Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svašta, 7 oskara uključujući za najbolji film.
Остварила ти се жеља🙂
Znači taj film i Frejzer su dobili nagrade. Gledao sam 5 minuta pa ostatak nastavio žmureći.:)

Ko nije gledao Everything Everywhere All at Once, biće večeras na Prvoj od 22h
Prema komentarima, taj film bi legao navijačima poražene ekipe u derbiju ABA lige. Neće im biti ništa lošije a ovi drugi ne bi da pokvare slavlje.;)
 
Everything Everywhere All at Once

Dakle, u jedan veliki lonac ubacite Rick & Morty, South Park, Family Guy, može i Matriks plus sve to posolite sa malo Nolana (ali ne bas Tenet Nolana), pritom dodajte sve danasnje trendove, da film treba da pošalje raznorazne poruke.

I to je ono sto mi je ovako palo na pamet, moguće da može još svasta nešto da se ubaci u taj isti lonac… e da, kako da to zaboravim, ubacite i malo onog apsurdnog Bolivuda.

Na kraju ispadne neka splačina! Ali splačina koja lepo miriše, ali ukus se neće svakome svideti… jer miris zavara.

Zaista ne bih mogao da ocenim, zabavno na momente… ali sve u svemu jedan veliki haos!

Svaka čast ekipi koja je ovo smislila i napisala. Boga pitaj šta li su konzumirali.

Zaista ne shvatam kako je ovo moglo da dobije toliko Oskara. Verovatno zbog svih tih silnih poruka u filmu. To je očigledno jedini reper danas, a ovaj film ispunjava taj kriterijum i više nego dovoljno.
 
In the mood for love 2001
Uf šta sam to gledao i na šta sam bacio svoje vreme 🙄 posle fima sam obavezno izgugao da vidim jesam li toliko g..p pa nisam shvatio neku skrivenu poruku koju film nosi ali dobio sam krompir 0 od filma . Neko ga je pohvalio ovde pa sam mu dao šansu jer ga ima na HBO ,najdosadniji i bez emocija film koji sam gledao u životu a navodno je romantična drama wtf ! Povukao bih paralelu sa legendarnim Mostovi Okruga Medison sa maestralim Klintom i Meril koji su briljirali i postavili primer kako se treba snimiti film o zabranjenoj ljubavi .
 
Zaista ne shvatam kako je ovo moglo da dobije toliko Oskara. Verovatno zbog svih tih silnih poruka u filmu. To je očigledno jedini reper danas, a ovaj film ispunjava taj kriterijum i više nego dovoljno.

Оскар полако почиње да личи на песму евровизије. За мене је престао бити меродаван од тужне романтичне приче Облик воде (The Shape of Water).
 
Оскар полако почиње да личи на песму евровизије. За мене је престао бити меродаван од тужне романтичне приче Облик воде (The Shape of Water).
Film je nevidjeno smeće. U tamo nekoj budućnosti za ovakav komentar bih dobio epitet akvafoba 😅
 
Pronađi uljeza ... :d
 
Gravity ima isto 7! :oops: Znaci uljeze ipak... ali dobro, moracu i taj onda da odgledam da ocenim ali sam siguran da nije film za 7 Oskara...
 
Gravity ima isto 7! :oops: Znaci uljeze ipak... ali dobro, moracu i taj onda da odgledam da ocenim ali sam siguran da nije film za 7 Oskara...
Gravity je odličan film, fotografija, muzika...
Sandrica objasnila.

Ali verovatno nije za svakoga, zbog specifičnog okruženja u kojem se radnja odvija, a i sama radnja razvija postepeno, ništa na oruk...

Mogao bih da ponovim gledanje ovog filma u skorije vreme jer davno beše kada sam ga gledao u bioskopu...
 
Dronningen (2019)

Upao sam u niz danskih filmova i za razliku od pre neko veče sa Loving Adults i sa izrazito španskim (na žalost), šmekom i prosečnom realizacijom, sa ovim sam ubo pravo u centar.
Šteta što poster i ono malo pomenutog zapleta na imdb-u po meni skidaju najslađi i glavni fil sa torte, bar do onog dela kad kreće .
moralno posrnuće i buđenje uspavanog predatora u ljudima, tj u ženi kojoj je inače posao takav da pomaže upravo tim mladim osobama koje su doživle neki vid seksualnog zlostavljanja. Možda je u suštini sam posao "kriv" za ovakve postupke, možda poriv da se stavi u položaj one druge predatorske strane... Možda je to bila samo jedna dugogodišnja fantazija koja se pretvorila u realnost.Ili možda samo trenutak slabosti i nedostatak iskre u njenom sasvim običnom braku


Definitivno je Trifne Dyrholm u ulozi Anne, pokidala sa ulogom i načinom kako je sve iznela, meni bi ovo bila uloga za oskara (mada mi sam oskar, a ma baš ništa ne predstavlja)
I jedna mala zamerka što sam u glavi imao jedan scenario za kraj, sklopljen od delića provučenih u filmu i mislim da bi time završetak filma imao mnogo jaču završnicu.
I ono najčudnije, na samom početku shvatim da sam film već gledao... Kako? Nije mi ocenjen. Ne sećam se toliko stvari iz filma.
Zabunarim po forumskom pretraživaču sa softi engleskim titlom "Queen of Hearts, ništa. Otkucam Dronningen i nađem preporuku od člana @Stock (hvala ti još jendom), sa sve utiscima od nekoliko nas.
Jakih 8/10
 
Gravity je sasvim ok, ali za toliko oskara mi bas nije ili je ta godina bila ekstra tanka sa ponudom filmova.
 
Dobar je Gravity pogotovo 3D verzija .Ali daleko je to da bude u rangu sa Schindlers list,Lawrence of Arabia i sl.
Pola od ovih filmova su propagandni pamfleti, pa i taj Lorens od Arabije...
Gravity je bar dobio Oskare u segmentima gde je stvarno jak - efekti, fotografija, muzika i sl...
 
Име филма све говори...
Ко воли трешине из 80 / 90 - их можда му се свиди. Последња улога легендарног Реја Лиоте. Има понекад добрих момената.
5/10
 
I ovo pobra tolike nagrade?
Interesantno mi je bilo da onaj Hong AKA Lo Pan glumi, pa taj ima skoro 100 godina. Mislio da je umro davno a on se još odlično drži.:cool: Falio možda Džeki da se i on omrsi malo.
Znači ljubav za sve sluđene i zbunjene, fluidne i nebinarne. Kamenje (iz filma) da zaplače.
 
Meni lično najbolji 3D film pored Avatar je Pacific Rim 1.Isto film i po.
 
Lako je reci gledati u 3D… nemam 3D televizor, tako da će morati da se zadovoljim samo sa 4K. :)
 
Biznis je biznis i moraju se dodeliti, ta situacija. Lista filmova koji su dobili 7 oskara, sve se lepo vidi.
Pogledajte prilog 380795

Ja na ovoj listi za četiri filma ne znam ni koji su, a Everything Everywhere All at Once je svakako bolji nego Zaljubljeni Šekspir, recimo. Ok, kapiram i ja da je dobio oskare na inclusion foru, ali film je poprilično dobar i preporučio sam vam ga u ovoj temi pre nekoliko meseci.
 
Погледах синоћ "Flightplan". Дуго ме је оцена одбијала да га погледам, а на крају ми се засиста свидео филм и држао ми је пажњу све време. 7/10
 
Meni obrnuto, al Unstoppable sam gledao davno, znam da je bio odlican u svoje vreme, Special Delivery je ipak noviji, al moze da prodje.
Ako hoces da miksujes sa indijskim ima fina akcija Singham, ovaj novi RRR, a moj favorit bi bio Sultan
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno