Šta je novo?

Postavke za net..SOS!

Angel Kittty

Cenjen
Učlanjen(a)
08.04.2011
Poena
151
Pozdrav svima.. :D
Bila bi jako zahvalna ako bi mi neko mogao pomoći.. Imam dva kompjutera kući, na jednom mi je internet p bi htjela da i na drugi namjestim ali ne znam kako xD

NIisam bas nesto pametna kad su u pitanju kompjuteri..sama sam neki dan namjestila neke postavke...nesumice kuckala brojeve ip adrese i gateway xD
Uspjela sam da namjestim net..lan, internet konekcija sve pisalo da je konektovano, primala pakete ali ni jedne stranice nisam mogla da otvorim.. Ali kad sam cackala po drugom kompu to mi se sve izbrise i sad nemam pojma da potrefim vise lol xD

Pa molim ljude dobre volje..neko da mi objsni šta i kako trebam da radim da povežem ta dva kompa.. Unaprijed hvala

:D

Koji internet koristiš? Podešavanja zavise od načina pristupa, vrste internet konekcije, da li internetu pristupaš direktno ili preko rutera, itd.

Ako je klasicni ADSL pristup ,recimo da bude prvi IP bude 192.168.1.10, a drugi 192.168.1.11 i tako redom.Subnet ostavi kako jeste 255.255.255.0, a gateway 192.168.1.1
DNS stavi recimo od google-a 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Poslednja izmena:
Darius@
Wirless net, net kartica je u pitanju..

Packy@
Haj bas cu da probam sada, pa javim sta je bilo

Hvala:D

A tebi to ide direktno, LAN kabl od kompa do kompa? Je l' tako? Onda ti treba crossover UTP kabl. Proveri ti to da li si kupila takav. Ili zovi provajdera nek ti objasni detaljnije.

Poslednja izmena:
Da bi ti internet radio kako treba na oba računara, moraju se bridgeovati (da tako kažem, spojiti 2 interfejsa u jedan) Wifi i Lan interfejs i podesiti Internet Connection Sharing na računaru gde se nalazi wifi kartica.Drugi korak je dodela IP adresa računarima (npr.192.168.1.1 računaru sa wifi karticom, 192.168.1.2 uz gateway 192.168.1.1 na drugom računaru, na oba subnet 255.255.255.0).Za podešavanje wifi konekcije su potrebna podešavanja od provajdera, ali to si već uradila.
Ja bih ti preporučio da zamoliš nekog poznanika ili nekoga ko se bar malo razume da ti pomogne.

Nazad
Vrh Dno