Šta je novo?

POSTANET ADSL akcija 02.09.2013

brancop

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2004
Poena
609
Izgleda da kreće nova akcija...

• Svim korisnicima ADSL usluge - protok 2Mbps i 6Mbps, (novi korisnici i korisnici koji nemaju ugovorne obaveze) koji u promotivnom periodu od 1. septembra do 15. decembra 2013. godine zaključe ugovor u trajanju od 12 meseca odobrava se povećan protok (na 6Mbps i 10Mbps) kao i mesečna pretplata od 1 dinar u prva tri meseca korišćenja usluge,

• Svim korisnicima ADSL usluge - protok 2Mbps i 6Mbps, (novi korisnici i korisnici koji nemaju ugovorne obaveze) koji u promotivnom periodu od 1. septembra do 15. decembra 2013. godine zaključe ugovor u trajanju od 24 meseca odobrava se povećan protok (na 6Mbps i 10Mbps) kao i mesečna pretplata od 1 dinar u prvih šest meseci korišćenja usluge,

• Svim korisnicima usluga kablovskog interneta i Pošta NET paketa - protok 2Mbps i 6Mbps (novi korisnici i korisnici koji nemaju ugovorne obaveze) koji u promotivnom periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2013. godine zaključe ugovor u trajanju od 12 meseca odobrava se povećan protok (na 6Mbps i 10Mbps, ukoliko postoje tehničke mogućnosti) kao i mesečna pretplata od 1 dinar u prva tri meseca korišćenja usluge,

• Svim korisnicima usluga kablovskog interneta i Pošta NET paketa - protok 2Mbps i 6Mbps, (novi korisnici i korisnici koji nemaju ugovorne obaveze) koji u promotivnom periodu od 1. septembra do 15. decembra 2013. godine zaključe ugovor u trajanju od 24 meseca odobrava se povećan protok (na 6Mbps i 10Mbps, ukoliko postoje tehničke mogućnosti) kao i mesečna pretplata od 1 dinar u prvih šest meseci korišćenja usluge

info
www.postanet.rs

Koliko kapiram, ADSL 6Mb izadje 1380 din, ugovorna obaveza 12 meseci, 3 meseca besplatno... Odlicna ponuda za ADSL.

I posle 3 meseca se vraća na 2Mbps ako sam dobro razumeo?

I posle 3 meseca se vraća na 2Mbps ako sam dobro razumeo?

Takvu sam i ja informaciju dobio od PTT sluzbenika zaduzenog za ADSL u mom gradu,da povecanje protoka vazi samo za taj period koji ide kao gratis,a nakon toga ide regularni protok i normalna cena.Tako da akcija i nije neka,ali bolje ista nego nista.Samo nisam stigao da pitam da li to znaci 3 gratis + 12 pod ugovorom ili je 3 gratis + 9 regularna = 12 meseci ugovor.

Pejo svaka čast, ja nisam u prvom čitanju primetio da se odnosi na prva tri odnosno 6 meseci. Mislim da bi zakonodavci morali da se pozabave rečnikom koji je dvosmislen. U čitanju sam stekao utisak da je celo vreme obaveze ta brzina + 6 meseci gratis. Ovime se korisnici dovode u zabludu. Nije tako samo u pošti tako je kod svih provajdera.
Što se same ponude tiče ništa posebno, bolje sačekati nešto bolje uslove od pošte.

Poslednja izmena:
To što nisi dovoljno pažljivo čitao je tvoj problem. Jasno su istakli kad se dobija povećan protok.
Pročitaj info još jednom.

A posle isteka promo perioda 6Mbps košta 1920 dinara. Hahaha, koji carevi.

To što nisi dovoljno pažljivo čitao je tvoj problem. Jasno su istakli kad se dobija povećan protok.
Pročitaj info još jednom.

Nisu jasno istakli, da jesu onda bi to tako i pisalo. U tom slučaju treba napisati: U toku 6 meseci imaćete povećanu brzinu interneta i njegova cena iznosi 1 dinar. Po završetku tog perioda vraćate se na staru brzinu i plaćate normalan iznos.

Inače vi u pošti biste mogli malo da se manete menadžerisanja sa Megatrenda. U menadžmentu postoji jedno zlatno pravilo koje kaže: ljudi su najveći resurs.
Takođe postoji još jedno od pravila koje kaže: jednom izgubljena mušterija nije zauvek izgubljena ali cena njenog povratka za kompaniju može biti visoka. U slučaju prevarantskog odnosa prema mušteriji: izgubljena mušterija zbog prevare je zauvek izgubljena a cena njenog povratka je ne retko toliko visoka da nije isplativa za kompaniju. Osim toga mušterija koja je prevarena sprovodi svesno ili nesvesno negativnu kampanju protiv kompanije koja ga je prevarila tako da je šteta ogromna.

cekajte.. to je samo za adsl ? a sta je sa kds kabl internet korisnicima ?

Jel ti citas celu vest ili samo pocetak, pa lepo ti pise i za kablovski internet ista akcija.
Drugo ne volim postu ili Lelekom ali ljudi su lepo napisali uslove akcije ne znam sta nije jasno citiracu sa njihovog sajta:

"Obaveštavamo stare i nove korisnike Pošta NET-a, da u promotivnom periodu od 01. septembra do 01. decembra 2013. godine, nudimo jedinstvene pogodnosti:

korisnicima kablovske televizije, AKCIJA prvi mesec - 1 dinar (uz ugovor na 24 meseca),
korisnicima ADSL usluge koji zaključe ugovor na 12 meseci, u prva tri meseca odobrava se povećan protok (sa 2Mbps na 6 Mbps, sa 6Mbps na 10 Mbps) i mesečna pretplata za 1 dinar,
korisnicima ADSL usluge koji zaključe ugovor na 24 meseca, u prvih šest meseci odobrava se povećan protok (sa 2Mbps na 6 Mbps, sa 6Mbps na 10 Mbps) i mesečna pretplata za 1 dinar."

Lepo pise U PRVA TRI MESECA ODOBRAVA SE POVECAN PROTOK... i mescna pretplata za 1 dinar.(ili 6 meseci u slucaju ugovora na 24meseca)
Znaci samo u prva tri meseca ne znam sta nekome nije jasno kako su trebali da napisu da bi NEKI razumeli akciju, ali dobro nemamo svi iste sposobnosti mentalne, fizicke pa onda i razumem.

Poslednja izmena:
Zasto bi se potencijalni korisnici zamarali da shvate sta je pisac hteo da kaze ?
Moglo je to na daleko jednostavniji nacin da se ispise da bude razumljivo na prvu loptu.

I ja sam se presao u tumacenju njihove ponude, doduse malo me povuklo to sto je PTT i ranije imao odlicne akcije, pre dve godine su davali 50% popusta pa sam 6Mb placao tek nesto vise od 1000 din, najbolja ponuda za adsl ikada (mislim u Srbiji, naravno).

I ja sam se presao u tumacenju njihove ponude, doduse malo me povuklo to sto je PTT i ranije imao odlicne akcije, pre dve godine su davali 50% popusta pa sam 6Mb placao tek nesto vise od 1000 din, najbolja ponuda za adsl ikada (mislim u Srbiji, naravno).

Pa izbezobrazili su se i oni ;)

Zasto bi se potencijalni korisnici zamarali da shvate sta je pisac hteo da kaze ?
Moglo je to na daleko jednostavniji nacin da se ispise da bude razumljivo na prvu loptu.

Iskreno ja ne vidim zasto bi iko sa prosecnim IQ trebalo da se zamara da shvati ono sto se odmah vidi, ja sam odmah shvatio sta je akcija jer sve lepo pise, a nadam se da su ostali clanovi foruma bar prosecnog IQ-a, nadam se da se ne varam oko toga.
Bez sale sad stvarno mi nije jasno sta vam nije jasno :)

Ma uvek negde pise, nista provajderi ne zaboravljaju i ne rade na svoju stetu, samo treba citati i racunati. Na ciji god sajt da odes, pocinju pricu od toga sta je to internet i razvezu kako mozes da koristis skajp, pa sta sve mozes da pricas sa svojim najmilijim, postavljaju neke bezvezne slike dece i baba i deda, a obavezno napisu i "uzivajte". I kad vidim to "uzivajte", podigne mi se zeludac. A ne mozes da im povatas konce sta je i posto ukljuceno u cenu i koje su ti opcije. Brate, sve to sto nudi jedan provajder moze stati u jednu tabelu na pola strane, da te ne zadrzavaju da visis na sajtu 2 sata i tumacis sta je pisac hteo da kaze... ali njima je bitno da te upecaju na foru "samsung galaxy za jedan dinar" i onda 2 godine ne mozes da ih se otarasis pa i ako skroz ne valjaju, jer njih u Srbiji ni jedna inspekcija ne kaznjava. I kad kupis taj paket sa samsung galaxi, dodje ti dupla cena nego da si ga kupio za gotovinu.
Jednom sam tako potpisao ugovor sa jednim provajderom... nudili su u reklamama sve najpovoljnije, a kad sam dosao kod njih, dali su mi ugovor na 7-8 strana jako sitnog teksta, pa ko ima i malo problema sa vidom nece citati. Onda sam iz inata sve procitao i primetio da su u samo jednom manjem clanu ugovora opisane njihove obaveze, sve ostalo su nabrajanja obaveza kupca. Ali to i ne mirise na one njihove reklame vec se samo ogradjuju od obaveza gde god mogu i odgovornost prebacuju na druge. Sve sama nevinasca i postenjacine... Ali, kad citas koje su tvoje obaveze, ne mozes sve ni da ih popamtis. Da da, ljudi treba od necega da zive... shvatam ja njih :D ali od mene ce uvek vise zaraditi onaj ko je iskren ko mi ne mulja i zamotava nesto ko macka ...

U sustini je sve prosto - reklame "za jedan dinar" su obmana, navlakusa, sto ne platis na mostu platices na cupriji, a osnovni cilj im je da te navuku na sto duzi ugovor. Ja se uvek setim stare ruske poslovice: "Besplatnog sira ima samo u mišolovci".

Meni licno nije problem da placam bilo koji paket kod bilo kog provajdera, ali mi je problem sto ne mogu da svarim da mi isporuci manje nego sto piše u ugovoru, a to su manje brzine, pucanje veze i prevelike oscilacije u brzini. Tesko im je "povatati konce" jer svi idu na istu foru - da te zbune sa nekim pricicama i "atraktivnim" ponudama i zato, cim se radi o ugovoru na duzi period, treba imati strpljenja i sve pazljivo procitati sta pise na tom ugovoru, pa kad se ne drze ugovora... oda im lepo kazes da ne vazi više ni za tebe i da mogu sa njim da se slikaju.

Ta sitna slovca su sve vise u modi (cudo jedno koliko nekad sitno uspevaju da ih otstampaju), primeticete ih i na mnogim prehrambenim proizvodima, pa cim vidite da vam treba lupa da nesto procitate, treba i da razmislite o razlogu za tako nesto, nesto se ocigledno zeli sakriti od kupca. Najveci problem kupaca u Srbiji je sto inspekcijske sluzbe ne funkcionisu kako treba, pa ima dosta i nekorektnih postupaka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno