Šta je novo?

Posta Net i Arris TG862

mikii

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2004
Poena
620
Da li je neko uspeo da postavi Arris TG862 bridge mode? Po internetu bi trebalo da moze, video sam da neki koriste specijalan login zvani (password of the day) da bi promenuli podesavanja.
Da li Posta Net koristi neki specijalan Firmware u kojem je bridge mode onemogucen? Za Cisco EPC3925 sam citao da je iz WAN dela izbaceno podesavanje za bridge i da se to moglo resiti sa html injection samo sto vise ni to ne radi jer je Cisco to sprecio html injection sa novim firmware-om.

Onemogućen je bridge mode. Bar ke tako bilo pre 2 godine dok sam bio kod njih.

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Od poste se dobija Arris TG862 sa Firmware iz 2015 u kojem su sve opcije dostupne. Kada se Arris nakaci na mrezu povuce novi Firmware iz 2016 u kojem je na prvi pogled veci deo opcija zakljucan nekom lozinkom. (password of the day ne radi!) Ukoliko se ulogujete ovako 192.168.0.1 sva podesavanja rutera vam nece biti dostupna ALI ukoliko se ulogujete ovako 192.168.0.1/router.html sve opcije rutera ce biti dostupne kao i bridge mode. Dok Arris ne predje na Firmware iz 2016 interneta nece biti! Jednostavno sistem nedodeljuje IP.

Ja sam uspeo da postavim Arris TG862 u bridge mod kloniranjem MAC adrese i dogodilo mi se nesto slicno kao sto je uspeo i clan @desp s tim da sam ja dobio spoljsnju IP adresu koja je u istom segmentu ako i IP koju Arris TG862 dobija kada nije u bridge modu, ali mi Internet nije radio. Spoljasnju IP sam dobio kloniranjem MTA MAC-a. Kloniranjem ostalih MAC adresa sam dobio neke druge postine IP adrese koje ne znam cemu sluze.

Na zalost testiranje nisam uspeo da zavrsim jer mi je konekcija pukla i sada se vraca jako retko i to na par minuta u toku celog dana. Izgleda da imam veoma slab signal za upload svega 57dbmV na mojoj lokaciji tako da nemam tehnicke mogucnosti generalno. Citao sam da ukoliko je signal za upload 57dbmV da konekcije nece biti. Kada sam vrsio testiranje upload mi je bio na 54dbmV, dakle na samoj granici. Sto se download tice to bi trebalo da je uredu. Tako da mi Aris ceo dan skenira frekvencije i to je to. Verovatno cu da im spakujem Arrisa i ga im ga vratim od nedelje jer ovo stvarno nema smisla. Dakle uzmes od njih net odneses kuci i kad sve prikljucis ne radi i moras odmah da prijavis smetnje, sta vise reci .... Sve TV splitere sam poskidao kablove skratio tako da je Arris sam prikljucen direktno u zid, bolje od ovoga ne moze.

To sto nisam imao net u momentu kada sam dobio spoljasnju IP koja je bila u istom segmentu kao i IP koju Arris dobija bez bridge moda je trebao reboot da sredi (bar tako po internetu pise) ali eto sticajem okolnosti nisam uspeo da restartujem rutere i test da zavrsim. Eto mozda sve ovo nekom pomogne .....

Nazad
Vrh Dno