Šta je novo?

Post Mortem

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Kako mogu da pregledam slike koje dobijem od Hulija vlasnika kafica.
Trebalo bi da se moze pregledati,ali ne mogu da vidim drugu.

Pomagajte!!!

Imas kompletno resenje na sajtu Kompjuterskih Igara

Uspeo sam jutros.Onaj znak ispod slike nisam mogao da kliknem na njega,ali sam jutros uspeo.I dalje ne znam zasto!!!

Pozdrav!!!

Kako mogu najlakse da skiciram onog sto je osumnjicen za ubistvo.Koristim ona svedocenja i opise ali nikako da saznam.
Da li konobar nesto moze pomoci.

Pomagajte!!!,)

Verujte, za ovaj necrobump imam jak razlog...

Uvod samo objasnjava zasto mi je igra vazna, inace je nebitan.

Ja sam "rasni" igrac iz prve polovine devedesetih. Sta sam igrao i sta sam voleo, ispricacu kad budem trazio preporuku za novije igre. Sad cu samo spomenuti Alone in the Dark, prvu 3D igru koja mi je dopala saka.
Atmosfera je bila fenomenalna, zvucni efekti su bili daleko bolji nego i u jednoj igri koju sam dotad igrao, ali... Odvratno 3D okruzenje koje drhti kao pihtije - prosto nisam mogao da svarim. Zaista sam pokusao da se naviknem, ali nisam uspeo. Usledilo je dve-tri godine pauze...

Do kraja veka, igrao sam samo jos tri igre: Heroes of the Might&Magic (iz ljubavi), Aladina i Harija Potera (po sluzbenoj duznosti). Burazerova cerka je tada bila u odgovarajucim godinama, i moja uloga je bila da stojim na dispoziciji za svaku potrebnu pomoc. Medjutim, mala se pokazala dovoljno talentovana da obe igre predje potpuno sama...

U XXI veku sam imao srecu da naletim na izvanrednu 2D igru (Diablo 2) koju sam igrao dugo i sa velikim zadovoljstvom. Nabavio sam i instalaciju Post Mortem, tada najnovije igre. Medjutim, iznenada sam dobio angazman u tek osnovanoj firmi kojoj je trebalo nekoliko programa ZA JUCE, tako da nisam vise imao vremena za Diabla, a PM nisam cak ni instalirao. Sledecih petnaestak godina nisam igrao nista pomena vredno; delom zbog manjka vremena, a delom zbog inertnosti...

Pre neki dan mi prodju svi filmovi kroz glavu, i ja skinem sa weba Post Mortem i instaliram ga...
Ko je procitao spojler, moze da pretpostavi koliko su mi jaki sentimentalni razlozi da odigram Post Mortem, bez obzira na sve primedbe koje imam. Necu vas sada daviti svim tehnickim problemima, ali mracna i nejasna slika, prosto me obogaljuje. Evo tipicnog problema, koji sam jedva resio:

U dvoristu gazdarice Eatonovih, nadjem loptu. Namece se ideja da tom loptom napravim neku diverziju, kako bih sebi omogucio pristup stepenistu. Gadjam sve zive prozore, vrata i ostale objekte koje vidim. Nista...
Iako sam igrac starog kova koji to ne voli, odem na web da pronadjem neki walkthrough i zaista pronadjem potvrdu da sam bio u pravu. Samo treba ugledati/napipati mesto...
Vratim se u igru i krenem da setam po dvoristu; gde god stanem, pocnem besomucno da udaram po celom ekranu - i gde vidim nesto, i gde ne vidim. Posle nekoliko minuta tako temeljne agresije, pogodim pravo mesto...

Eto kako sam resio problem koji bi, sa dobrom grafikom, bio potpuno trivijalan.
Sledeci problem je slican, a nisam ga resio i, bez spoljne pomoci, ne mogu:

- Levo od vrata stana Eatonovih, nalaze se vrata koja ne mogu da otvorim
- Kad udjem u stan, levo su zatvorena vrata koja takodje ne mogu da otvorim
- Desno su otvorena vrata od spavace sobe
- Kad prodjem pravo, nadjem se u velikoj prostoriji koja vrsi funkcije kuhinje, trpezarije i dnevne sobe
- Tu nalazim pismo, vizit kartu i kljuc od kovcezica (koji se nalazi u nekom ormanu)
- U spavacoj sobi, uza zid preko puta prozora, nalazi se velika komoda sa koje uzimam karte Njujork-Avr
- U sredini se nalazi veliki krevet sa dva nedostupna nocna stocica
- Uza zid sa prozorom, nalazi se orman u kojem (AKO sam u pravoj sobi) treba da nadjem kovcezic. Medjutim, niti mogu da pridjem, niti ista reaguje na hover ili click

Dakle, ne mogu da nadjem kovcezic i cak ne znam da li se nalazi u istoj sobi u kojoj sam nasao putne karte, ili u nekoj u kojoj nisam ni bio.
Ako je fazon u preciznom kliku, molim za screenshot. Ako je fazon u prilasku ormanu, ili ulasku u trecu prostoriju, molim za delotvornu instrukciju.
I da zlo bude vece, Google mi je izbacio thread sa drugog domaceg foruma. Covek se (2011. godine!) pozalio na isti problem. Niko mu nije odgovorio. Mozda je moja instanca igre defektna?

U svakom slucaju, potrebna mi je pomoc ljudi koji su presli igru (svako ko je presao taj deo, moze da pomogne).

Hvala unapred!

Uh, fin blast from the past.

Ovo sam baš igrao davnih dana, tj. u vreme kada se pojavila. Nisam ni znao da ima tri različita završetka.

U suštini nisam imao problema, ali se ne sećam tih scena koje pominješ niti bilo koje druge, jedino čega se sećam je da sam se patio sa alhemijom - mućkanje sastojaka. Ostalo je bilo relativno glatko.

Nazad
Vrh Dno