Šta je novo?

Postavljanje PHP-Nuke sajta?!

IvanziLLa

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2004
Poena
620
Da li je postavljanje php nuke sajta isto ili pak slicno postavljanju PHPBB2 foruma...Ja sam pocetnik u vezi sa php code-om pa bih vas molio da mi pomognete? :type:

Pozdrav
Unapred Zahvalan
:cigar:

skinuo sam Nuke...e sam apach+php+mysql je li to dobitna combination,a?
imate li neki nas site koji ima nesto vishe informacija o tome kako mogu da postavim php nuke??? Pozdrav svima

Hvala
cheers
trouble

Treba ti web server tipa npr. Apache, mysql server i php. Možeš sve odvojeno da skineš i instaliraš ili da pokupiš sa neta npr. phptriad koji jeste malo stariji ali za kućni probni server završava posao oko phpnuke-a. Iz arhive phpnuke iskopiraš HTML dir u apache/htdoc dir i importujes bazu nuke.sql (mysql nuke < c:\blabala\nuke.sql) Pre toga naravno startuješ winmysqladmin i napraviš admin user name, password i praznu bazu nuke. Eto to je ukratko.

Pitanje nije baš najjasnije: da li hoćeš da postaviš lokalno ili na nekom serveru, vidljivom sa Interneta? Ako je ovo prvo, Stevs ti je objasnio. Ako je ovo drugo, trebalo bi da zakupiš neki domen sa PHP i MySQL podrškom, onda ti oni "otvore" bazu, daju ti user i pass, ti to lepo ubaciš u PHP Nuke, zatim uploaduješ sve to na sajt (FTP-parametrima koje će ti oni dati) i uz malo sreće, sve će proraditi.
Druga varijanta je da nađeš neki besplatni web server na netu koji to odrađuje, međutim, kako je to po mom iskustvu dosta sporo i nepouzdano, bolje idi kod naših...

Možeš, za početak, da posetiš i ovaj link pa da lupiš malo search...

Poslednja izmena:
a je li moze Nuke da se posle prebacivanja na server (ja sam ga prebacio na Tripod) da se installira kao i PHP BB ON LINE??? Ili ipak mora da se nabavi apache +php+ mysql ???

Pozdrav i hvala
tane

@ Genghis Khan
Mozesh li mi objasniti kako to da uradim ... Postavio sam phpBB forum i nije bilo nikakvih problema online... u cemu se razlikuje install proces ?

Pozdrav
hvala
tane

Instalacija PHPNUKE-a je prosta.

Prvo, uploadujes sve fajlove na server. Drugo, preko phpmyadmina pristupis bazi (ako mozes), napravis bazu zvanu NUKE i u nju ucitas fajl NUKE.SQL. Na kraju podesis config fajl i stvar je resena.

Medjutim, posto ti zelis da dignes nuke na besplatnom hostingu cisto sumnjam da ce ti dozvoliti da pristupis bazi iz PHPMYADMIN-a ili konzolno...

kUdtiHaEX je napisao(la):

Prvo, uploadujes sve fajlove na server. Drugo, preko phpmyadmina pristupis bazi (ako mozes), napravis bazu zvanu NUKE i u nju ucitas fajl NUKE.SQL. Na kraju podesis config fajl i stvar je resena.

cek cek, da li posle uploadovanja Nuke-a na server otvaram explorer i kucam http://moj sajt/ nuke / nuke.sql
ili je nesto drugacija procedura ?

Medjutim, posto ti zelis da dignes nuke na besplatnom hostingu cisto sumnjam da ce ti dozvoliti da pristupis bazi iz PHPMYADMIN-a ili konzolno...
Kakve to veze ima? konzolno? kako bi se to odradilo online ako bih imao placen hosting...cisto me procedura zanima

Hvala
tane

Poslednja izmena:

Reci mi... sve sam bas tako uradio i sve mi je obicno radilo kako treba... ali, ne lezi vraze... na jednom mestu samo dobijem skroz beo "ekran" u browseru. :mad:
Gde gresim? :wall:

ajde objasni kako si i sta uradio jer ga ja nista nisam razumeo ...???

pozdrav
tane

Da preko phpmyadmin-a trebas da popunis bazu sa tabelama iz NUKE.SQL fajla. Mozes da uzmes copy/paste tih tabela/celog koda i da prekopiras u novokreiranu bazu na serveru.

Tek sad videh da je free hosting.. grrrr. Moguce da ti nece raditi. A i ne daju valjda phpmyadmin.

huh...ovako najzad sam installirao apache,mysql kao i php....i potrenuo php nuke... :banana:
e sad imam par pitanja na koje cete mi nadam se pomoci :wall: ...ovako idemo redom!
Kada downloadujem srpski jezik za nuke,gde ga copyram i kako ga onda aktiviram?
Kako da ja vrsim izmenu/promenu slika koje stoje na default nuke-u?
Kako se menja nuke LOGO koji stoju na vrhu stranice kao i omaj na dnu?
Kada se skinu topis ili templates kako se oni ubacuju?

Ja znam da su ovo neke osnovne stvari,i ja vam se zahvaljujem na ukazanom strpljenju... :angel:

Pozdrav
tane :cigar:

Nazad
Vrh Dno