Šta je novo?

postaviti web adresu na GOOGLE...

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Znam da je bila tema, ali je nikako ne mogu naci.

Dakle, kako bih mogao prijaviti adresu tako da me neko moze naci preko google ili yahoo ili kog vec pretrazivaca?

I ako moze jos jedno pitanje. Kako je kod nas najbolje i najlakse dobiti domen ili ti dobiti prostor. Podrazumeva se za placanje.

Hvala.

Poslednja izmena:
Adrese, sajtovi, kako god hoces se ne prijavljuju na pretrazivace. SE spideri ce sami pronaci tvoj sajt kad tad. To moze da se ubrza u zavisnosti sta u stvari pravis ali to je vec druga prica. SEO ( Search Engine Optimization ) je jedna mnogo velika i komplexna nauka i tu nema sablona i kljuca za uspeh.

Moj savet je da NISTA ne kupujes kod nas, ni domen ni hosting. Sve svoje domene, hosting pakete i servere uzimam ISKLJUCIVO u inostranstvu. Imao sam losih iskustava sa domacim tzv hosting provajderima i prodavcima domena + znam neke ljude i znam sta se radi, tako da sve domace prodavace magle zaobilazim u sirokom luku i nikom ih ne preporucujem.

Neki dan sam to ja radio tako da imam "friska" iskustva ...

Odes na glavnu stranicu gugla www.google.com pa imas link ispod search boxa "About Google" pa nadjes deo "Webmaster central"

on te onda pita koji ti je sajt i kada mu kazes koji je sajt trazi da verifikujes da si ti vlasnik (to mozes tako sto ce ti raci da uploadujes neki fajl ili da stavis neki meta tag...)

Sajt "ubacujes" tako sto mu das "sitemap" (koji mozes automatski da generises, npr ako ti je joomla sajt postoji extenzija "joomap" i on ti napravi jedan xml fajl to je taj sitemap) koji je u sustini spisak svih linkova ka svim stranicama tvog sajta ... mozes i sam da napravis taj fajl - on ti da razna uputstva ...

Kada mu to das, treba da mu das vremena da sve to on lepo indexira .. za moj sajt mu je trebalo oko nedelju dana ...

i to je u sustini to ..

Samo se malo pozabavi SEO-m ( Search Engine Optimization ), i bice ti mnogo lakse da shvatis logistiku rada pretrazivacha (spajdera) 😉
I - obavezno procitaj ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Search_Engine_Optimization

Znam da je bila tema, ali je nikako ne mogu naci.
I ako moze jos jedno pitanje. Kako je kod nas najbolje i najlakse dobiti domen ili ti dobiti prostor. Podrazumeva se za placanje.

Hvala.
sto se tice hostinga najbolje ti je kod loopie ili dreamhosta koji imaju servere u americi, prostor te kosta oko 2000 za godinu sa nekih ~100mb prostora i registrovanje domena je free

OK hvala.

Nazad
Vrh Dno