstart="return false" onselectstart="return false">
[/code:1]

Pozdrav 8)
cheers

Malo sam u nekoj guzvi ovih dana (sutra slavim) pa nestizem da probam. Javicu rezultate.
Mada mozda ipak uplatim jos jedan hosting.

Postoji varijanta za drzanje vise sajtova na jednom hostingu, koja to radi preko php-a, ali pitanje je da li domaci hosteri omogucavaju sve sto je neohodno da bi se to izvelo. Konkretno, na klasicnom hostingu, to funkcionise ovako:
Otvorite jedan domen,
www.ime1.com

Potom za njega definisete alias, recimo
www.ime2.com
i taj drugi sajt stavite recimo u folder "ime2"

Potom podesite da server prvo trazi index.php fajl (dakle, da ne ide klasicno, na index.html, pa ako ga nema onda na index.htm).

I onda napravite index.php koji izgleda otprilike ovako:

<?php

if ($HTTP_HOST == "www.ime2.co.yu") {
header("Location: /ime2/index.htm");
exit;
}
else { header("Location: /index.htm");
exit;
}

?>

I stavite ga u root folder

Dakle, ako se otkuca www.ime2.com, doci ce se do www.ime2.com/ime2/index.htm . Prilikom ucitavanja, i u address baru i u status baru videce se samo www.ime2.com

A ako se otkuca www.ime1.com sve se ponasa standardno

Naravno, drugi (treci, cetvrti,...) sajt se ne mora stavljati u poseban folder, moze biti i definisan ka konkretnom fajlu u root-u. Recimo na ime2.htm Tada bi php bio:

<?php

if ($HTTP_HOST == "www.ime2.co.yu") {
header("Location: /ime2.htm");
exit;
}
else { header("Location: /index.htm");
exit;
}

?>

I www.ime2.com bi dovelo na www.ime2.com/ime2.htm

Nazad
Vrh Dno