Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo nisam znao.
Na glumačku ekipu vala nisu trošili, sve neki anonimusi (bar meni).

Izvinite za OFF
Pa zavisi...
Ornella Muti talijana par godina pre FG je glumila Marijanu u Sandokanu... Timothy Dalton koji je 2x glumio agenta 007... Max Von Sydow vise nego solidan karakterni glumac koji je trajao decenijama...
Tako da ne mozemo reci da su skrtarili na glumcima ALI su poslovicno gledali da ustinu gde god se moglo...
Film u globalu secerna vodica zato sto je bio neka cudna mesavina evropskog i svetosumskog stila...
 
Justin Bieber generacijama su oni anonimusi.
 
Da je Ornela danas u svom prajmu, danasnje "oskarovke" bi prale hodnike ili konobarisale po nekim cumezima.
 
Gledao sinoc Spencer.
Ocekivao sam vise...Kristen Stjuart pokazala da moze da glumi, mada je preterivala u nekim trenucima.
Kadrovi prelepi, gluma skroz ok...ali sve ostalo, dosadno.
Uspavao se na pola... :(
 
Prvih 5 min još i lici.. Posle je, auh.
 
Auuu.. uvek mi nekako izmakne i konacno sinoc Train to Busan... oduevio sam se,film po mom ukusu... iako ne volim te zombi price ipak je sve uradjeno na vrhunskom nivou. od mene 9/10 PREPORUKA. Veceras cu dvojku iako ako me secanje sluzi komentari su da je dvojka mnogo losiji film,al sta da se radi
 
@pinocio Први део фантазија, други препун лошег CGI, очајан је, не троши време, боље погледај нешто од овога ако ниси гледао :
 
Odgledah napokon "Dune". Izvikano do bola.
Poprilično dosadan film, "zaplet" predvidljiv, gluma prosečna(mada su glumci generalno krš, uspeh je i ovo izvući iz njih).
Jedino je vizualno lep, ima lepih kadrova.
6/10.
Kakav tačno drugačiji zaplet si očekivao, s obzirom da je retko ko propustio da gleda prethodni film, a mnogi su čitali i knjigu?

U današnjoj krizi “zapleta” i šupljih scenarija, rado bih neke stare filmove video u novom pakovanju i sada dostupnoj tehnologiji.
 
Pogledao prvo Snowpiercer... ipak sam se malo razocarao,ideja mi je vise nego zanimljiva,"poster" filma mi je taako obecavao,medjutim ceo film,ambijent u vozu,likovi,pa i sam kraj... sve mi nekako bezveze,Steta. 6/10
 
6254273_sa.jpg
Opis: Godina je 2023,Amerika je postala preporođena država". Nezaposlenost i kriminal su na jako niskom nivou,a da bi sve to ostalo tako,vlada jednom godišnje organizuje takozvano "Pročišćenje",,događaj koji traje 12 sati,i u kome su sve kriminalne aktivnosti legalne, uključujući i ubistvo. Policija i hitna pomoć tu noć ne reaguju na pozive.


Dosta bolje od prvog dela,ovde je režiser napravio pun pogodak. Nisam samo skapirao kraj,malo mi je nejasan,mogao je produžiti film par minuta i dati šansu glavnom liku da objasni njegov postupak(ko je gledao zna na šta mislim). Generalno,dobar film i mnogo bolji od prvog,od mene ima 8/10.
 
Gledao ga u bioskopu te davne 1980te sa nesto vise od 10 godina zivota i bio mi je Whauuuuu... nakon toga procitao brdo srtipova o FG...
Kad je snimljen bio je najskuplji film u istoriji kinematografije cca 25M usd...
Nazalost reprizno gledanje pre par godina nije evociralo secanja nekadasnjeg intenziteta... iskreno stripovi su daleko bolji...
I ja isto, čak dva puta zaredom. Sutradan smo se ja i Arsen na foru provukli bez karte. Sedeli u prvom redu, da me je posle filma boleo vrat nedelju dana od pomeranja glave levo-desno. Sećam se kao da je bilo juče. Čak mi je i vilica ostala otvorena neko vreme od oduševljenja.
Sada… meh. Ako je nešto kultno, onda je to muzika Queen-a, dok je film i za to vreme bio suvi prosek, al kad si desetogodišnjak ostaju urezani tragovi. Posebno od “Petka 13-og”, koji se, ako me sećanje ne vara, prikazivao u isto vreme. Mesec dana sam spavao sa upaljenim svetlom.o_O
 
Kakav tačno drugačiji zaplet si očekivao, s obzirom da je retko ko propustio da gleda prethodni film, a mnogi su čitali i knjigu?

U današnjoj krizi “zapleta” i šupljih scenarija, rado bih neke stare filmove video u novom pakovanju i sada dostupnoj tehnologiji.
Niti sam gledao prethodni film(nisam ni znao da postoji), niti sam čitao knjigu.

Samo sam očekivao nešto zanimljivije. Da sam film gledao sam, verovatno bih zaspao negde na polovini od dosade.
 
Kako je se rado sećam iz Oskara :love:

Uh, iz kojeg se ne bi secao. Ali gde se seti ovog filma. Ne bas neki, realno, ali simpatican skroz i cameo Kirka Douglasa :D i sad me podseti, pojavljuje se, tad vec omatorela Yvonne De Carlo, sex-bomba 40ih, meni narocito opasna iz noir-a Criss Cross:love:
A van Sydow ne da je imao glavne uloge u filmovima koji se smatraju medju najboljima u istoriji, nego je i pre FG-a vec bio otpoceo holivudsku karijeru. Teska posla da je bas dobio malo para za ovo.

Sinoc, iskreno, po prvi put odgledah, iako mi je vec neko vreme bio na watchlisti


Dobar, bas dobar
 
Poslednja izmena:
Niti sam gledao prethodni film(nisam ni znao da postoji), niti sam čitao knjigu.

Samo sam očekivao nešto zanimljivije. Da sam film gledao sam, verovatno bih zaspao negde na polovini od dosade.

Ne znam šta bih ti rekao. Ovo je kao diskusija o pivu sa nekim ko ne pije pivo, tj. nema diskusije. :D
 
Pogledah i Train to Busan 2... i nije toliko strasno los koliko sam ocekivao... sto kolega gore napisao prepun je loseg CGI,ali meni je gledljiv... iako su zaista preterali,ali se opet nekako uklapa u atmosferu. Mislim za mene je to film uz koji se opustim,odmorim mozak,zaboravim na probleme... nije neka teska prica. 7.5/10
 
Ne znam šta bih ti rekao. Ovo je kao diskusija o pivu sa nekim ko ne pije pivo, tj. nema diskusije. :D
Ne znam ni zašto moraš nešto da mi kažeš? Samo sam ostavio utisak nakon gledanja filma koji je hajpovan do beskraja.
Analogija ti baš i nema smisla, s obzirom na to da ja filmove obožavam, a Dune je valjda - film. Ne pričam o pozorišnoj predstavi. :D

Zanimljivo je koliko su ljudi defanzivni u vezi ovog filma, i ovde a i na ostalim mestima na internetu. Nostalgija, jebemliga.
 
Gluma je u nekim scenama na bas, bas visokom nivou (kada Bene Geserit testira Paul-a i sl.) a i izjava da Rampling, Skarsgard, Brolin, Bardem (izmedju ostalih), ne znaju da glume ili da su krs je totalno neozbiljna i ne ide u prilog ozbiljnom shvatanju tvog pisanja u tom postu...

Sto se mene tice, Dune je audio - vizualno jedan od najboljih blockbuster-a u poslednje vreme. Audio dozivljaj u 7.1.4 je najbolji od svih filmova, jos od Gravity.
Ostaje zal sto Denis nije znao da li ce mu odobriti nastavak, pa bi neke stvari mozda uradio drugacije, sto ne mora da znaci i bolje (vise razvio neke likove). Od mene, 8/10.
 
Kakav je naš zlatan dečko? Vidim da na cineplexu ima lošu ocenu
 

Poprilično iznenađen novim delom. Konačno zanimljivo urađen nastavak (reboot). Dobar miks novih i starih glumaca, slasher vibe prvog i drugog dela je prisutan kroz ceo film. Proleteše mi 2h u bioskopu, preporuka za sve ljubitelje žanra i originalnog filma.

Od mene 6.5/10
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno